Ali se sme...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
od jutri naprej k vulkanizerju zapeljati na menjavo zimskih gum z letnimi? Ali me čaka kazen, če me na poti dobi policija?
sprasujem se.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Seveda gre lahko h vulkanizerju in to kadarkoli ima pač delavnico odprto..ne vidim težav.

Aja,če je na letnih premalo profila pol jaz nebi šel..raje 16-ega za ziher

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
verige ne pomagajo pri policajih razen na obali..morajo imet še danes gume najmanj 3mm profila in konec...če nimaš dovolj imaš lahko za policaja poln prtljažnik verig pa nimaš ustrezne opreme.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Cakte kaj ze zakon pravi? Od jutri naprej letne ali ze od danes. Nekateri mediji so ze zjutraj na velik zvon obesali to novico, zato sem si jaz vzel pol ure casa, ker v prihodnjih dneh res ne mislim lizat solidnih zimskih gum po obali

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
kar bom napisal je pač moje mišljenje ,kdo drug pa lahko napiše točno uradno.

Kot pravijo je od 15.11 do 15.3...in po moji logiki je vključen 15.3 v datum zimske opreme..zato jaz menjujem jutri ker letne nimajo dovolj profila in nočem reskirat

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
V pravilniku ni uporabljena besedna zveza "do vključno". To zame pomeni, da imaš 15.3. že lahko letne gume (če ni snega na cesti).

Citat:
5. člen

(1) Z zimsko opremo morajo biti vozila opremljena v zimskem času (od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta) in v zimskih razmerah. Vozila, ki uporabljajo zimsko opremo po drugi alinei prvega odstavka in drugi alinei drugega odstavka 2. člena ter prvem odstavku 4. člena, morajo imeti v zimskih razmerah na pogonskih kolesih ustrezne in pravilno nameščene snežne verige ali verigam enakovredne pripomočke.

(2) Določba prejšnjega odstavka ne velja za lahke priklopnike brez zavor, razen v zimskih razmerah, ter za traktorje in motokultivatorje ter njihove priklopnike.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2009104&stevilka=4573