Amis internet

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
A je kakšna možnost na amis tehnicolor modemu za izklopit firewall? Če se logiram kot user/user mi tega ne dovoli. Gre se za to, da mi blokira dostop do wireless hp printerja.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Mi lahko kdo pove kakšne ima izkušnje z Amis TV-jem? Študiram, da bi prešel iz SIOLa na Amis, pa me predvsem zanima kakšen je TV vmesnik, kako hitro preklaplja, je občutljiv remote control, da moraš "centrirat" v TV komunikator, podpira USB ključ za zunanje medije itd.

Kaj je slabše v primerjavi s SIOLom in kaj boljše?

Hvala

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pred časom je sodelavka imela amis optiko, vse super, samo v primeru nedelovanja je včasih trajalo dan ali dva da so porihtali ker se je serviser pripeljal iz Maribora v Lj da je popravil. Mogoče je sedaj boljše poštimano...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Jaz sem se ful navadil na starejši AmisTV vmesnik - hiter preklop, intuitiven, hiter dostop do prejšnjih oddaj (timeshift)... Res je, da je "snop" daljinca bistveno slabši kot na TV-ju, v osnovi pa ni težav, samo dobro je treba naciljat. Siol TV je v primerjavi s starim AmisTV vmesnikom lepši (HD ločljivost), je pa bistveno manj "ergonomski", pogled za nazaj je težje dostopen... Osebno se mi zdi uporabniku manj prijazen in bolj kompliciran kot AmisTV vmesnik, deluje pa hitro in kolikor sem ga pri kolegu uporabljal, tudi brez težav.

Nov AmisTV vmesnik (4.0) je glede funkcionalnosti približno na enaki ravni kot prejšnji, so pa določene spremembe - tako v plus kot v minus. Ker TV večinoma gledam za nazaj (timeshift) je plus hitrejše preklapljanje v času s smerno tipko (za 5 minut), vmesnik je sodobnejši in bolj primeren za velike HD televizorje, del EPG-ja je tudi več slikovnega gradiva ipd.. Po drugi strani pa se pri uporabi vidi da gre za nov izdelek, včasih pri agresivni rabi timeshifta STB zamrzne in je potreben reboot (izklop napetosti), pri gledanju oddaj za nazaj ti na koncu oddaje ne ponudi prehoda v naslednjo oddajo (tako kot star vmesnik), ampak sam od sebe preklopi v živo sliko...
Upam da bo z naslednjimi updati tale pomanjkljivost čimprej odpravljena, je namreč precej moteče da moraš za krajše oddaje izpred dneva ali dveh, ki jih želiš pogledati naenkrat vsakič znova brskati nazaj.
Na novem STB-ju je snop prejemanja signala iz daljinca bistveno širši kot na starejših modelih in daljinec prime brez "ciljanja". Drugače vsi vmesniki na papirju podpirajo USB, DLNA in ostale funkcionalnosti, čeprav v praksi pri uporabi verjetno ne dosegajo namenskih predvajalnikov in so bolj namenjeni manj zahtevnim/občasnim uporabnikom oz. so tam zato da pač so (podobno kot pri Siol TV-ju verjetno)...

Moj predlog - naroči in sprobaj brez podpisanega aneksa - tega lahko zaradi ugodnosti podpišeš kakšen mesec kasneje - ali pa v primeru kakšnih težav tudi ne in greš nazaj na Telekom brez penalov - v vsakem primeru operaterji novim naročnikom dajo bistveno več ugodnosti kot starim, prehod se že zaradi tega ponavadi splača
cheer.gif
.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Pred časom je sodelavka imela amis optiko, vse super, samo v primeru nedelovanja je včasih trajalo dan ali dva da so porihtali ker se je serviser pripeljal iz Maribora v Lj da je popravil. Mogoče je sedaj boljše poštimano...

Glede na to da imajo tudi poslovno enoto v Ljubljani me to malo čudi...

PE Ljubljana
AMIS d.o.o., Poslovna enota Ljubljana
Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Serviser je prišel iz Maribora, če je sedaj drugače ne vem, vem pa da drugega kot amis ni niti morala izbrati.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
@Ted

Hvala za podroben odgovor. Mislim, da sem bom kar odločil za njih in bomo videli kako bo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Pri AMISu žal ne omogočajo testa MobiTV-ja za nove stranke za recimo par minut. Pravijo, da moraš prvo postati njihova stranka, potem pa lahko preveriš ali ti bo zadeva delovala kot je potrebno
smile-1.gif
.

Je mogoče kdo tukaj iz AMIS tehnične podbore, ki bi za 15 minut kreiral eno testno uporabniško ime, da preverim ali bo zadeva delovala pri meni na vikendu,kjer ni fiksnega ADSLa in sem na "robu" 3G omrežja.

Hvala.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Malo jamranja. V sredo se mi je adsl povezava naenkrat prekinila, napaka je bila javljena v četrtek zjutraj. Danes še zdaj ne dela.. sredi Ljubljane
aplauz.gif

Po njihovem mnenju je razlog pri Telekomu, po prejšnjih izkušnjah pa procesiranje prijav takšnih napak ni ravno ekspeditivno.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Sam sem do sedaj uporabljal Amis-ov net in telefon, TV pa imam kabelski.
Ker so pri Amisu z novim paketom za isto ceno dodali tudi TV, sem sklenil novo pogodbo in dobil še TV vmesnik. Tega sem z HDMI kablom povezal s televizijo (nov 47 LG), da ga preizkusim in prvi šok:
slika po kvaliteti niti približno ni enako dobra kot iz digitalne kabelske. Na kabelski je namreč slika kristalno čista, brez senc okoli obrazov ali okrog podnapisov ipd... Iste anomalije v sliki sem opazil tudi v Amis trgovini v MB, vendar prodajalka kao "meni se zdi vse ok" in "to je normalno...". Tudi na telefonski tehnični pomoči je priznal, da se njihova slika s kabelsko ne more primerjati .

Ima še kdo izkušnje z neposredno primerjavo slike Amis (ali mogoče Siol) in kabelsko?
Meni je namreč prehod na precej slabšo sliko nesprejemljiv, samo kaj ko kabelski operater za paket trojček računa neprimerno več kot Amis...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik peters pravi:
Sam sem do sedaj uporabljal Amis-ov net in telefon, TV pa imam kabelski.
Ker so pri Amisu z novim paketom za isto ceno dodali tudi TV, sem sklenil novo pogodbo in dobil še TV vmesnik. Tega sem z HDMI kablom povezal s televizijo (nov 47 LG), da ga preizkusim in prvi šok:
slika po kvaliteti niti približno ni enako dobra kot iz digitalne kabelske. Na kabelski je namreč slika kristalno čista, brez senc okoli obrazov ali okrog podnapisov ipd... Iste anomalije v sliki sem opazil tudi v Amis trgovini v MB, vendar prodajalka kao "meni se zdi vse ok" in "to je normalno...". Tudi na telefonski tehnični pomoči je priznal, da se njihova slika s kabelsko ne more primerjati .

Ima še kdo izkušnje z neposredno primerjavo slike Amis (ali mogoče Siol) in kabelsko?
Meni je namreč prehod na precej slabšo sliko nesprejemljiv, samo kaj ko kabelski operater za paket trojček računa neprimerno več kot Amis...

Predpostavljam da si v nastavitvah STB-ja nastavil 1080p lolčjivost?
Slabšo sliko opažaš na vseh programih ali to bolj velja za kakšne specifične? Če je že osnovni satelitski signal programa slab, bo toliko slabša slika. Sam pri SLO TV programih ne opazim bistvene razlike med AMIS/Siol in kabelsko (ali DVB-T) sliko, enako velja za recimo HRT in ORF in ostale nemške kanale. Nekaj programov v shemi Amis/Siol-a je pa slabše kvalitete zagotovo, a vzrok zato ni slabo enkodiranje v mpeg4 ampak že v osnovi slaba slika iz satelita (Universal, CBS, Discovery Channel itd.)... Morda Telemach nekatere programe dobi iz boljših virov, glede na to da ima oz. je imel kapitalske povezave tudi s TV hišami, je lahko tu razlog v boljši sliki na nekaterih programih.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Ja, sem nastavil 1080 ločljivost. Primerjavo sem pa delal na enakih programih (Slo1HD, Planet, Pop... nemških in drugih nisem primerjal) in povsod sem opazil enake anomalije (kot rečeno: sence okrog podnapisov, sence okrog simbola programa, razmazani obrazi...). Kabelski operater pa je Teleing...

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Mi smo šli iz Siol na Amis in je res malo slabša kakovost slike. Pogrešam tud HD kanale, ker na amisu ko preklopim na HD kanal tako zašteka cel tv komunikator, da je treba potegnit kabel iz elektrike. Kar se tiče odprave napak, pr nas je grdo cukala TV na vsakih par minut, za odpravo napake so rabili 14 dni. Zdaj čakam še za preklop na vdsl, če tega ne zrihtajo grem nazaj na Siol.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pri sebi (Amis) in pri kolegu (Siol) ne opazim nobenih anomalij v sliki. Ne rečem, da ni možno da si zelo občutljiv na sliko, zagotovo pride do kakšne izgube pri enkodiranju v mpeg4, bi pa rekel da je večja verjetnost za težave drugje (STB, hdmi, TV). Kot rečeno, RTVSLO1 slika preko DVB-Tja (lahko poskusiš priklopiti sobno anteno na TV in primerjaš) je praktično identična (če odšteješ nastavljene barve) tisti na Amis/Siol TV. Telemach ima povsem isto sliko.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
To preprosto ni možno,Amis in Siol imata enak vir slike - slika na Siol TV in Amis TV (v mpeg4 kodiranju) je identična, razlika je lahko v nastavitvah TV-ja ali STB-ja, tipu priklopa ipd. Če imaš težave pri predvajanju HD kanalov pa je to verjetno posledica preslabe pasovne širine za HD signal.

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Sej to je problem, ker smo šli iz Siol VDSL na Amis ADSL in je skoraj pol nižja sinhronizacija (prej 20 Mbps, zdaj 12 Mbps). Res pa sem prej gledal večinoma HD kanale in bolj redko SD, zato me še bolj vse moti...