Amis internet

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Pristavljam svoj piskrček in lepo prosim poznavalce, oz. tiste, ki so pri AMISU za mnenja.

Vrsto let sem pri SIOLU, imam VDSL internet (center Lj., 500 m od Cankarjevega doma) hitrosti 10 Mbps/5 Mbps. Ki ga plačujem visokih 39 evrov mesečno. Sicer dela brezhibno.

Opazil sem AMIS akcijo, ki traja do konca tega januarja: paket 10 Mbps/768 Kbps (enojček brez TV in telefonije) so znižali z 30 evrov na 20,77 evra mesečno.

Ker bi šlo v primeru prestopa za resen prihranek (preko 200 evrov letno), me zanima, kaj lahko pričakujem pri AMISU?

Bo surfanje kaj počasneje?
Bo nalaganje fotk na YT ali kakšno drugo stran (nikoli več kot 20 fotk po max 150 kb) bistveno počasneje zaradi dosti manjšega UL?

Skrbijo pa me tuditri zelo različna mnenja:

2. S tem da pri T2 imaš tudi dejanske tehnike, ki pridejo na dom, če kaj ne štima. Tega pri Amisu ni.
1. Imas pa 24h brezplacno telefonsko pa ti preko kabla popravljajo ce kaj ne stima.
2. Na daljavo ne morejo popravljati, če si priključen preko Telekom centrale. Vsaj česa resnega ne morejo.

Torej lahko kaj "poštimajo" preko internetne linije, ali ne?
V premeru, da crkne modem, lahko pridejo in pogledajo/zamenjajo modem, ali ne?

Hvala vnaprej.

1. Pri surfanju razlike ne boš opazil.
2. Če uploadaš veliko podatkov razlika seveda bo opazna, 20 150kB slik pa je 3 mega, tu neke razlike IMO ni, v slabi minuti bodo slike uploadane.
3. V centru Ljubljane Amis ima svojo centralo, kot tudi po večini ostalih večjih mest. Po vaseh je pa seveda druga zgodba.
4. Tudi pri Amisu njihov tehnik pride na dom, je pa res da je to bolj izjema kot pravilo.

S prehodom iz Siola na Amis sem od leta 2006 pa do danes zagotovo privarčeval zajeten kup denarja in prehod priporočam, tudi manj skritih stroškov je kot pri Siolu (ni aneksov za opremo ipd.).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A ni ta cena samo za 12 mesecev ob 24 mesečni vezavi? Akcija velja sicer samo do 15.1., no bodi pozoren.

Sicer pa imaš več xDSL ponudnikov in preveri še druge, npr. T2.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Za internet + telefonijo je Amis dobra rešitev.

Za ostalo je T2 pač v prednosti s kvaliteto in ceno. Nikomur pa v njegovo dobro ne bi priporočal Siol-a.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
10Mbps.--tako hitrost imam tudi sam pri amisu in to je hitrost ki bi naj zagotavljala dobro delovanje, vse kar je manj od tega se kaže v prekinjanju in drugih problemih pri prenosu.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
V bistvu imam sedaj Siol že štiri leta Trio paket standardno TV shemo in v tem času sem samo enkrat imel težave in sicer z modemom. Po prijavi napake, je prišli Telekomov serviser, zamenjal modem in od takrat dela spet normalno.
Ker pa Televizije ne gledam veliko, le domače programe, te pa sprejemam preko zračmne antene,bi odpovedal trio paket in imel le dvojček- telefon in internet. Nel+ko bi na mesec "prišparal" 15€. Pač v trenutni situaciji nakaj.
Pozdrav

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Kakšno hitrost pa imaš sedaj?

Imaš možnost Amis dvojka TEL. za 26 EUR: internet do 10 mega + telefonija

ali pa T4 Start za 28 EUR: internet do 4mega/512 kbit + telefonija + TV z vsemi pomembnimi programi + mobilna telefonija.

Sam boš vedel, kaj je tebi bolj pisano na kožo.

LP

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Hvala
Test pokaže to:
1930885-Spedtest.JPG

Priponke

• 1930885-Spedtest.JPG
    1930885-Spedtest.JPG
    23,1 KB · Ogledi: 153
Nazadnje urejeno:

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Tole sem našal. Kaj pomeni brezžični internet. Preko GSM signala mogoče?
1930974-T-2.JPG

Priponke

• 1930974-T-2.JPG
    1930974-T-2.JPG
    27,8 KB · Ogledi: 176

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Hvala
Test pokaže to:

Si imel naročen paket 1 mega in ker imaš še TV so ti dali 4 mega? Najbolje da se obrneš na Siol tehnično podporo in jih vprašaš kolikšno imaš maksimalno sinhronizacijo.
Tisto od T2-ja je res brezžični internet po hiši. Paket za 33 EUR vključuje 10/1 mbit/s hitrosti. V tem primeru je T4 Mega skoraj boljša odločitev, saj za 35 EUR vključuje 20/2 Mbit/s.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To je tudi verjetno max, kar lahko pričakuješ na tej liniji 3,5km oddaljenosti.
Glede ne to da imaš 6,4 povezavo, kar pomeni da ni niti poln profil (profili so vedno na 1mega zaokroženi), upam da ti bo še dolgo tako delalo. Ko bo padlo bodo žal lahko samo spremenili profil.

Ruo - hitrost glede na razdalja - ki jo zagotavlja TS.
Razdalja * Sinhronizacijska
hitrost (bit/sek)
pod 1 km 6 M/ 256 k
od 1 do 2 km 4 M/ 256 k
od 2 do 3 km 2 M/ 256 k
od 3 do 4 km 1 M/ 256 k
nad 4 km 256 k
* zracna razdalja x 1,6

Nekako tako približno je tudi dejanska hitrost na liniji, ki pa lahko variira od raznih dejavnikov na liniji.
Če je na liniji 10 spojk bo jasno počasneje delovalo kot če na liniji ni nobene.
Garantirano pa ti na 3,5km nikoli ne bo delalo 10Mb. Tudi če bi linija bilo čisto nova.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Meni deluje T-2 BRO na okoli 5km od centrale po kablu..zračna odaljenost je pa 3900m max down 18,1Mb/s , up 1,1Mb/s..trenutno imam paket T4 mega z okoli 180 programi in 15/7xx neta, domač telefon in mobilni telefon ki ga uporablja družinski član... za cca 43Eur..meni se zdi čist poštena cena za vseskupaj...dodatno imam še časovni zamik, tako da bom imel 3 Eure dražje..kar pa je še vedno kar 12 evrov ceneje kot sem imel na Amisu tv 120 programov, 10/7xx net in navadni telefon...če pa razmislim, da sem tukaj pridobil še naročnino na mobilni telefon, katero sem moral prej plačevati drugemu ponudniku, je zadeva cenejša za okoli 20 Eurov..
no pri obeh je tako, da se je ob gledanju tv-ja za okoli 4 Mb zmanjšala hitrost interneta...

Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
midi hmmm to me pa zanima. Ker na bakru na 5tih kilometrih imeti download 18mb je pa rekord. Jaz imam na 1800m zračne maximum linije 16mega. Realno gre skozi nekje 14-15mb. Da bi pa na taki razdalji šlo toliko pa še nisem ne videl ne slišal.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
vrjamem da ne...pred 4-5 leti sem imel SIOL in ko so delali preverbo telekomovec ni mogel vrjeti da resnično leti okoli 17Mb. potlej je SIOL tv zelo zelo štekal smo prešaltal na Amis. Tam je bilo malce bolje vendar 2 leti resnično ni bilo niti enega večera, da ne bi zmrznil STB. pa so poslali novega. Poslali so tudi modem..Inštalacijo imam urejeno kot mora biti. No sedaj smo šli na T-2 in zadeva zaenkrat deluje mnogo bolje kot pri Amisu..v tem mesecu kar ga imamo ni STB niti enkrat zamrznil, pa sem ga zelo preizkušal. odziven je mnogo bolje kot je bil Amisov. Resnično pa povem, da je hitrost taka kot sem navedel. Imamo baje kabel debeline 0,8mm v enem kosu iz centrale do hiše, kjer gre na štango in naprej po vaseh...vlekli so pa 96 leta...tako, da je očitno kabel dober...
Predvidevam, da je kabla okoli 5km, saj če se peljem po cesti do centrale je 5km...

Nazadnje urejeno: