morilec ni pravilen izrazSe prav, da ti veš kdo je morilec.
prej likvidator, izršitelj ukaza
saj tebe tudi ne kličejo tele, ampak po imenu
morilec ni pravilen izrazSe prav, da ti veš kdo je morilec.
Saj ni važno al je teb izraz všeč ali ne, važno da ti poveš, ali poznaš tega za katerega se ti ne dopade tak izraz..morilec ni pravilen izraz
prej likvidator, izršitelj ukaza
saj tebe tudi ne kličejo tele, ampak po imenu
Se pravi, da ti veš, da je blo morilcev več in enega celo poznaš.morilcev ne poznam oz samo enega
poznam enega drugega morilca, ki je bil pravnomočno obsojen, ni v povezavi s pobojiSe pravi, da ti veš, da je blo morilcev več in enega celo poznaš.
Ja čakaj zdaj..... A to so morilci al so izvrševalci ukaza, likvidatorji, Jakaracmani itd.....?
Spet sva na začetku.poznam enega drugega morilca, ki je bil pravnomočno obsojen, ni v povezavi s poboji
vprašal si, če poznam morilca in sem odgovoril... smo z Marsa?
Kako veš, da so umrli? A veš kdo so?umrli so, niso bili morilci
niso več živiKako veš, da so umrli? A veš kdo so?
Kako veš, da so umrli? ...
... debata se razvija v zanimivo smer ... v stilu "Alan Forda" ... opisno ...niso več živi
Pa koga še boli kita, za dogajanja 80 let nazaj, daj že odnehajtebi ne, organi pa imajo vse podatke, a Pohorje je veliko
klerojanševike to zanimaPa koga še boli kita, za dogajanja 80 let nazaj, daj že odnehaj
Mene tudi. Poznavanje (realne) zgodovine ne more škodovati ampak lahko kvečjemu pripomore k boljšemu razumevanju človeka in ti (lahko) pomaga k boljši prihodnosti -> "iz napak se učimo". Ravno zato pa še zaradi česa drugega me vsa zgodovina (in ne samo od 2.sv.v. dalje) zelo zanima že od nekdaj. Seveda pa ne spet toliko, da bi sedaj pa postal profesionalni zgodovinar kot mi je že bilo očitano tu gorklerojanševike to zanima
Tako nekako je, ja. V naši domovini pa je zgodovina prilika za politično obmetavanje z očitki, domobranci (beri kolaboranti) enim (komunistom in partizanom) očitajo povojne poboje, tisti eni pa kolaborantom pobijanje skupaj z Nemci slovencev. Kako so prišli do nasledstva, je od primera različno.pregon zastara in ne moreš mrtvega preganjat, postopek se ustavi
s smrtjo domnevnega storilca je vsega konec
vidim,da se ne spoznaš na pravo
Trenutno so najbolj aktualne besede biseri.To se bomo kregali dokler ne umre zadnji ww2 vojak....
Pa še potem bo kreg ker 90% normalnih ne bo hotelo vrnit nakradenih dijamantkov....!