ksz (kot je tu v navadi)
A lahko še prikaz nasprotnih dejstev (no enega, ampak v tej temi je bil enako prikazan samo en primer in ekstrapoliran na počez)? Lahko ...? Hvala ...
Prijatelj moje boljše polovice je pred davnimi leti šel k dermatologu, ker je imel en izrastek na vratu in ga je motil ko je nosil srajco. Tam so mu zadevo izrezali, fant je šel domov in srečno, delavno, zadovoljno in polno živel naslednjih 10 let. Potem se mu je stvar ponovila, zadeva je zrasla in postal spet moteča. In je ponovil vajo. Pri dermatologu pa šok; še preden se je mojster lotil izrastka ga je vprašal kje je hodil 10 let in zakaj ni prišel že takoj po zadnjem posegu, ker ima melanom. Na koncu se je izkazalo, da se je pošta nekje izgubila, pa to pravzaprav sploh ni bistveno. Bistveno je, da so ga začeli praktično takoj "zdraviti" na polno. Predvsem kemoterapija. Prijatelj je dolgo skrival da sploh ima bolezen, pa tudi potem ni hotel niti slišati za kakšno alternativo. Pristal je samo na enega polagalca rok (z referencami), ki mu je lajšal bolečine. Uspešno. Poanta zgodbe? Fant je deset let živel z melanomom, od trenutka ko se je začelo pravoverno zdravljenje pa ga je zmanjkalo v enem letu. Zdajle nekje mineva dve leti kar smo ga pokopali ...
Še osebno mnenje (če mi je dovoljeno seveda); ne maram šarlatanov katerekoli oblike, barve, okusa, profesije .... najmanj pa maram šarlatane v belem. Da, tudi taki obstajajo. Namenoma sem napisal da jih ne maram in ne da jih sovražim, ker so to v bistvu uboge duše.
In še eno mnenje; dolgo že gledam primere od blizu in daleč in ugotavljam, da ko se duša enkrat odloči za odhod, je vseeno kaj človek naredi in komu zaupa svoje zdravje - čaka ga grob.