Android s top kamero?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Išče se Adroid telefon s top kamero. Med 300-400 eur.

Prva opcija je Huawei P9 za cca 300 €.

Se priporoča kakšen drug? iPhone 7 in Samsung S7 ne pride v poštev
smile-1.gif
.

Hvala!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
P9 je mene v praksi zelo razočaral. Sicer ne glede same kakovosti posnetkov, ampak sam interface je počaasen. Mene te par sekundni zamiki, ko eno fotko narediš predno spet lahko zajameš drugi, res ubijajo. Bok ob bok sem imel iphona 6 in P9...nisem se kaj dolgo igral s P9, hitro sem ga vrnil
tongue-1.gif
Ne vem ali pa bi moral res kakšna 2 tedna navajati zopet na Android sceno...ampak jaz sem bil razočaran, čeprav sem ga z nasmeškom v roke vzel.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hm, hvala to je koristen podatek, čeprav sem zdaj malo razočaran
smile-1.gif
.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glej saj pravim no...pišuka jaz sem si rekle, evo končno nekaj spodobnega, da iz i6 skočim nazaj na andorid, mi je P9 v vsem ustrezal, na papirju. Sem ga dobil za 4 dni na test...ja ne vem jaz se ga nisem uspel navaditi no. WB velikokrat zgreši +, fotke zajema počassii, B&W je sicer ok ampak enako pridobim tudi v post produkciji preko kakšnega snapseeda recimo...ne vem no, men je bil malce hroščat. Mogoče bi bilo bolje, če bi se prisilil, da bi ga vsaj 1 teden redno uporabljal. Pač mal j treba presekat v glavi
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če se ne motim imaš delujoče razstavljene tudi v Telekomovih centrih, pa se kje ustavi za 15 minutk in ga preizkusi. Vsaj v Lj vem da sem ga tudi že videl, delujočega na polici.

Odgovora na tvoje temo pa dejansko ne poznam, pa bi ga rad, ker mi gre ios mal že preveč na organ ampak še kar ne najdem nek res kul alternative.
rolleyes-1.gif
Tako da tudi mene zanimajo predlogi...

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.325
151
63
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nexus 6p. Naslednji teden ga bos pomoje ze dobil za ca. 400€

Ga dobim že zdaj za 360, ampak je prevelik ...

LP

Nexus 5X ima enako kamero
wink-1.gif

Ne vem, zakaj pljuvate po S7. To je po dolgem času telefon, ki fotografijo naredi spodobno hitro in spodobne kvalitete. Torej imaš ali iphone zadnjih generacij (SE, 6s, 7) ali pa Samsung S6 ali S7. Seveda ima tudi S7 svoje muhe, ampak pri fotoaparatu pa kapo dol. Recimo jezi me pa to, da si vsakič vzame sekundo, preden prikaže tipkovnico. Toliko jeder in gigahercov na kupu, pa ne znajo (nočejo) tega spraviti spodobno skupaj
wink-1.gif
. Pa ko pošlješ sliko preko MMS spet nekaj bluzi o pretvarjanju in tačas ne moreš tapkati...

Jernej

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
Da se isce nekaj med 300-400€ si spregledal? Ali je s7 po novem v tem rangu?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Lg G4 ima zelo dobro kamero. Ce te slucajno zanima, prodajam (glej male oglase).

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.918
267
83
Slovenija
s7 se dobi že za 400€, na bolhi, s papirji, malo je potrebno preveriti in spremljati... kakorkoli obrneš je to bestbuy. ima daleč najboljši zaslon in trenutno najboljši fotkič. Pa hiter je pri vsem, vodoodporen, dodatna kartica, lahko si ga sam pretvoriš v dual sim telefon, ni kaj ni. Hmm, pišem kot da bi delal v marketingu samsunga
smile-1.gif
. In ne, kitajci ne pridejo blizu z zasloni, hitrostjo vmesnika, fotoaparati. S ceno pa.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja, se strinjam...kakšna lumia 950 bi bila fantastična izbira, sam kaj ko so aplikacije vse še iz leta 2005 in sistem praktično zamira
redface-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
Ja glej tukaj imaš povzetek, očitno nisi sploh prebral:

"A lot of it comes down to your personal photographic (or platform) preferences. If you want true-to-life colors, you'll want an iPhone or Lumia 950. But if colors that pop are more your thing, then the Galaxy S7 will serve you well. If you're taking a lot of photos or videos in the dark, then you shouldn't bother with the iPhone, and you should avoid the electronically-stabilized Nexus 6P if you intend to shoot a lot of video. If you need the most detail and intuitive manual controls, the 20MP Lumia 950 is the phone for you. And if you want the fastest possible access to the camera, double clicking the Galaxy S7's home button will serve you well."

Nexusa sploh niso omenili nikjer, razen da "you should avoid".

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Citat:
Uporabnik damirj pravi:Ja glej tukaj imaš povzetek, očitno nisi sploh prebral:

the electronically-stabilized Nexus 6P if you intend to shoot a lot of video.

Nexusa sploh niso omenili nikjer, razen da "you should avoid".

za snemanje videov ja, kar se pa same kvalitete slik tice je pa za tak denar top. Tako barva kot ostrina slik je na prostem v naravni svetlobi odlicna, v notranjih prostorih dobra v mraku pa racimo zadovoljiva. Tudi dvojni klik na power button, na mojem 5x zadovoljivo hitro prizge kamero, tam okrog cca 1,5 sec. verjamem da je na 6p se hitrejse.

@Avtor teme: Dost ljudi ti priporoca 5x. Problem zna bit 2gb rama. Meni je trenutno to dovolj, ampak vprasanje kaj bo cez 1leto, saj so aplikacije vse bolj pozresne kar se rama tice. Ze zdej je multitasking malo nadlezen ker zapira aplikacije v ozadju dost hitro. Posledicno, recimo da igro "minimiziras", ker imas klic viberju, pol pa samo se recimo FB odpres, bo igra prenehala delovat v ozadju.
Aja, pa baterija je srednja zalost, zaslon pa bi lahko bil malo bolj svetel, ker se na direktni soncni svetlobi vidi bolj malo tudi na maximalni osvetlitvi. Drugace pa zakon telefon
smile-1.gif