Če si nekdo prisluži odvzem vozniškega, ni storil majhne napake, ampak konkretno življenjem nevarno napako (ali serijo več "napak"). In ljudje iz primerov, ki jih navajaš se mi ne smilijo, žal. Vsi trpimo za posledicami svojih dejanj in nosimo odgovornost. Mogoče sem zaplankan, ker ne sočustvujem z deklino brez izpita, ki ne želi delati, ampak raje živi od socialne podpore, kljub temu da je mama, ki ji država daje denar za preživetje nje in njenih otrok, ona pa ga verjetno vsaj deloma porablja za nakup drog (vzamem nazaj če sadi svoje). In potem ne more delat v javno korist, ker zaradi drog pade na zdravniškem. Oprosti, ampak kot oče, ne sočustvujem - niti malo. Se mi pa smilijo otroci takih staršev.
Da. Se strinjam. Kar pa ne velja za osebke iz tvojih prejšnjih postov. Oni so čisto drug problem.
Kaj pa je majhna, pa kaj velika napaka, pa tista konkretno življenju nevarna????
Ko sem se pred 15-timi leti peljal od doma v sosednji kraj, sem na nekem odseku čisto lepo legalno peljal 85km/h, je bila omejitev 90km/h.
Če se peljem tam danes, me taka vožnja košta 1200 eur in izpit. Se je pač nekdo spomnil, da bo prestavil tablo za naselje kak km proti polju in tja radar, in sedaj veselo kasira. Kasira tistim tahudim divjakom bo kdo rekel. In kar je bilo pred 15-timi leti čisto normalna vožnja, boš danes rekel da je to velika napaka, velik prekršek, življenju nevarno.... pa nič kaj bistvenega se ni spremenilo na tem odseku, nobena nova hiša zrasla, da bi zato širili naselje.
In enako boš čez 10 let nabijal, kako je pijanost z 0,2 življensko nevarna, in v podkrepitev svojih trditev navajal hude nesreče, ki so jih storili nekateri pri 2 promilih in povsem drugčnih okoliščinah. (tak način kampanije lahko spremljamo danes).
Mogoče boš imel celo srečo, da bo kak model pri 0,2 promila povzročil kako hudo nesrečo, kar nebi bilo nič čudnega, saj se hude nesreče dogajajo tudi povsem treznim. Da boš zagovarjal, kako je alkohol nevaren.
Glede tiste deklina pa samo pravim, da bi država z drugačno kaznovalno in socialno politiko tisto deklino lahko spravila delat, tako pa, so jo je spravila na socialno dno, trpeli bodo pa še otroci - Še dooolga leta. Enako velja za osebke iz prejšnjih postov, z drugačno kaznovalno politiko bi ti danes delali, dako pa brezupno gnijejo na socialni pomoči. Denarja za izpit ni, brez izpita ni službe, brez službe beda,depresija, samomori..... Marsikomu je pijača v edino veselje.
In kot sem rekel, čez 10 let bodo tudi tisti z 0,2 najhujši kriminalci. Kot so danes tisti, ki vozijo 85 tam, kjer je bilo pred 15-timi leti to dovoljeno in povsem nenevarno.
Še enkrat ta predlog spremembe zakona je čisto inkasantstvo. Namen je kriminalizirat povsem nenevarne in od njih kasirat.