Ali je HTC Diamond dober nakup in vreden 299€

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kakor komu.. se imam za tehnicarja in ne techno-hloda, pa mi WM nikakor ne potegne. Mogoce bo 7.x kaj boljsa..

Stylus [ki ga kar rabis na Diamondu] je pa meni osebno prezivet in totalno neprakticen.

Oblika je pa super, to pa ni kaj.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Hja odvisno za kaj rabiš
če veliko tipkaš je definitivno boljša izbira pro...ker za kakšen SMS napisat sem ter tja...je tut stylus za preživet...za vse ostalo ga praktično nerabiš TouchFlo 3D je fenomenalen.

p.s. se pa pri kakšnem mailu namatraš...ampak poanta je itak da je za med potjo/ko nisi blizu računalnika....a ni tako ?

full dobr recimo VNC laufa...dostikrat rabim...

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Hja odvisno za kaj rabiš
če veliko tipkaš je definitivno boljša izbira pro...ker za kakšen SMS napisat sem ter tja...je tut stylus za preživet...za vse ostalo ga praktično nerabiš TouchFlo 3D je fenomenalen.

p.s. se pa pri kakšnem mailu namatraš...ampak poanta je itak da je za med potjo/ko nisi blizu računalnika....a ni tako ?

full dobr recimo VNC laufa...dostikrat rabim...

No, dve leti sem imel S200 in afaik je Diamond hiter ravno toliko, kot je bil QTEK S200 on nakupu
wink-1.gif
. Tisto "tweakanje" ne pomaga kaj dosti oziroma pri meni prav nič. Torej grem v lov na oskubljen ROM. Včeraj sem si že nekaj navlekel, še originalni ROM moram najti (just in case), potem pa v akcijo.

Da odgovorim še nekaterim, ki jih mika Diamond. Za moje pojme je bistven preskok iz različnih Nokia in Se telefonov na Windows Mobile. So pač ene sorte Okna, kar žal pomeni tudi občasno sesuvanje in včasih počasno nalaganje programov oziroma že počasno odpiranje menija za telefon, klic se noče prekiniti takrat, ko si se zatipkal in kličeš napačnega ter na hitro pritiskaš rdečo tipko... Ampak je pa pisanje sporočil (predvsem s palčko) in mailov precej lažje. In Diamond ima kontrasten zaslon in se nanj lepo vidi tudi podnevi.

Glede baterije pa nimaš kaj, Če ti telefon pogosto zvoni, potem ne bo zdržal čez dan. Sam sem rešil to na ta način, da imam v avtu držalo - polnilec (Brodit), ki polni telefon med vožnjo. In ker sem precej na cesti, se S200 v dveh letih ni nikoli spraznil do konca...
Pa BT slušalko priporočam...

Programje? Meni načeloma zadostuje to, kar je gor. Trenutno imam povsem tovarniškega Diamonda že en mesec, naložil sem edino Garmin-a...

Jernej

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Rabis stylus, rabis za surfat, ker v IE je slider definitivno premajhen za upravljanje s prstom.. tiste 3mm, nikakor nikoli ne pociljas, je potreben stylus. Za messaging je tudi potreben, ker tisti mali + in - sta res majhna.. Prav tako je stylus priporocljiv za vnose v imenik.. In nekdo mi pove na hitro stevilko, preden potegnem stylus ven, kliknem contacts in zacnem vpisovat, me ze vse mine..

TouchFLO je kul za osnovno navigacijo.. Za kaj vec pa ne..

Tudi SMSanje se gre, se navadis pac vedno gledat na zaslon kaj pises, pa je..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Diamond nima ne vem kaj kontrasten zaslon.. Poizkusi igrati teeter na soncu.. Ne vidis 0.. Kaj sele, da bi gledal kaksen muvi..

Na soncu sta za mene osebno dalec najbolj berljiva zaslona od appla pa nokie..

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
če te prav zastopim imaš držalo za diamonda ? kje si ga dobil in cena le tega ?

edit: vidm da imaš za onega drugega
frown-1.gif

Teoretično
wink-1.gif
. Imam naročenega pri zastopniku v NM. Pride baje v kratkem. Za S200 pa še imam vse v avtu. Zamenjal bom samo sanke, ostalo ostane. Cena je pa afaik cca 40Eur

Jernej

hairy

Zelenc'
4. sep 2008
3
0
1
Pozdrav!

Tudi sam sem nabavil Diamonda.
Odzivnost telefona je normalna, brez kakšnih dodatnih nastavitev in tweakov in to na originalnem starem ROM-u 1.37,
torej odveč skrb za tiste, ki se še odločajo za nakup. Ne vem ali so nekateri preveč občutljivi in iščejo/opazijo vsako
milisekundo, ko se telefon ne odzove ali pa sem se jaz preveč navadil Motorole A1000, ki sem jo imel prej.

Ko bom telefon dodobra spoznal, bom zamenjal še ROM in se poigral z ostalimi nastavitvami.

Trenutno me pozitivno preseneča tudi baterija, ki je po dnevu zmerne uporabe še vedno na 50%.

Imam pa eno vprašanje. Aplikacije za Diamond-a so tipa Pocket PC, ali SmartMobile ?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
Eno vprašanje, ki ne leti direktno na diamonda ampak na splošno na htc-je. če imaš telefon priklopljen na računalnik preko kabla, se baterija polni ali ne?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik hairy pravi:
Pozdrav!

Tudi sam sem nabavil Diamonda.
Odzivnost telefona je normalna, brez kakšnih dodatnih nastavitev in tweakov in to na originalnem starem ROM-u 1.37,
torej odveč skrb za tiste, ki se še odločajo za nakup. Ne vem ali so nekateri preveč občutljivi in iščejo/opazijo vsako
milisekundo, ko se telefon ne odzove ali pa sem se jaz preveč navadil Motorole A1000, ki sem jo imel prej.

Ko bom telefon dodobra spoznal, bom zamenjal še ROM in se poigral z ostalimi nastavitvami.

Trenutno me pozitivno preseneča tudi baterija, ki je po dnevu zmerne uporabe še vedno na 50%.

Imam pa eno vprašanje. Aplikacije za Diamond-a so tipa Pocket PC, ali SmartMobile ?

Eh no, razlika je med normalno odzivnostjo in počastnostjo, ki se odraža v cukanju, neprijemanju tipk in podobno. Če res samo telefoniraš, potem je original kar v redu, drugače je pa bolj tako tako. Recimo če v ozadju teče Garmin XT, potem so stvari že malce preveč počasne.

Ampak kot sem videl, ni še veliko dostopnih ROM-ov in bo potrebno za kaj brzinskega še malce počakati. (vir XDA-developers)
wink-1.gif
.

Trenutno sem tako naložil LT 0.95 Swtos WWE ROM in nadgradil radio na 1.00.25.05 (original je 1.00.25.03) Stvar deluje precej bolj stabilno, le pri koledarju me ne spusti ven in moram na silo zapreti
wink-1.gif
.

V bližnji prihodnosti (jutri) bom dal gor še drugi ROM, ki se mi zdi smiselen, potem bomo pa videli.

Edini problem pri tem eksperimentiranju je v tem, da se vsakič povozijo internetne in MMS nastavitve in je to potrebno nastaviti ročno
wink-1.gif
...

Aja, danes sem dobil nosilec-polnilec za v avto. 41 EUR.

Jernej