Jaz sem se ful navadil na starejši AmisTV vmesnik - hiter preklop, intuitiven, hiter dostop do prejšnjih oddaj (timeshift)... Res je, da je "snop" daljinca bistveno slabši kot na TV-ju, v osnovi pa ni težav, samo dobro je treba naciljat. Siol TV je v primerjavi s starim AmisTV vmesnikom lepši (HD ločljivost), je pa bistveno manj "ergonomski", pogled za nazaj je težje dostopen... Osebno se mi zdi uporabniku manj prijazen in bolj kompliciran kot AmisTV vmesnik, deluje pa hitro in kolikor sem ga pri kolegu uporabljal, tudi brez težav.
Nov AmisTV vmesnik (4.0) je glede funkcionalnosti približno na enaki ravni kot prejšnji, so pa določene spremembe - tako v plus kot v minus. Ker TV večinoma gledam za nazaj (timeshift) je plus hitrejše preklapljanje v času s smerno tipko (za 5 minut), vmesnik je sodobnejši in bolj primeren za velike HD televizorje, del EPG-ja je tudi več slikovnega gradiva ipd.. Po drugi strani pa se pri uporabi vidi da gre za nov izdelek, včasih pri agresivni rabi timeshifta STB zamrzne in je potreben reboot (izklop napetosti), pri gledanju oddaj za nazaj ti na koncu oddaje ne ponudi prehoda v naslednjo oddajo (tako kot star vmesnik), ampak sam od sebe preklopi v živo sliko...
Upam da bo z naslednjimi updati tale pomanjkljivost čimprej odpravljena, je namreč precej moteče da moraš za krajše oddaje izpred dneva ali dveh, ki jih želiš pogledati naenkrat vsakič znova brskati nazaj.
Na novem STB-ju je snop prejemanja signala iz daljinca bistveno širši kot na starejših modelih in daljinec prime brez "ciljanja". Drugače vsi vmesniki na papirju podpirajo USB, DLNA in ostale funkcionalnosti, čeprav v praksi pri uporabi verjetno ne dosegajo namenskih predvajalnikov in so bolj namenjeni manj zahtevnim/občasnim uporabnikom oz. so tam zato da pač so (podobno kot pri Siol TV-ju verjetno)...
Moj predlog - naroči in sprobaj brez podpisanega aneksa - tega lahko zaradi ugodnosti podpišeš kakšen mesec kasneje - ali pa v primeru kakšnih težav tudi ne in greš nazaj na Telekom brez penalov - v vsakem primeru operaterji novim naročnikom dajo bistveno več ugodnosti kot starim, prehod se že zaradi tega ponavadi splača
.