Amis internet

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Mah optika je le optika...baker s časom izgublja na prevodnosti, zaradi slabih spojev, korozije...optika pa laufa k metek..
Hja poglej Nuvi3790 to se moraš pa dogovort s svojim operaterjem, da ti mogoče zniža paket pa se ti zmanjša plačilo...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Evo. Klical na Siolovo tehnično podporo (čakal sem samo tri sekunde, da sem mi je javil prosti operater, pa še zelo prijazen je bil
aplauz.gif
). Maksimalna sinronizacija na mojem priključku je 20M. Grem sedaj v poizvedovanje.
Pozdrav

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Nuvi3790. Preberi si pogoje, kaj si podpisal. Podpisal si da ti zagotavljajo do 10mega, maximum kolikor ti zmore linija. Če linija zmore 10mega super, ti bojo dvignili paket, če ne zmore ne bo šlo.
Je pa tak da imam jaz doma recimo 10mega linije bp. Če bi pa vzel Tv bi pa moral iti na 4,8 mega linije zaradi tv-ja ker je toliko napak na liniji, ki bi vplivale na delovanje.
Škoda samo da Amis na ponuja VDSL-ja

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Sem si dobro prebral kaj sem podpisal, res je ja do 10 mega, to pa je lahko od 1 do 9,9999
evil.gif

Samo moti me to, kako so mi lahko iz 1,02 najprej spravili na 3,22 in nato še na 6,44Mbps, pa to ko sem jim zagrozil, da prekinem naročniško razmerje. Moram pa povedat, da bi že bil zdavnaj prekinil, če nebi imel vezave, izteče se mi v 8 mesecu, tako da potem, adijo Amis....
wink-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Amis ima samo pri enki spremenljive pakete, če imaš dvojko ali trojko potem imaš vedno do 10mega.
Če imaš enko do 4mb plačaš 25€
Če imaš dvojko tel do 10mb plačaš 25€

Če to pomeni da imaš potem do 6mega povezavo si itak na boljšem.

Siol ima res različne povezave. Do 8 mega, do 15mega. Če vzameš njihov paket. Če pa teh hitrosti ne dosegaš kaj pa potem?
Top trio standar do 15mega interneta. Ti znižajo naročnino če dosegaš samo 8mega?

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Mal na hiter. Pri Amisu so mi rekli, da na bakru-ADSL ni možno večja hitrost kot 10Mbit, medtem ko mi je operater na Siolu povedal da jenavajam "maksimalna sinhronizacija" kot je svetoval Bajkman 20Mbit. Ali to pomeni mogoče 10Mega dol, 10mega gor. Mal zmeden sem postal. Nisem čisto doma pri tej zadevi.
Pozdrav

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Maksimalna sinhronizacija. To pomeni če bi imel VDSL bi šla takšna hitrost. Na ADSL-ju pa paketi niso višji od 10Mb. Prav tako na bakru ni 10/10 ampak je ul vedno manjši kot dl. Če imaš maximum sinhronizacije 20Mb v praksi to pomeni da imaš recimo lahko 3,4 tv-je priključene gor.
Pazi. Če TS reče da je 20Mb povezave ni nujno da pri tisti sinhronizaciji ne prihaja do napak na liniji. v tem primeru imaš lahko 30mb sinhronizacije in bodo težave.
ADSL je pa res samo do 10/786. Zakaj takšni paket ne vem.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Kot sem že v enem od postov napisal da sem na Amisu in imam 10/786--telefon --tv in internet..isto ADSL trenutno in ves čas od tega ko so mi v paket ponudili še TV sem resnično zadovoljen tako z prenosom signala kot tudi hitrostjo interneta--imam en tv na katerega imam signal speljan preko Ruckus-ov in kaj naj povem meni je vse ok,,
ima pa kolega preko telekoma optiko in je dejansko pogojno zadovoljen ker ne gre vse brez težav, tako da so lahko težave prisotne vendar vam iz dolgoletnih izkušenj z uporabo storitev Amisa povem da sem zadovoljen, že da moraš večkrat čakat vendar tudi skoraj vedno uredijo zadeve na daljavo če ne pa te pokličejo nazaj.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Še dobro da obstajajo različni ponudniki. Je pa tako da moraš imeti tudi malo sreče. Lahko je težava linija, lahko oprema,... včasih dela na Amisu kar na siolu ne bi in obratno.
Jaz pravim tako. Za 2€ na mesec ni vredno spreminjati ponudka, če ti dela super tam kjer si.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
2 E na mesec je 24 E na leto je to v dveh letih skoraj tank bencina..
če imaš 20Mb max download boš imel vrjetno stabilnega okol 15Mb..namreč to kar je max ne pomeni tudi dosegljivo za normalno uporabo...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Malo sem kalkuliral za moj primer: telefon (dve številki, klici v SLO neomejeno pa hitrost interneta 10Mega.
Amis je pa malo cenejši.
Če potegnem črto, se mi skoraj ne splača menjati ponudnika, le pri TS vzeti nov paket.
Pozdrav

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jaz sem zdaj v hudi dilemi med Amis in T2 glede poslovnega paketa internet+telefonija. Cena je za bolj ali manj podobno ponudbo ista.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Malo sem kalkuliral za moj primer: telefon (dve številki, klici v SLO neomejeno pa hitrost interneta 10Mega.
Amis je pa malo cenejši.
Če potegnem črto, se mi skoraj ne splača menjati ponudnika, le pri TS vzeti nov paket.
Pozdrav

Jaz pa mislim da se še kako splača. Pri Siolu boš za paket trio skupaj z dodatkom za 8 Mbit/s plačal 39 EUR + dodatna cira (ne vem koliko je).

T2: Za paket T4 Mega boš plačal 35 EUR + 2,50 € EUR dodatna cifra, ampak bistvo: imel boš 20/2 Mbit/s na tvoji liniji. Torej vsaj 5 EUR cenejša mesečna naročnina in več kot dvakrat hitrejši internet.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Če je vredno upoštevati tudi. Siol ob dvoletni vezavi nudi bon za 250ur, kar povprečno mesečno nanese dobrih 10eur "bonusa" ima pa tudi akcijo mesecev brezplačnega osnovnega internet, kar pa tudi nanese dodatno cca. 145eur.

Kakšne so pa ugodnosti pri T2-ju ob vezavi?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako varno je preiti iz TS na nekaj drugega v vasi, kjer je baje centrala že polna?
Včasih vem, da je TS drkal T2 priklope in si znal v tem vmesnem prehodnem obdobju ostati brez vsega.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Hu, dobro vprašanje. Načeloma mi je vseeno, niti ne poznam teh zadev, ker v bistvu ne bi potreboval nekih naprednih funkcij.

Pri Amisu je ITP:
http://www.amis.net/web3/poslovni-uporabniki/poslovna-telefonija/produkti/amisitp

T2 ima pa to:
http://www.t-2.net/poslovni/telefonija/biznis-ip-telefonija

Kaj je boljše?
smile-1.gif

Če boš imel največ dve številki potem definitivno ITP
smile-1.gif
Obe številki sta na modemu. Za T2 pa ne vem kako je tam nastavljeno.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kako varno je preiti iz TS na nekaj drugega v vasi, kjer je baje centrala že polna?
Včasih vem, da je TS drkal T2 priklope in si znal v tem vmesnem prehodnem obdobju ostati brez vsega.

Prehod na drugega operaterja ni problem, ker ti prekinitev pri TS in prehod opravi novi operater.Ti sam ne smeš prekinjati pri TS
grims-1.gif