Alfa Romeo Giulia

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Pričakuješ da je zmagala na testu, ali razumeš, da niti ne more bit prva, glede na to koliko let je ni bilo v *igri* in medtem nemci niso počivali.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Primerjalni test Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs BMW M4 vs Mercedes-AMG C63, pa da ne bo kdo spet začel da je pristranski, ker je angleški
evil.gif

http://www.carmagazine.co.uk/c...3-video-review/

Cisto soliden review, skoda da ni bil m3 namesto m4. Mi je zanimivo da je kao bmw menjalnik boljsi ker je identicen v alfi in po nekaterih reviewih super hiter in primerljiv z bmw-jevim. To da je alfa malenkost mehkejsa ji tudi ravno britanci dajejo v plus za njihove B-roads
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Mi je zanimivo da je kao bmw menjalnik boljsi ker je identicen v alfi in po nekaterih reviewih super hiter in primerljiv z bmw-jevim.

Jop, 7 stopenjski dvosklopčni in 8 stopenjski "navadni" avtomatski menjalnik sta res čisto identična.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Mi je zanimivo da je kao bmw menjalnik boljsi ker je identicen v alfi in po nekaterih reviewih super hiter in primerljiv z bmw-jevim.

Jop, 7 stopenjski dvosklopčni in 8 stopenjski "navadni" avtomatski menjalnik sta res čisto identična.

ampak v BMWju je boljši po testih
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sem peljal včeraj Giulio, sicer samo 1 uro. Kje naj začnem. Prva stvar, ki mi je bila všeč - videz. Po moje je to res en od najlepših avtov ta trenutek. Notri prostorna, sama notranjost,... tako tako no, škripajoč naslon za roke me je po 20 minutah blazno motil, sam ročni menjalnik (imel sem 180 konjski dizel) me tudi ni ravno navdušil, najbolj pa me je motil (in kakor gledam vse reviewe samo mene) volan... Zakaj za k.ura.c je treba narediti volan tako mehak, v glavnem men je to čisto premehko, drugače pa dober avto, super lega, lepo požira luknje samo res mi je nekaj manjkalo. Ne vem kako razložiti ampak včasih ko peljem kakšen drug avto si rečem - uau to bi pa imel, tukaj pa tega občutka nisem dobil.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:

redface-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
giulia qv ma 8st. Zf klasiko, tak k je v M performance, M4 ma pa M-DCT 7st dvosklopčni, zato razlika
cry12bpy.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Jaz ugotavljam isto, dizel ravnotako. Me zanima, ce je stiriperesna deteljica kaj bolj prijazna vozniku, ker odkar imam na voljo izposojo m3 e92 z m power knofom se alfe lahko zaradi mene tudi pokoplje.
evil.gif
sploh tako cenovno politiko.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Jaz ugotavljam isto, dizel ravnotako. Me zanima, ce je stiriperesna deteljica kaj bolj prijazna vozniku, ker odkar imam na voljo izposojo m3 e92 z m power knofom se alfe lahko zaradi mene tudi pokoplje.
evil.gif
sploh tako cenovno politiko.

zgoraj je sicer M4 GTS ampak za ilustracijo bo dovolj kajnede?

M3 E92: 85k EUR
AR QV: 79k EUR

je pa res da m knof prinese kak cm
grims-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A so že kje na voljo servisni stroški do npr. 100.000 km za Quadrifoglio različico? In predviden servisni interval?

Kdorkoli kupuje taksen avto ima to zagotovo zelo visoko na prioritetni lestvici?

Btw, kako tocno naj bi kdo vedel kaksni bodo stroski za popolnoma nov model avta taksnega avta? Pa da bo ocena vsaj priblizno realna. Skromni zagotovo niso. Kako visok je pa odvisno od xxxx dejavnikov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za komentar, ki me ni zanimal. Zanimajo me stroški vzdrževanja.
In ja, normalni proizvajalci vedo kakšni bodo okvirni stroški vzdrževanja, ko je motor (ne avto) dokončan in ne šele eno leto po tem, ko je avto že naprodaj.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hvala za komentar, ki me ni zanimal. Zanimajo me stroški vzdrževanja.
In ja, normalni proizvajalci vedo kakšni bodo okvirni stroški vzdrževanja, ko je motor (ne avto) dokončan in ne šele eno leto po tdm, ko je avto že naprodaj.

STROSKI: VISOKI
kupi Skodo Octavio al nekaj podobnega da bo lahko izpuh kupil pri Eurotonu...

Stroske za taksne objektivno ni mozno predvideti. Pri normalnih ali nenormalnih avtomobilih. Vecina teh QV modelov bo do 100.000 vsaj 1x totalka tako da vsak izracun zgubi smisel. Koliko cesa bo pa lastnik vmes pokuril je povsem odvisno od lastnika in njegove voznje.

Ena OEM pnevmatika je 630$; oziroma dobrih 2500 za set, potrebujes pa vsaj 2 seta na leto, pri uradnem serviserju bo cena vsaj 2x visja. Koliko gum bo kdo pokuril pa proizvajalec ne more vedeti...

Kaj sele ostalo... Dvomim da se to da v Sloveniji normalno servisirati... V najboljsem primeru Zega ali pot v Italijo..

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
O kakšnih gumah trosiš neumnosti? SERVISNI STROŠKI. Eh...

Ti termin "kaj sele ostalo" ni jasen?

Za gume je na voljo cena, pa se ostalo samo za OEM. Pa se to za ZDA trzisce. Koliko tocno stane tocno dolocen del lahko vprasas pri pooblascenem FLAR servisu. Glede na cene gume lahko priblizno ocenis kje si cenovno. Kdorkoli nima par tisocakov da avto obuje vsako leto nima kaj praskat pri ostalem. Vec ali manj vse bo vezano na model in na original robo.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A so že kje na voljo servisni stroški do npr. 100.000 km za Quadrifoglio različico? In predviden servisni interval?

Mogoce primerjaj z maseratijem ghibli S, nevem nisem iskal kaksni so stroski zanj, pa dodaj kakih 10% gor
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Mogoce primerjaj z maseratijem ghibli S, nevem nisem iskal kaksni so stroski zanj, pa dodaj kakih 10% gor
smile-1.gif

2015 Ghibli, zamenjava olja pri 12.000km........ drobiz oziroma 556$
evil.gif