Ali plačujete davek na premoženje?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ker je nekdo omenil, da je to v pristojnosti občin:

V Ljubljani ne poznam nikogar, ki bi za stanovanjske objekte plačeval tak davek.

Plačujejo pa za poslovne prostore.

Plača se pa ta davek (na premoženje), če vrednost vseh nepremičnin (ali delov teh) v lasti ene osebe presega 500.000 EUR (kjerkoli v Sloveniji).

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Hanzi, nimam možnosti skeniranja, ampak kar verjemi da davek obstaja, jaz sem davek od premoženja za letos že dobil - (kranj).
Poleg davka od premoženja pa za isto lokacijo plačam še davek NUSZ.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Popoldne pripnem scan; seveda obstaja, ni limita 500 k€; ko sp pred kakimi - mislim da - 10 leti vrednotili nepremičnine - saj se še spomnite, a ne - so bile tam postavke, ali imate vodo v kopalnici, ali so ploščice po tleh, ali je dvorišče tlakovano, če ima hiša centralno gretje (da navedem samo najbolj bizarne postavke). Na temelju tega so potem ovrednotili nepremičnino, potem so pa dali olajšavo za prebivalce. Pišem na pamet, samo zdi se mi, da je bilo neobdavčenega x kv. metrov na prvega stanovalca, potem pa y na vsakega naslednjega.
Za preostanek kv metrov si potem plačeval ta famozni davek.
Kolegi, ki so živeli v nekih drugih občinah (razen Kočevja) tega niso plačevali. Mene so odirali ampak nisem nič mogel, izračun je bil pravilen.
Vsa sredstva so se stekala v proračun občine.
Kot rečeno, popoldne poskaniram in pripnem moj letošnji odlok.
Sicer pa malo pogooglajte.
LPM

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Doktorz, plačujem davek na premoženje za hišo, v kateri živim že od rojstva; tu je prijavljena cela družina. Ko je bila dana možnost uvedbe le tega so samo nekatere občine to uvedle - občina Dobrova, občina Kočevje, mislim da v Ljubljanski regiji tudi občina Škofljica.

LPM

Na škofljici tega ne plačujem.

Niti tega davka ni plačeval oče za stanovanje, kjer ni bil prijavljen, niti ni bil nihče drug prijavljen. Tako da kar se mene tiče slišim za kak davel na luksuz prvič...

Ni čudno, da gre ta država v [cenzura]! Tiste socjalce, ki vse zapravijo za lastni užitek in jih zarad tega živimo drugi se nagrajuje, tisti, ki so pa čez življensko dobo trdo garali da so kaj ustvarili, se jih pa tepe
bonk.gif

Upam pa stavit da kak GGM ali pa ostala elita z več nepremičninami tega niti pod razno ne plačuje...

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
dej, ne obračaj vse na politiko; pač eni plačujemo, drugi ne, nobene veze ne z JJ ne z elito ne z čem drugim. Kot rečeno, mi v Dobrovi in oni v Kočevju smo plačevali.
Požrešni? Daj, odrasti. Brez nič ni nič.
LPM

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
dej, ne obračaj vse na politiko; pač eni plačujemo, drugi ne, nobene veze ne z JJ ne z elito ne z čem drugim. Kot rečeno, mi v Dobrovi in oni v Kočevju smo plačevali.
Požrešni? Daj, odrasti. Brez nič ni nič.
LPM

A si ti na glavo padu? Brez nič ni nič? Koji [cenzura] jim bom plačeval davek na nekaj, kar so si sami zmislili? Zakaj že? Plačal sem ga ob nakupu, plačujem ga za vsako stvar ki jo naredim, plačam NUSZ (kaj bo namesto tega pustimo), ki je tudi bedarija, a zdej "bom plačeval" pa še en davek na kvazi luksuz? Verjetno bi ti plačal tudi davek na gate, če bi ti tako rekli...
bonk.gif

Pa naj obdavčijo vse avtomobile, ki so vredni več kot 10k, saj to je itaq luksuz... Pa naj obdavčijo vse družine, ki imajo več kot enega otroka (primer kitajske). Pa naj obdavčijo vse, ki imajo motor, saj je le-ta čisti luksuz.... Pa naj obdavčijo vse, ki imajo pse, saj so le-ti navaden luksuz...

Gremo še naprej?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Hej, nisem si jaz izmislil tega davka; če ga ne plačam mi pa rubijo.
Nič ne pomaga, če glasujem za kako drugo opcijo na volitvah. Na koncu je pač tako. Torej, na Alterju nima smisla jeze stresat, posebej pa ne name. Če se sekiram si samo skrajšujem življenje...
Pa lep dan, M

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Očitno je na tem področju en velik kaos.

Zdaj sem malo bral predpise in naj bi vsi plačevali tako, kot pravi Miklavž:

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/davek_od_premozenja_za_fizicne_osebe/

Čeprav jaz ne poznam nobenega, ki bi (razen za poslovne prostore, kot sem omenil) to plačeval.

Na forumih se piše o podobnih zadevah (npr. da plačuje eden v ulici, ostali pa ne).

Zdaj tisto, ko sem jaz omenil nad 500.000 EUR pa je davek na nepremičnine večje vrednosti in nima zveze s tem davkom na premoženje:

http://www.racunovodja.com/cla...ti_2013_in_2014

V glavnem
10.gif

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Prvič slišim za tak davek. mam več nepremičnim pa plačujem sam nadomestilo za stavbno zemljišče.
Imaš pač srečo, da so te nekje izgubili.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Evo ga, to je ta novi, ki je majhen; kot rečeno, do pred 2 letoma sem plačeval skoraj 400€; starih papirjev nimam, razen odrezkov položnic.
Hja, Slovenija, 100 občin, 100 for.
2092262-Prem002.jpg

Priponke

• 2092262-Prem002.jpg
    2092262-Prem002.jpg
    243,6 KB · Ogledi: 239

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
meni so pa za 90m2 naračunali 60 eur ???? grrrr Tebi pa za 178m2 samo 12 eur. Kdo to razume?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Štirje smo v hiši; preberi prejšnje poste, prej sem plačeval skoraj 400€. US je razveljavilo samovoljo občinskih oblasti in stvari so se postavile na svoje mesto. Seveda mi denarja za nazaj ne bodo vrnili.
Če bi živel sam v hiši bi verjetno plačeval več kot ti..
LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Miklavž: daj malo preveri tvojo dobroto do države. Davek plačuješ za objekt kjer živite, ali za objekt kjer se rekreiraš in počivaš?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Davek plačujem za objekt, kjer živim/o. Moja dobrota do države je definirana s sklepom občine, v kateri živim in jo podpiram...