Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Rad bi videl človeka, ki je alergičen in bo stopil ven in si bo rekel, ne danes ne bom kihal, ne danes ne bom šmrcal, ne danes me ne bodo srbele oči... in res nič od tega ne bo!
Jst pravim da takih stvari psihološko zdravit ne moreš, ker ne veš kdaj te bodo doletele!!
Sam sem letos pri seb videl, zjutri vse ok, si že rečeš, opa bo pa lep dan. Popoldne pa ne dohajaš robčkov iz žepa vlečt!
Potem sem recimo krmo grabil, na začetku ok, vmes začel smrkat, na koncu spet vse ok.
Pa vmes so bli dnevi, ko je bilo vse bp.
Me ne bo nihče prepričal, da se lahko človek psihološko zdravi za nekaj, kar ne ve kdaj ga bo udarilo!
To je sicer samo moja hipoteza - to da neka psihoterapija lahko popravi načet imunski sistem ni nikjer dokazano, čeprav je znano da včasih lahko reši probleme ki izgledajo fiziološki. Po drugi strani je prav tako vprašanje če lahko vsako težavo imunskega sistema rešiš "materialistično" z doziranjem neke kemikalije ali bio agenta v tabletah.
Dejstva so da sodobna medicina glede imunskega sistema pozna nekaj mehanizmov ampak globalno razume bolj malo, večine zadev kot so alergije in druga avtoimuna obolenja pretežno ne znajo ozdravit, imunoterapija v večini primerov ne deluje pri čemer pri osebkih z več alergijami sploh ne poskušajo. Da klasična terapija tablete+sprej+kapljice ne zdravi ampak samo blaži simptome in da je še tu učinkovitost težko merit (a bi bilo takrat ko nimaš težav brez tisti dan res slabše, pa takrat ko z vseeno smrkaš če bi bilo brez res še slabše?). Da alergije včasih nastopijo in včasih "izzvenijo" same od sebe, pa da včasih izginejo po imunoterapiji ali alternativnih terapijah, pri čemer nikomur ni točno jasno zakaj.
Alternativci (bioresonanca, akupunktura, homeopatija...) opažam da imajo vsi podoben pristop. Za dober denar prodajajo svojo "osnovno" terapijo, ki je mogoče tudi sugestiven ništrc, s terapijami ki so mogoče nekakšne meditacije. Zraven pa te poskušajo pripravit še do korenite spremembe prehrane, splošnega lajfstajla, zmanjšanja stresnih faktorjev itd, kar bi mogoče lahko rešilo probleme samo po sebi. Tudi tisti ki se pozdravijo, težko presodijo, od česa so se, ker je toliko sprememb naenkrat.
Poznam enega osebka ki se je alergije rešil z imunoterapijo in tri z alternativci. Imunoterapije mi zdravniki zaradi več alergij niso svetovali. Zato sem poskusil bioresonanco, ki pri meni ni prijela. Mogoče je bilo narobe da sem preveč bral kako naj bi delovala, kar je pri ljudeh z narejenim elektro faksom kontraindikacija
V glavnem itak se ne spuščaj v nobene drage alter terapije v katere ne verjameš. Spremembe prehrane in lajfstajla pa lahko preizkusiš tudi sam, edino problem je zbrat toliko volje da se tistega za kar se odločiš res držiš par mesecev. Rezultatov seveda ne moreš pričakovat takole čez noč od tega ko si boš nekaj zjutraj rekel, tako to ne deluje. Problemov ki jih imamo tudi običajno ne moremo enostavno odmislit, ni enostavnih formul za reševanje zavoženih podzavestnih vzorcev, vključno s prekomernim visenjem po slpetnih forumih
Pa tudi ni nujno da bo tisto kar si prvič, drugič, tretjič zamisliš res prijelo. Pa da ne zabredeš v dodatno zablodo neskončnih alternativnih terapij (med pacienti alternativcev se opaža lepo število takih ki imajo dejansko samo vedno več problemov in vedno manj denarja).