Alfa Romeo Giulia

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ok, bom bolj specificiral vprašanje.
Quadrifoglio jih bo prodanih relativno malo po mojem mnenju in je bolj kot ne za bildanje imidža.
Bi kupil dizelsko Giulio za družinsko uporabo? Raje kot recimo Lexusa, trojko, A4, C-klaso.
Ti ne znam odgovorit, dizlu sem se uspešno izognil. Sem le tri različne bencince peljal. Vsi so fajn.
Pa nobenega od konkurentov ni bilo zraven.
Za družinsko uporabo bi pa križanca kupil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Težav s kvaliteto jaz nisem opazil pri tistih par Giuliah, ki sem jih vozil. Je pa možno, da so. So tudi pri drugih znamkah.
Primerjat Giulio s Passatom je mimo. Drug tip avta, druga ciljna skupina. V bistvu je prava konkurenca BMW 3.
Jaz reci o italijanom zamerim, da se pri Veloceju ne da izklopit ESP. Niti delano. Avto pa ima fenomenalno podvozje, volan, štirikolesni pogon.
Kar pa se tiče QV: BMW M modeli so zakon, ampak v primerjavi s QV M3 nima za burek, figurativno. Mogoče zna bit na stezi na čas hitrejši, ampak vse ostalo pa ...
Pa spet: ne sodit stvari po SLO trgu. Ta je nepomemben.

kaj je to vse ostalo?
Tazabavne stvari. Saj veš, glasne, zadimljene in to ...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Ni slaba osnova, upam da jim uspe, ampak dokler se ne bodo pri alfi otresli slabega humorja in dejansko zaposlili ljudi, ki imajo veliko pojma o dizajnu, kvaliteti in ergonomiji, potem njihovi izdelki ne bodo nikoli več kot le povprečje, katerega bodo kupovali le največji alfa fanatiki..da pa odšteješ 30k za vozilo italijanskega porekla z sp. delom( luči) ki kar kliče po faceliftu, moraš biti res nezahteven, saj ti nemci ponudijo za isti znesek veliko več, sploh v smislu (premium) dizajna, kvalitete in najpomembneje kjer, italijani še kar živijo v kameni dobi, ergonomije. Upam, da jim uspe, ker bi alfa prinesla prepotrebno svežino, v smislu pozitivne samozavesti, četudi vsi vemo, da, jim brez prave ekipe, ki se je učila pri nemcih, nekako masovno ne more uspeti, vsaj na dolgi rok ne.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ja ekipa nej bi bla kar prava, so pa morali giulio dokaj na silo spraviti na trg v kratkem casu (2.5 leta samo za razvoj iz nule)
Glede dizajna je tezko govorit, v zivo je lepsa kot na slikah.
Na stelviu so se ze naucil par zadev in so materiali boljsi, upam stavit da bo giulia kmalu faceliftana.
Realno bomo pa kej vec o avtu in kvaliteti lahko rekli po ene treh letih na trgu.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Ni slaba osnova, upam da jim uspe, ampak dokler se ne bodo pri alfi otresli slabega humorja in dejansko zaposlili ljudi, ki imajo veliko pojma o dizajnu, kvaliteti in ergonomiji, potem njihovi izdelki ne bodo nikoli več kot le povprečje, katerega bodo kupovali le največji alfa fanatiki..da pa odšteješ 30k za vozilo italijanskega porekla z sp. delom( luči) ki kar kliče po faceliftu, moraš biti res nezahteven, saj ti nemci ponudijo za isti znesek veliko več, sploh v smislu (premium) dizajna, kvalitete in najpomembneje kjer, italijani še kar živijo v kameni dobi, ergonomije. Upam, da jim uspe, ker bi alfa prinesla prepotrebno svežino, v smislu pozitivne samozavesti, četudi vsi vemo, da, jim brez prave ekipe, ki se je učila pri nemcih, nekako masovno ne more uspeti, vsaj na dolgi rok ne.

s sprednjim delom

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Alan, kot pravemu alfistu, ti nebom bluzil, zakaj je alfa v situaciji kot je, oz je bila.. Ne moraš delati skozi in skozi iste napake in pričakovati boljše rezultate. In dokler se pri alfi ne bodo usedli dol, pogoltnili ponos, zaposlili ekipo, ki je že delala dobre in lepe avte, ter zelo razmislila o tem, da kupci ne stojijo v vrsti za polizdelke z premium ceno, potem jih čaka nova era, ampak, kot rečeno ne učijo se na napakah očitno, zato mislim, da jih kljub vsemu še manjka nekaj, kar bi jim vrnilo slavo in status kvalitetnih in dinamičnih vozil.
cheer.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
sicer giuliji še nisem prišel blizu, ampak sem prebral par reviewov, pa se nikjer niso pritoževali tako kot se si. pravzaprav je bila praktično vsem všeč.

a ti si kak insajderski strokovnjak?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
No pa zacnimo, test giulie 2.2 jtd 150KM sva prezivela jaz in avto
smile-1.gif

Na kratko, avto je top! Nekaterim ni vsec sedez, jaz sem si ga dal do konca na tla in volan do konca ven in dol in sem sedel zelo dobro (to na osnovnih sedezih, visji rang z vec nastavitvami je se boljsi), pelje se avto fenomenalno, kot bi si ga oblekel
smile-1.gif
, volan odlicen, podvozje za osnovni model dovolj cvrsto in tudi dovolj lepo pobira neravnine. No potem pa rocni menjalnik... Sem rekel da bom kriticen ze zaradi opisa drugih, no meni je dober. Res ima kratke hode in posledicno je rocka kar trda za premikanje tako da pac zahteva prestavljanje "po mosko" (prilagam tudi video prestavljanja)

Dinamicna voznja je cisti uzitek, ni podkrmarjenja ni prekrmarjenja. Sam bi si zelel izklopljiv esp
smile-1.gif
Motor lepo vlece je pa malo robat in glasen (ja mojih starih 5 cilindrov lepse prede)
Pa se en test proznosti v 5. prestavi od 80 do 160 (za primerjavo se moja 166 ko je bila stock 150KM)

Za zakljucek, ne morem verjet, to je prvi avto, ki bi si ga res zelel novega
smile-1.gif

Seveda mocnejso verzijo dizla ali morda celo 2.0t 280hp veloce.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
ja telefon pojaca zvok, v zivo ni nekega pretiranega hrupa. Je pa vseeno malo bolj robat zvok ce primerjam s svojo 166 2.4