Placebo. En človek drugemu vlije "upanje" in se slednji dejansko počuti bolje, to pomeni, da ga možgani spravijo v boljše stanje. Ni to malo zastrašujoče?
Kaj pa vem, meni je pomagalo, ko mi je začela dreveneti cela desna polovica telesa (tak prav, ne za hec), pa so mi rekli v bolnici, da mam par mescov časa do pregleda
(smo se že poznali prej z zdravniki, pa to in so me poznali....)
Kaj sem tam videl? Hmm...zraven mene je sedel moški s tumorjem na vratu, zadeva velika bula ven iz vratu kake 4 cm. Po 4 dneh se je še samo malo videlo.
(morda je bila cista, ki je pač splahnela v tem času ali pa giant mozolj, on je povedal, da je tumor in če si je to izmislil, sem si jaz tudi...)
Iz Rijeke je bil gospod, ki 15 dni ni vstal iz vozička zaradi MS. Tretji dan je vstal, četrti pa naredil nekaj korakov)
(morda je iskal pozornost ali pa je bil enostavno len)
3 dni sem se vozil od Mb do Kr. Gore, tam tretji dan mi je začelo nehat drevenet, zadnji dan sem tam prespal, pa je potem čisto nehalo.
(spet dopuščam možnost, da sem bil pač utrujen in sem se tam malo spočil
)
Je pa to cela zgodba o tem človeku, ki jo je povedal eni skupini, pri kateri je bila na njegovem tečaju bližnja sorodnica... On je sicer na tričetrt zdravnik in če bi naredil doktorat ali kako to delajo zdravniki, bi bilo mnogo lažje zanj. Tako ga pa zdravniki ne priznavajo, navkljub vsem testom, ki jih je delal pred očmi teh, ki pomenijo največ (je tudi opisan v onem članku).
Obstaja en star hrvaški dokumentarec o tem.
Sicer nima smisla opisovat poteka dogodkov v dvorani, ker to pač morš poskusit. Eni grejo samo iz firbca
Ljudje pa pridejo iz celega sveta.
In prav vidiš situirane gospode, ki vstopijo s hinavskim cinizmom na obrazu, ven pa gredo "normalni"
Poraja se pa dobro vprašanje, kaj torej je placebo efekt?
Je onim ljudem ozdravil gangreno na nogah zato, ker so tako močno verjeli v ozdravitev in če da, kako se lahko to zgodi?
No sam še vedno prisegam na zdravnike, se razume. Če je kaj narobe in ko slišiš za čakalne vrste, greš privat, plačaš tisti pregled in če je kaj narobe, te ta isti privat zdravnik naslednji dan zdravi v UKC