Amazon.de

zakon

Guru
16. maj 2008
8.819
844
113
toti Maribor
Sem imel podoben primer. Express One naj bi pošiljko pustil pred vrati bloka in jo seveda nisem dobil. Po nenehnem klicanju sem dobil od njih potrdilo, da je bila pošiljka izgubljena. S tem potrdilom sem si lahko samo obrisal rit, ker ima Aliexpress v sistemu zavedeno, da je dostavljeno. Izgubil sem veliko časa, dosegel nič.
Kdo, pa je Aliexpressu sporočil, da je dostavljeno? Do sedaj sem vedno moral jaz pri naročilu kliknit "dostavljeno".

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
201
8
18
Točno to. Imeli so tracking od dostavne službe in vse je bilo zaman. Opcija je bila, da jih prijavim na inšpektorat, a dosegel ne bi nič, kar bi meni koristilo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Hja potem pa na policijo, da je dostavna sluzba ukradla paket. Tua so sporočili, da so dostavili, niso, torej ga je kurir ukradel.
A komur se to prijavi. Jaz bi poslala vsem, ki mi ka misel pridejo. Pol morajo odgovarjat, pa ceprav samo, da niso ta pravi naslovnik. Pac, da se na dostavno sluzbo obrne mora biti manj sitno, kot s teboj se ukvarjat. To je point...

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
522
75
28
širne planjave Dolenjske
Ali ne j.be 5% tvojih argumentov, če ima potrdilo od dostavne službe.
Tudi pri meni ima AE potrdilo, zato pri njih niti ne bom prijavljal nič. Imam pa čas in voljo si pisariti z EO, ker so res šalabajzerji....pač iz inata, ker dobesedno lažejo in ko jih opomniš, da je v prejšnjih mailih pisalo drugače in je zdaj laž, se sprenevedajo. Pač, šalabajzerstvo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Pol pa odvisno, ce to naredi na kameri, bi video zaokrožil vsepovsod, si vajt vzamem pa voljo najdem za to... Pa bo on potem v moji poziciji. A smem ali ne, ali je prav ali ne, se bo on s temi Sizifovimi posli ukvarjal. Drugače pa... Spet ukraden. Posranega paketa sigurno ne podpisem...

Sicer pa, kot receno ze prej. Ce vem, da oni dostavljajo, trgovini sporocim, zakaj ne kupim... Te ibnge se grem, kadar ne vem vnaprej...

19. jul 2007
2.899
1.609
113
Hja potem pa na policijo, da je dostavna sluzba ukradla paket. Tua so sporočili, da so dostavili, niso, torej ga je kurir ukradel.

Ni policija tu s tem namenom, da ti išče paket (moral bi biti dostavljen, pa ga ni).

Če pa rečeš, da ga je kurir ukredel (ker jih imaš enostavno poln kufer, da ti mečejo paket pred vrata), je pa to kriva ovadba.

Če je kurir trdil, da ga je dal v roke naslovniku (in veš da to zagotovo rese), imaš vse pravice, ki ti jih zagotavlja obligacijski zakonik (in pravno pot, ki to ureja).

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.255
1.398
113
Jaz sem mel na zacetku z njimi precej problemov. Sem eno narocilo imel za rojstni dan, dan dostave 5 ali 4 dni pred terminom. Dvakrat neuspesna dostava kao, kao nikogar doma. Klicem nekam k njim v pisarno in jasno poudarim, da paket rabim. Bojo preverilj in poklicali nazaj. Klica nikoli ni bilo. Sem potem dal lep review direkt Amazonu za dostavno sluzbo. So mi zastonj poslali znova. Dva tedna kasneje pa pride se to originalno narocilo, skatla delno raztegana. Amazon me je PROSIL, da paket obdrzim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Ni policija tu s tem namenom, da ti išče paket (moral bi biti dostavljen, pa ga ni).

Če pa rečeš, da ga je kurir ukredel (ker jih imaš enostavno poln kufer, da ti mečejo paket pred vrata), je pa to kriva ovadba.

Če je kurir trdil, da ga je dal v roke naslovniku (in veš da to zagotovo rese), imaš vse pravice, ki ti jih zagotavlja obligacijski zakonik (in pravno pot, ki to ureja).

Ce jaz prav razumem, paketa ni. Oni so pa poslali trgovcu, da so ga dostavili...

Ce bi ga dostavili, tele debate zdele ne bi bilo.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
522
75
28
širne planjave Dolenjske
Mene Aliexpress vedno počaka, da "Confirm-am Order". Celo ful težijo, če tega ne stisnem.
Meni piše to in nikjer ne potrjujem, da je dostavljeno.
1737465004024.png

22. jul 2007
13.600
1.774
113
124
Pri EO je vse odvisno od sreče oz. lokalnega-rajonskega dostavljalca, če je normalen potem po večini problemov ni.