Glej tak je.
Z win mobile je veliko dela, če se radovedn pol dosti flešaš vedno novejše rome.Nato je potrebno Rom prilagodit lastnim željam, potrebno je naložit programe, teme, melodije zvonenja. Če si izbirčen, ni to telefon , ki ga vzameš iz škatle in ga začneš vsepovprek uporablat. Zato maš symbian, mac OS.Pa še tu je potrebno naložit kake programe. Je pa res, da ko je nastavljen po željah pa je legenda.
Diamond je sigurno hiter.Najbrž tudi rabi za kaki tab /okno delček sekunde da ga odpre, ampak večina tabov pa je odprtih takoj.Isto je na tytn 2, isto na touch cruise, pa še p3600 spada sem.Očitna razlika v hitrosti odpiranja tabov je bla opazna na qtek9100.Ko pa je enkrat odprto oz. bilo odprto pol pa odpira vse takoj.Sem seveda ne programov, iger, ker to tak ne moreš gledat pri odzivnosti sistema. Pa dvomim, da touch pro odpre VSE tab-e takoj, klub 288MB rama, napram damondu z 192MB in ostalim, ki sem jih napisal, 128MN in 64MB: Win mobile je zastarel, precej, in zelo slabo izkrišča ram.
Na win mobile lahko naložiš Navigon,Garmin, Tom tom, igo, miomap in še vsaj 35 drugih.
Vglavnem. Če ti je daimond tak hudo všeč ga kupi, drugače pa ga jaz nebi nabavlal.Predvsem zaradi baterije.Boooogaa je. Pa omejen si na 4gb prostora.