jaz pri 80 prej menjam iz 4 v 5, ne pa v 3. nič čudnega, da enim cukne, če pa pri 4000 obratih menjate v nižjo prestavo...Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
PA za varnost se gre, bvz govorit vam.. Ite na trenig varne vožnje na spolzki podlagi pa menjajte po vaše v četrti iz 80 v 3 brez medgasa, potem pa z medgasom pa javite rezultate. Ista zadeva peta prsti, ovinek zvoziš veliko hitreje in mirneje. Ampak vam strokovnjakom to bvz obvladat ker ste vozli yuga in naredili 2Mil km. Kaj me birga 2m km če si jih naredil na AC pa ko polž po regionalki. meni je važno če je kdo naredo 50k km hitrih km po ridah, gorskih cestah itd...
Citat:
Uporabnik sass pravi:
jaz pri 80 prej menjam iz 4 v 5, ne pa v 3. nič čudnega, da enim cukne, če pa pri 4000 obratih menjate v nižjo prestavo...Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
PA za varnost se gre, bvz govorit vam.. Ite na trenig varne vožnje na spolzki podlagi pa menjajte po vaše v četrti iz 80 v 3 brez medgasa, potem pa z medgasom pa javite rezultate. Ista zadeva peta prsti, ovinek zvoziš veliko hitreje in mirneje. Ampak vam strokovnjakom to bvz obvladat ker ste vozli yuga in naredili 2Mil km. Kaj me birga 2m km če si jih naredil na AC pa ko polž po regionalki. meni je važno če je kdo naredo 50k km hitrih km po ridah, gorskih cestah itd...
Povzetek in bistvo.Citat:
In kot že napisano, ko šaltaš nižje in nočeš zaviranja mašine seveda ujalmeš stvar z gasom in sklopko. To itak človek počne avtomatsko.
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
fajn vas je brat....
In kot že napisano, ko šaltaš nižje in nočeš zaviranja mašine seveda ujalmeš stvar z gasom in sklopko. To itak človek počne avtomatsko.
nevem od kod butasto mišljenje če izenačiš obrate da mašina ne zavira? to lahko napiše samo tisti ko ni še avta vozil... Enako zavira, samo da ni prve sekudna nadležnega sunka ki te lahko stane oprijema na cesti itd...... Pa nehajte že pisat šparanje menjalnika pa skopke ker nobeden ne govori o DC... Peta prsti kot si napisal iz svojega prispevka pa ne razumeš zakaj je uporabna ta tehnika ki jo lahko tudi v cliotu z 60 konji izvajaš če so le pedalke primerne.
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
. Ista zadeva peta prsti,.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
. Ista zadeva peta prsti,.
naredi to na nekem novejšem avtu namenjenem "navadnim" ljudem. Nemoreš. ker računalnik blokira gas če je istočasno stisnjena bremza.