Alfa Romeo Giulia

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Škoda za takšno ceno
frown-1.gif
.
Torej se bo začel šele čez cca. 4 leta naval strošenih iz Italije
frown-1.gif
.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Gumb je tam zato, ker pač alfa crkne zlo pogosto in da lepo med vožnjo zalufaš je tam pač ta gumb
wink-1.gif

Drugače pa, resno, vsak avto, oz motor, se bo zalaufal, če mu mu med vožnjo daš samo kontakt, v prestavo in spustiš sklopko...nobenega ne rabiš "verglat" da zalufa.

Med voznjo se avta z gumbom ne da ugasnit.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Škoda za takšno ceno
frown-1.gif
.
frown-1.gif
.

jaz pa še vedno ne razumem kaj je s ceno narobe. bi morala biti cenejša od passata? potem pa to ni več premium, kar hoče bit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Gumb je tam zato, ker pač alfa crkne zlo pogosto in da lepo med vožnjo zalufaš je tam pač ta gumb
wink-1.gif

Drugače pa, resno, vsak avto, oz motor, se bo zalaufal, če mu mu med vožnjo daš samo kontakt, v prestavo in spustiš sklopko...nobenega ne rabiš "verglat" da zalufa.

Med voznjo se avta z gumbom ne da ugasnit.

Še nisem našel takega, kjer se ne bi dalo.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Škoda za takšno ceno
frown-1.gif
.
frown-1.gif
.

jaz pa še vedno ne razumem kaj je s ceno narobe. bi morala biti cenejša od passata? potem pa to ni več premium, kar hoče bit.

Ja, cena bi morala biti nižja, če želijo privabiti kupce. Drugače bo tako, kot je napisal mtl. Vsaj po mojem mnenju, sploh če upoštevam, da je nekaj let stara alfa vredna drobiž, ker je že pregovorno nezanesljiva...

Močno upam da se motim, ker avto zgleda res čudovito.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
K sreči zaenkrat še ni dovolj samo visoka cena, da je avtomobil premijski.
Si je to treba prislužit (pa ne v pol leta, temveč zadeva traja desetletje in več). Tukaj pač Alfa (razen pravega italijanskega dizajna) ne more ničesar pokazati.
Torej bi bil dober začetek to, da naredijo odličen (predvsem pa zanesljiv avtomobil), ki bi bil kakšno malenkost cenejši od konkurence.
Tukaj so pa nabili ceno nad BMWja, ob tem da jim očitno proizvodnja oz. nekaj v tem procesu ne špila, kar recimo potrjujejo določene težave že z novinarskimi vozili.
Oprosti, ampak običajen kupec (ne Alfist) se bo obrnil kolikor ga noge nesejo prost. Ker zaenkrat še ni butelj, da bo beta tester za višjo ceno od kvalitetne konkurence. Ko dodaš v vso enačbo še izgubo vrednosti (morda jo bo pa Giulija spremenila, mnjah), se pa samo še zadnji žebelj v krsto zabije in to sam.
In si pri tistem, kar sem zgoraj zapisal. Škoda.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
toliko traparij kot si ti natresel v svojem postu pa že dolgo ne,alfa ima vse in je tudi vedno imela vse da je dober avto,avto ki je nekaj posebnega,tepla in to konkretno jo je le zanesljivost v ostalih primerih ne vidim odsopanja z drugimi "premium" znamkami,pa tudi ostali "premium" avti so imeli kar nekaj konkretnih in dragih težav(verige,gredi,šobe...)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Saj ferrari tudi ni pojem zanesljivosti, pa mu nihče ne oporeka, da je bolj premium od bmwja

Te alfe nisem videl drugače kot mimovozečo po cesti, pa vseeno po reviewih na netu nisem dobil občutka, da je slabša ali kaj vem kako manj "premium" od bmwja. Pa tiste, da je od bmwja dražja so tudi bolj za lase privlečene.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ksz
Meni zgleda, kot, da je ze zrela za facelift, sploh spredaj. Ker tako zastarel dizajn, pa še korejci ne furajo več..

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Poleti sem videl ta hudo verzijo...in sprva gledal keri Maserati je to. 😀

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:

frown-1.gif
.
To je to! Mogoče že čez 2,5 če bo šlo vse kot pri prejšnjiš alfah (beri: cena rabljenih u poden),...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
toliko traparij kot si ti natresel v svojem postu pa že dolgo ne,alfa ima vse in je tudi vedno imela vse da je dober avto,avto ki je nekaj posebnega,tepla in to konkretno jo je le zanesljivost v ostalih primerih ne vidim odsopanja z drugimi "premium" znamkami,pa tudi ostali "premium" avti so imeli kar nekaj konkretnih in dragih težav(verige,gredi,šobe...)
Mnjah. Let me guess: Alfist?
grin1.gif

Pa greva samo k dvema dodatnima problemoma poleg zanesljivosti
grims-1.gif
: kvaliteta izdelave in izguba vrednosti. Te zadeve so namreč tudi pomembne nekemu običajnemu kupcu, sploh pa premijskega razreda, kamor se Giulia sili.

PS: Nisem Alfist, so mi pa Alfe všeč in sem si res želel, da bodo z Giulio naredili preboj. Sem jih že tudi kar nekaj prevozil (pa ne na 15 minutnem testu), ampak je moje mnenje takšno: Alfe so kot ljubice: metuljčki v trebuhu na začetku, potem te pa enkrat začne konkretno glava bolet zaradi nje.
grin1.gif

Z Giulio se je lepo začelo vse po starem: najprej zamujanje zaradi težav pri tehniki (baje), potem težave s kvaliteto že pri novinarskih avtomobilih, sedaj s ceno so si pa še zabili zadnji žebelj v krsto. Tistih par Alfistov jo bo pač pokupilo, ampak žal jih je premalo za uspeh enega avtomobila.
frown-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kljub temu se mi zdi preveč optimistično. Glede na to, da je 8AT, verjetno 100km/h ne doseže z 2. prestavo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj pa vem, BMW 320i ima recimo 7.2s pa ima samo 184hp in 1505kg, Passat 2.0 TSI z 220hp 6.7s in enako kg kot BMW, ampak je FWD ki za štart z mesta ni tako optimalen kot RWD. Meni se zdi čas Giulie realen, sploh če je res tako lahka kot trdijo nekateri v tej temi. Bolj me čudi kaj so pri končni hitrosti 280hp verzije čarali.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kaj pa vem, BMW 320i ima recimo 7.2s pa ima samo 184hp in 1505kg, Passat 2.0 TSI z 220hp 6.7s in enako kg kot BMW, ampak je FWD ki za štart z mesta ni tako optimalen kot RWD. Meni se zdi čas Giulie realen, sploh če je res tako lahka kot trdijo nekateri v tej temi. Bolj me čudi kaj so pri končni hitrosti 280hp verzije čarali.

a da bi pa elektronsko omejili končno ni mogoče?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
grin1.gif

grims-1.gif
: kvaliteta izdelave in izguba vrednosti. Te zadeve so namreč tudi pomembne nekemu običajnemu kupcu, sploh pa premijskega razreda, kamor se Giulia sili.

PS: Nisem Alfist, so mi pa Alfe všeč in sem si res želel, da bodo z Giulio naredili preboj. Sem jih že tudi kar nekaj prevozil (pa ne na 15 minutnem testu), ampak je moje mnenje takšno: Alfe so kot ljubice: metuljčki v trebuhu na začetku, potem te pa enkrat začne konkretno glava bolet zaradi nje.
grin1.gif

Z Giulio se je lepo začelo vse po starem: najprej zamujanje zaradi težav pri tehniki (baje), potem težave s kvaliteto že pri novinarskih avtomobilih, sedaj s ceno so si pa še zabili zadnji žebelj v krsto. Tistih par Alfistov jo bo pač pokupilo, ampak žal jih je premalo za uspeh enega avtomobila.
frown-1.gif

sploh ne,v maldih letih prej hondaš.
pa ti veš koliko stane recimo primerljivi nemec z takim motorjem kot je v AR?
ne mi zdaj 1.2 tsi in 1.6TDI sem zraven mešat,kvaliteta izdelave in prav tako zanesljivost je od 159 naprej povsem primerljiva z ostalimi "nepokvarljivimi"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
grin1.gif

grims-1.gif

grin1.gif

frown-1.gif

Težav s kvaliteto jaz nisem opazil pri tistih par Giuliah, ki sem jih vozil. Je pa možno, da so. So tudi pri drugih znamkah.
Primerjat Giulio s Passatom je mimo. Drug tip avta, druga ciljna skupina. V bistvu je prava konkurenca BMW 3.
Jaz reci o italijanom zamerim, da se pri Veloceju ne da izklopit ESP. Niti delano. Avto pa ima fenomenalno podvozje, volan, štirikolesni pogon.
Kar pa se tiče QV: BMW M modeli so zakon, ampak v primerjavi s QV M3 nima za burek, figurativno. Mogoče zna bit na stezi na čas hitrejši, ampak vse ostalo pa ...
Pa spet: ne sodit stvari po SLO trgu. Ta je nepomemben.