Ali je HTC Diamond dober nakup in vreden 299€

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Omnia ni brez napak, mi je pa ui veliko bolj user friendly, sploh mi je všeč možnost kostumiziranja desktopa in mična animacija pri rotaciji zaslona.
smile-1.gif
mogoče pa se splača počakat na touch pro, ker resnici na ljubo, pisanje brez stylusa na kateremkoli WM telefonu pač ni prijetna izkušnja.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, na E71 je 2.4 cole, na N96 ali pa N95 8GB je pa 2.8 cole, torej kar velika razlika..

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ja je velika razlika, samo pravim, da če rabiš telefon za gledanje filmov in predvajanje muzike ne kupiš E71.

Če telefon potrebuješ za e-pošto in klicanje je E71 super. Pa tudi igric ne igram na nemu
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vidis, jaz ga rabim pa za multimedia toy.. pogledam krneki filmckov gor, ob dolgcasu kaksen spil odigram, obcasno - ce nimam ipoda pri sebi mi sluzi, kot mp3 player, potem rad delam svoje teme, ozadja, ipd, imam en kup programckov [expenses, weather, advanced profiles, en kup izkoriscanje accelerometra, garmina [ga rabim, ajde 1x na mesec.. ni neka super nuja], internet radio, pa itak vpise v koledar, razne opomnike, alarme...].. touchscreen mi ni ravno prioriteta, ker napisem veliko "slepih" smsov.. Tako da, kot kaze je N96 edina igracka, ki naj bi sluzila mojim potrebam.. oz cenejsa verzija bi bila N95 8GB.. N96 pac ne ponuja nic kaj extra novega..

Sem se [bil?] pa pripravljen malo poigrati s kaksno WM napravo, samo me vse bolj mineva
smile-1.gif

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ja v tem primeru pa raje ne glej Nokie E serije, ker so "poslovni" telefoni. Čeprav znajo še marsikaj drugega.

Potem je pa HTC primerna zadeva
cheer.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj nobene windows aplikacije ne zažene
evil.gif

zgleda zlo hitr in lep, sam kaj pa ko prešaltaš na windows
confused-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, zadevo imam na testu..

Navdusen nad:

- oblika: simpaticen, tanek, majhen, "zepni" aparatek, molto simpatico!

- nor display: huda resolucija nardi svoje, ceprav minus je pa to, da je izredno slaba vidljivost na soncu

- touchflo 3D je kul, se da lepo igrackat

- smsanje je kul, so dovolj veliki knofi.. recimo, snames si lahko se en tweak [ ne vem zakaj to tovarnisko ne dela] in preko accelerometrov lahko pises smse, tudi, ko obrnes zaslon..

- nisem opazil kaksne pretirane pocasnosti, res pa je, da sem prvo nalozil najnovejsi rom.

Moti me:

- poceni tipke - leva spodnja je normalno "mehka", desna spodnja je zoprno "trda"..

- cudno dela scroll wheel, pa se to je uporaben samo na web browserju, pri poslusanju glasbe in pri messaganju

- neroden imenik (imas par opcij: a) da gres direktno v imenik in klices.. vendar scrollanje imenika dela cudno, vcasih kar prime in klice nekoga, vcasih poscrolla do konca.. cisto randomly.. mogoce se se nisem navadil, ne vem, ne morem se tocno sodit. b) lahko stisnes levo spodnjo tipko za prevzem klica in potem tipkas cifre, recimo 2x 6 za modela po imenu N, ipd.. samo to spet deluje randomly.. Lahko izberem bp imena Igor, Mami, Andrej, ne morem pa izbrati imena Ocka wtf..)

- ne mores si skustomizirat bliznjic na touchflo [no lahko, z enimi tweaki, tovarnisko se ne da]..

- noro obcutljiv na prstne odtise

- plastika tudi ni ne vem kaj, imam obcutek da se bo hitro spraskala, posebi "vogali diamantov" na hrbtni strani..

- kamera nima flesa, je zarad blesavga ohisja, ki pokriva leco skoraj neuporabna..

- ko surfas po netu, se podatkovna povezava ne prekine, jo moras rocno

- nima 3.5mm izhoda

- se vedno en kup mini ikonic, kjer potrebujes stylus (recimo editanje kontaktov)

- ne dela mobilnaTV v prvo, se je treba spet poigravat z nastavitvami

- kvaliteta zvoka je povprecna

nasplosno en kup stimanja, predno zadevo usposobis na nivo enega brezveznega telefona za 20€.. Pa OK, nic ne recem, se pac par dni igras in si skostumiziras vse, kakor ti pase.. ampak par stvari je pa resno sfaljenih.. vsaj za moje potrebe in zelje.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Mene pa zanima, kje dobis telefon na test oz. ce mors met kake veze in poznanstva, da ti ga posodijo...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
To ne zgleda ravno pocasi... Kaj ta TouchPro je hitrejsi kot Diamond ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ali veze ali pa delas za kaksno spletno mobilno stran in, ce si priden in napises kaksne novicke dobis marsikaj na test
grims-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ma.. ne, da me ni preprical.. ene par stvari mi je norih.. recimo zaslon, oblika, touchFlo [da si ga skostumiziram bo bomba].. ampak izredno me moti neumen imenik, pa en kup stvari je, kjer se vedno potrebujes stylus. Pa za vsako samoumevno stvar se lovim, ko najvecji laik, ampak Ok, pac nimam WM toliko napiflanga na pamet, kot s60
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Sem se vceraj malo poigral z njim in glede na jamranje o slabi odzivnosti sem bil prijetno presenecen. Treba je vedet, da so winsi v osnovi ampak je HTC-ju le uspelo spilit zadevo. Cakam in upam na ugodno ponudbo za pro verzijo. Namrec tipkanje sms-ov me ni ravno prepricalo, ceprav se lahko nekako primerja z iphonom. Pricakoval sem enako velik zaslon kot ga ima moj tytn II. Simpaticna igraca, ampak kot pravim, cakamo na PRO.
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
To ne zgleda ravno pocasi... Kaj ta TouchPro je hitrejsi kot Diamond ?

Moral bi bit, ker ima občutno več ram-a. Če pa je hitrejši, pa je to minimalno, skoraj neopazno. Že Touch cruise odpre 90% stvari takoj, ostalo pa pač v delčku sekunde. Diamond bi moral bit še hitrejši, Pro pa še nekaj hitrejši od diamonda. Idi oba sprobat na mobitel, ko bojo dobli Pro-ja, pa boš mogoče videl razliko, čeprav dvomim.
grin1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Jaz sem Diamonda odpisal ker so vsi govorili o neodzivnosti in počastnosti, a sedaj vidim da je odziven kot je spodobi. Ekran 2.8 ni premali za tipkanje s prstom ? Muziko MP3 dobro predvaja ?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Jaz bom takole rekel: Dimiond se da kar konkretno pohitriti, ampak jaz sem se odločil vseeno za iphona 3g in mi tud mal ni žal. Moti me edino to da še ni garmina, ampak baje na bi se pripravljal tud ZA IPHONA.