Alergija in zaposlitev

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ehm, ta krema, Melem, vsebuje kortikosteroide. Na dolgi rok tanjšajo kožo in vodijo v še večje probleme.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Sicer gor piše da je sam naravno....možno pa da so tud kortikosteroidi not....men je pač olajšala življenje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Celo diplomsko delo o prisotnosti steroidov v točno tej kremi
wink-1.gif

http://www.ffa.uni-lj.si/knjiz...154f51fcee03272

Drugače velja logika, pri mažah, če čudežno pomaga, potem je sumljivo. Žal, ampak resnično.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Jaz vidim napisano "Aqua purificata", "Olivno olje" in "Eucerol". Torej vodna in oljna komponenta
tongue-1.gif

Očitno je res tako ja, ampak kako hudiča se olje in vodo sploh zmeša? Po spominu to dvoje ne gre ravno skupaj
smile-1.gif

Uporabiš tretjo sestavino, ki se ji reče emulzifikator.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Potem to fali na receptu? Kakšen pa bi bil primeren emulzifikator, če bi kdo želel to doma skup zmešat?

EDIT: čebelji vosek bo prava izbira

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Verjetno kar tista tretja sestavina deluje kot nek emulgator. Je pa teh emulgatorjev ogromno, pač odvisno od tega kaj mešaš skupaj in za kakšno uporabo je namenjeno.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!
smile-1.gif

Že nekje 5-6 let imam podobne težave s kožo na rokah, kot jih opisuješ... Suha in razpokana koža se začne pojavljati pozno jeseni, ko se ohladi in se vleče vse do pomladi, če je hladno in vlažno vreme, celo do začetka poletja.
Če se pravi čas ne začnem mazati, roke "skrivati" v žepe ali rokavice, ko sem zunaj, po pomivanju posode in stiku z vodo/ vlago pa obvezno mazanje, pride do iritiranosti kože do te mere, da mi le-ta med prsti in na dlaneh (zgornji del, pri prstih) spoka do te mere, da že prihaja do krvavitev in vnetij, členki se luščijo itd. itd., kar je, verjemi, zelo boleče in (sploh pri ženski) na pogled ne ravno najlepše...
frown-1.gif

Jaz rešujem težave s kombinacijo treh krem, ki so zmeraj doma, vsaj ena od njih, odvisno od stanja kože, pa tudi z mano v torbici. Sicer je nekdo na začetku napisal, da ognjičeva krema ne da nobenega rezultata, ampak meni pomaga pri reševanju težav in jo zato uporabljam. To je ena, druga je Bepanthen krema in tretja je krema z ureo. Vse izdelke kupujem kar v DM-u, so cenovno ugodni in po kakovosti primerljivi z opevanimi znamkami. Spodaj imaš linke s slikami izdelkov, da ti bo lažje, če se odločiš za nakup in probo...
wink-1.gif

ognjičevo mazilo
"Bepanthen" krema
krema z ureo

Kremico s panthenolom uporabljam, če je koža že precej iritirana in spokana, drugi dve pa po občutku... Katera mi pač prva pride pod roke.
smile-1.gif

In kar je najbolj važno in si moraš vcepit v glavo in NIKOLI pozabit - mazat, mazat, mazat, mazat, mazat in še 100x mazat...
wink-1.gif

Želim ti uspešno zdravljenje
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Sicer gor piše da je sam naravno....možno pa da so tud kortikosteroidi not....men je pač olajšala življenje

Že mogoče, vendar se zavedaj, da če ne piše tega na embalaži, potem lažejo. Kortikosteriodov je več vrst od blažjih do močnejših in tako niti veš ne kakterega uporabljaš.

Dolgotrajna uporaba kortikosteroidov pusti več posledic, zato je neskončno bolj pametno uporabljati tiste, kjer je jasno, kaj zares vsebujejo in poskušati uporabljati čim blažje in še te čim manj. Ob blažjih simptomih pa poskusiti z nesteroidnimi mazili.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Supergirl pravi:
spoka do te mere, da že prihaja do krvavitev in vnetij, členki se luščijo itd. itd., kar je, verjemi, zelo boleče in (sploh pri ženski) na pogled ne ravno najlepše

mene to obupno srbi.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Za začetek Zyrtec, potem pa se pokazat dermatologu, čeprav luskavica (btw., jo je imel kdo od sorodnikov) običajno ne srbi.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:

Že mogoče, vendar se zavedaj, da če ne piše tega na embalaži, potem lažejo. Kortikosteriodov je več vrst od blažjih do močnejših in tako niti veš ne kakterega uporabljaš.

Dolgotrajna uporaba kortikosteroidov pusti več posledic, zato je neskončno bolj pametno uporabljati tiste, kjer je jasno, kaj zares vsebujejo in poskušati uporabljati čim blažje in še te čim manj. Ob blažjih simptomih pa poskusiti z nesteroidnimi mazili.

Vsega tega se zavedam.....sam fak, če pomislm kok bedno življenje sem imel prej (pa bil pri vseh mogočih dermatologih in sprobač vse kreme...) me niti ne zanima kaj je notr, pač pomaga.....stranskih učinkov v 3 letih pa tud še ni bilo (trkam), je pa res, da mije tok zlo pomagala, da jo zdej uporabljam samo cca enkrat na mesec
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hja, ali imaš trenutno precej hude simptome in uporabljaš velike količine te kreme, ker zraven ni navodil, da ima lahko škodljive učinke, ali pa tako blage, da so trenutno izzveneli sami po sebi. Imunski sistem je živa reč, ki se mu včasih malo strga, čez leto dve, pa da mir.

Pri blažjih simptomih človeku lahko pomaga tudi placebo.

Vsekakor pa ni dobro, če se moraš s kortikosteroidno kremo mazati kožo 365 dni na leto, takšno stanje zahteva strokovnejšo obravnavo. Če jo rabiš 1x na mesec je precej bolje, lahko pa za hec poskusiš 1x na dva meseca, če se bo dalo tako preživeti...
zmaga.gif

Skratka: če bi šlo stanje na slabše, pojdi do spec. dermatologa in povej, kaj (kortikosteroidi v tej žavbi) je prej pomagalo pri umiritvi stanja. Kortikosteroidi niso vesoljska znanost.

P.S.: velja pa enako kot za avtorja teme: kortikosteroidi spreminjajo imunski odziv, kar lahko pomaga tudi, če težave povzroča alergija. Obstajajo testi za alergije, ki jih je smiselno narediti.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Klical osebnega zdravnika mu pojasnil, da imam alergijo in mi reče, da si naj kupim eno kremo.
Pol sem ga še nekaj vprašal, ker me je pred leti hrbtenica matrala pa je reku, da tisto ni nč.

bonk.gif