Amazon.de

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.758
706
113
Včasih to vztraja tudi kak teden+. Nič ne moreš. Ni pa pogosto. Pač zunanji prodajalec. Morda niti zaloge nima, da bi poslal.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.143
20
38
A je še kdo opazil, da ni več "free returns" na Amazonu? (amazon.de, pošiljanje v Slovenijo)

Za pokvarjene/poškodovane izdelke je še vedno zastonj, če si pa recimo narobe naročil, je pa cca. 10 EUR DHL poštnine potrebno plačat (oz. se odšteje od refunda).

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.318
1.055
113
A je še kdo opazil, da ni več "free returns" na Amazonu? (amazon.de, pošiljanje v Slovenijo)

Za pokvarjene/poškodovane izdelke je še vedno zastonj, če si pa recimo narobe naročil, je pa cca. 10 EUR DHL poštnine potrebno plačat (oz. se odšteje od refunda).
Kar sem jest gledal - je odvisn od tega kaj navedes kot razlog vracila.. se splaca mal “poigrat” in poklikat vse opcije. Pri cunjah recimo vem da je “napacna velikost” bila nazadnje brezplacna.
Pa odvisn tud kaj kupujes/vracas - obcasno se splaca se preklikat do “live support”, razlozit zakaj bi vracal, se mal zabunit da je opis na strani nejasen/zavajajoc .. in se mi je ze zgodilo, da so vrnili €, ni mi blo pa treba vracat.. (je pa res da so bile malenkosti ranga 30€.)

igi

Guru
13. okt 2007
5.830
1.382
113
Celje
Eno vprašanje na temo amazona…
Ženi se je pokvaril malce dražji Braun depilator, po dobrem letu uporabe. Garancije je menda 2 leti.

na netu berem, da menda “eu” garancija in lahko dam lokalnemu pooblaščencu na servis. A je kakšna “prednost” če reklamiram direkt Amazonu?

Lokalni bi menda popravljal, amazon mogoče menja?

luka51

Guru
16. avg 2007
15.548
6.871
113
Po enem letu nevem če lahko Amazonu. Nimajo oni 1 (ali 3) mesec, potem pa uradna servisna mreža?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.094
1.673
113
Eno vprašanje na temo amazona…
Ženi se je pokvaril malce dražji Braun depilator, po dobrem letu uporabe. Garancije je menda 2 leti.

na netu berem, da menda “eu” garancija in lahko dam lokalnemu pooblaščencu na servis. A je kakšna “prednost” če reklamiram direkt Amazonu?

Lokalni bi menda popravljal, amazon mogoče menja?
Naceloma Amazon "menja" v garancijski dobi. Kontaktiraj support ti tocno povedo kako in kaj.

*ponavadi vrnejo denar, stari artikel pa gre do podizvajalca.

shift

Guru
20. jul 2007
10.436
3.037
113
za šankom
Kontaktiraj jih preko chata v aplikaciji, ponavadi ti pošljejo preko maila poštni nalog, greš na pošto, vrneš, ti nakažejo denar nazaj

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
517
88
28
45
MB
Tako je. Samo do live chat-a pridi pa malo pojamraj in dobiš cashback. Jaz jim vedno preventivno napišem, da imajo najboljši support in da sem zelo zadovoljna stranka Amazona. Pa so takoj veseli da sem del družine Amazon in vse rešijo. Mogoče ima tudi kaj vezo +10 let kot stranka pa prime business naročnina pa kakih 20k prometa letno. Te pa ona avtomatika od chat-a vedno fukne na rešuj si sam preko proizvajalca če ne vztrajaš.

Meni je Amazon.de zakon ne.. če me kitajci napizdijo in nekaj crkne po parih mesecih in te ne jebejo lahko pišeš 5 sporočil na dan pa nič. Zdaj grem vedno na live chat pa v petih minutah rešimo in vrnem pa cashback v dveh dneh.

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.451
4.862
113
Za amazon je javna tajna da se dela na sistemu lojalitete in seštevajo koliko imajo od tebe dobička in ko prideš do točke nič, torej da da preveč vračaš, ti ne bodo samo ukinil brezplačnega vračila ampak celo cel account. Velja pa isto za drugo stran, če prodajalci/roba dobiva preveč zavrnitev gladko umaknejo s prodaje.

Sam sem mogoče 2x izkoristil opcijo vračila pa je dejansko šlo za klasičen defekt, partnerka pa naroča razna oblačila (ne ustreza velikost ipd.) in so ji hitro postavil mejo da ni mogla niti dejansko defektnega artikla vrnit zastonj.

Tako da pri amazonu ni vsak kupec obravnavan enako.

• Všeč mi je
Reactions: igi in trance0

Mirc4u2c

Fizikalc
19. okt 2019
133
25
28
To je logično in razumljivo, če izkoriščaš storitve samo za to, da "testiraš" izdelke, in prav je tako. Seveda odvisno kaj in kako pogosto naročuješ, če pa pride do problema (predvsem elektronika) ali okvare pa je zelo dobro, da se hitro reši. Amazon je top. Recimo na bangood čakam že od začetka februarja na menjavno novega prenosnika, ki je imel defekten zaslon, čeprav je zelo hitro prispel v španijo, ampak je zgleda kitajsko novo leto vse zamaknilo za 1 mesec. Zelo počasi se premika.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.776
1.114
113
Bom kar naroču..... :valjamse:

amazon.jpg