Hojla!
Že nekje 5-6 let imam podobne težave s kožo na rokah, kot jih opisuješ... Suha in razpokana koža se začne pojavljati pozno jeseni, ko se ohladi in se vleče vse do pomladi, če je hladno in vlažno vreme, celo do začetka poletja.
Če se pravi čas ne začnem mazati, roke "skrivati" v žepe ali rokavice, ko sem zunaj, po pomivanju posode in stiku z vodo/ vlago pa obvezno mazanje, pride do iritiranosti kože do te mere, da mi le-ta med prsti in na dlaneh (zgornji del, pri prstih) spoka do te mere, da že prihaja do krvavitev in vnetij, členki se luščijo itd. itd., kar je, verjemi, zelo boleče in (sploh pri ženski) na pogled ne ravno najlepše...
Jaz rešujem težave s kombinacijo treh krem, ki so zmeraj doma, vsaj ena od njih, odvisno od stanja kože, pa tudi z mano v torbici. Sicer je nekdo na začetku napisal, da ognjičeva krema ne da nobenega rezultata, ampak meni pomaga pri reševanju težav in jo zato uporabljam. To je ena, druga je Bepanthen krema in tretja je krema z ureo. Vse izdelke kupujem kar v DM-u, so cenovno ugodni in po kakovosti primerljivi z opevanimi znamkami. Spodaj imaš linke s slikami izdelkov, da ti bo lažje, če se odločiš za nakup in probo...
ognjičevo mazilo
"Bepanthen" krema
krema z ureo
Kremico s panthenolom uporabljam, če je koža že precej iritirana in spokana, drugi dve pa po občutku... Katera mi pač prva pride pod roke.
In kar je najbolj važno in si moraš vcepit v glavo in NIKOLI pozabit - mazat, mazat, mazat, mazat, mazat in še 100x mazat...
Želim ti uspešno zdravljenje