Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
V osnovi ima prav. Namreč to, da se piše zakone, da se nekaj vključuje kot obvezna oprema, ne piše pa, da mora delovati.
Tako kot protiemisijski sistemi pri modernih evropskih dizlih. Proizvajalci so tudi mnenja, da je dovolj, da so noter vgradili, ne pa če tudi res dela. No v ZDA so drugega mnenja.
Niti v osnovi nima prav. Namreč on trdi,
da v zakonu piše , da se ne sme izključit ESP-ja in o nekem časovnem rok do kdaj naj bi se ''šmuglalo''. Pa ne zanimajo me x države.
In ESP normalno deluje, če pa ga izključiš pač ne. Normalen človek ga itak ne bo izključil na cesti oz. ga bo izključil z razlogom.
To je isto kot z dnevnimi lučmi, kjer piše, da morajo biti, nikjer pa, da ne sme biti mogoče, da jih izključiš. Potem pa čakaš koga pozimi (ali pa se greš telovadbo
) in auto laufa, da je noter toplo in zraven lepo ''žge'' z dnevnimi, po možnosti raztegnjenimi čez cel avto.
Pa še ena zadeva o delovanju ESP-ja. Se vsi verjetno spomnimo, ko so nekateri ''pametni'' proizvajalci v svoje avtomobile vgrajevali ESP sisteme brez možnosti izključitve TCS sistema. Potem si se pa peljal v klanec po snegu navzgor in na sredi klanca obstal, ker je ESP ''skrbel za varnost'' in preprečeval zdrsavanje koles.
PS: Ne mi prosim ameriških zadev vlačit noter, ker tam je zadeva zaradi odvetniškega lobija popolnoma drugačna, zato imaš pa napise v faking kamperju, da ne smeš zapustit vozniškega mesta, ko se kamper premika. Res močno, močno upam, da v Evropi še nismo padli na takšen nivo.
PS2: Zadeva s protiemisijskimi napravami je drugačna. Analogija s tem bi bila, če bi ESP sistem na test bank-u delal, ko bi pa ga pa ti v reali potreboval, pa se ne bi nič zgodilo
. Upam, da je analogija dovolj razumljiva.
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kaj ti bo izključen ESP če se pa ASR-je ne da izključit?
V katerem avtomobilu si pa to našel
? Ker v vsakem, kjer sem izključil ESP je bil ASR posledično tudi izključen.