Amis internet

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Nameravam se preseliti od Siola k Amisu, pa me zanimajo Vaše izkušnje z Amis operaterjem. Gre se za ADSL povezavo.
Sem iskal po foumu, pa sem našel samo to.
Rad bi več podatkov o zanesljivosti delovanja omrežja. Pa še lokacija. Posavje okolica Krškega.
Pozdrav

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Isto je vse, ker gre preko Telekomovega omrežja in central. Razen če ima tam Amis svojo centralo ali pa kolokacijo (ne vem točno kaj je kaj, ampak včasih se je vedelo, kje jih ima), potem pa je bolje kot Siol.

Po novem pa lahko povsod dobiš tudi T2 preko Telekomovega ADSL-a (kot pri AMIS-u). S tem da pri T2 imaš tudi dejanske tehnike, ki pridejo na dom, če kaj ne štima. Tega pri Amisu ni. Ne vem sicer, katere storitve bi rad naročil, ampak T4 Start je trenutno najugodnejša ponudba, če želiš paket.
cheer.gif

Edino po novem slišim, da T2 računa 20 EUR za prekinitev pogodbe. Ampak saj Siol po drugi strani zahteva še več za podpis pogodbe, če se nočeš vezati za 24 mesecev.
grims-1.gif

LP

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
hja Amis tut zahteva denar za prekinitev pogodbe..celo priklop pri Amisu, če ne priklopiš sam ni zastonj, medtem ko pri T2 je vse zastonj..razen interne inštalacije, kar pa nikjer ni zastonj...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik midi pravi:
hja Amis tut zahteva denar za prekinitev pogodbe..celo priklop pri Amisu, če ne priklopiš sam ni zastonj, medtem ko pri T2 je vse zastonj..razen interne inštalacije, kar pa nikjer ni zastonj...

Res je!
467716-post_slo.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam amis dela bp. Samo reciver za tv vcasih zasteka ga moram resetirat. Imas pa 24h brezplacno telefonsko pa ti preko kabla popravljajo ce kaj ne stima.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Na daljavo ne morejo poravljati, če si priključen preko Telekom centrale. Vsaj česa resnega ne morejo.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ima kdo trenutne podatke pri katerem operaterju se najbolj splača vzeti samo internet (brez TV-ja, telefona ipd.). Lahko se vzame vezava na 2 leti (morebitne ugodnosti, popusti, boni ipd.). Optika ni možna, torej VDSL povprečnih hitrosti (ne najslabših, ne najboljših) tami nekje 4/1 oz. 4/2.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
VDSL je možen.
Kdo ponuja kabelski internet, da se pozanimam če je opcija priklopa?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Pri meni je Amis kar ok. Se potrudijo, podpora je (za razliko od T-2, ki je katastrofalna - službena izkušnja prejšnjega tedna in Telekoma) res solidna.
Doma mi deluje tudi TV preko interneta, česar Siol ni uspel urediti. Res je povsem na meji, vendar so uspeli urediti in že nekaj let dobro deluje (z redkimi izpadi, ki pa so povezani z linijo v Vukojebinah).
Torej - po izkušnjah bi Amis kar priporočil.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
tudi sam sem že več kot 6 let na Amisu in od nedavno je v paketu še tV , do sedaj brez problemov so pa pripravljeni pomagati čeravno je kdaj gužva na čakalni listi, ja meni je vse ok
montaža zastonj, novi aparati zastonj..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ma Amis je povsem ok, imam nekaj letne izkušnje z njihovim ADSL-om (kvazi 4/1) v Vukojebini. Bom pa verjetno zdaj šel na T2 poslovni paket P3. Bi ostal na Amisu, ki ima podoben paket za podobno ceno, ampak pri telefonu nimaš potem nič zakupljenih količin.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Pristavljam svoj piskrček in lepo prosim poznavalce, oz. tiste, ki so pri AMISU za mnenja.

Vrsto let sem pri SIOLU, imam VDSL internet (center Lj., 500 m od Cankarjevega doma) hitrosti 10 Mbps/5 Mbps. Ki ga plačujem visokih 39 evrov mesečno. Sicer dela brezhibno.

Opazil sem AMIS akcijo, ki traja do konca tega januarja: paket 10 Mbps/768 Kbps (enojček brez TV in telefonije) so znižali z 30 evrov na 20,77 evra mesečno.

Ker bi šlo v primeru prestopa za resen prihranek (preko 200 evrov letno), me zanima, kaj lahko pričakujem pri AMISU?

Bo surfanje kaj počasneje?
Bo nalaganje fotk na YT ali kakšno drugo stran (nikoli več kot 20 fotk po max 150 kb) bistveno počasneje zaradi dosti manjšega UL?

Skrbijo pa me tuditri zelo različna mnenja:

2. S tem da pri T2 imaš tudi dejanske tehnike, ki pridejo na dom, če kaj ne štima. Tega pri Amisu ni.
1. Imas pa 24h brezplacno telefonsko pa ti preko kabla popravljajo ce kaj ne stima.
2. Na daljavo ne morejo popravljati, če si priključen preko Telekom centrale. Vsaj česa resnega ne morejo.

Torej lahko kaj "poštimajo" preko internetne linije, ali ne?
V premeru, da crkne modem, lahko pridejo in pogledajo/zamenjajo modem, ali ne?

Hvala vnaprej.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Jaz sem od centrale cca 3,5 km, sam sem imel hitrost interneta 1,02Mbps, ko sem pa se postavil gor, da bom prekinil, so mi pa kar za 3x povečali hitrost, ker pa še s tem nisem bil zadovoljen, sem sedaj pristal na 6,44Mbps, če bi se jim pustil, bi še me kar naprej izkoriščali, sam še grem na več ker mam pogodbo do 10Mbps.
Bodi pozoren kaj boš podpisal, kako se boš vezal itd, pa saj maš ne vem koliko dni že, če nisi zadovoljen lahko prekineš, pa mislim da ti bi moralo delovat, na tvojo oddaljenost od centrale.
Bodi previden kaj podpišeš, BERI DROBNI TISK!!!!!!!!!!!! OBVEZNO
17758-icon_confused.gif