Alergija in zaposlitev

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Bilokatera krema za roke/telo/noge (karkoli pač želiš mazati) bo boljše kot pa nič. Za roke je bojda zelo dobra tudi tista klasična krema "48", lahko pa se skeširaš pa kupiš tudi kak Eucerin ali Vichy, čeprav "price/performance" pri slednjih ni ravno dober.

Bonus pike če ima krema še ureo
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hm, zanimivo... pred leti sem namreč dobil od dermatologa neko custom build kremo, ker bojda te iz štacune niso vredne nič in na dolgi rok še bolj škodijo. Po spominu je bila strašno mastna, se pa več ne spomnim sestavin, olivno olje je bilo ena izmed sestavin.

Mogoče je še kje prazna embalaža da pogledam...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
A se prepričan, da so Zyrtec

Zdravilna učinkovina zdravila Zyrtec je cetirizinijev diklorid.
Zdravilo Zyrtec je zdravilo proti alergiji.

— lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa
— lajšanje kronične koprivnice (kronična idiopatska urtikarija)

Ja, je pravi. Koprivnica je alergijska reakcija, ki se vidi na koži...

Pojej eno škatlo (1 tbl. na dan), meni je pomagalo, prej sem pa težil okrog dermatologinje dve leti
zmaga.gif

Za zjebano kožo dermatolog običajno priporoča olivno olje (lahko se cel človek umiva s tem, ne z milom, res pa je, da bo dišal po mediteranu
grin1.gif
). Rezervna varianta pa je olivno olje v belobazi (belobaza je krema, torej krema z olivnim oljem).

Je pa fora: oliva je alergen, in sčasoma lahko pridelaš alergijo nanjo... Ampak vseeno: pri uničeni koži deluje božansko.

Glede pomivanja posode: pomivaj z rokavicami. Vendar ne z običnimi iz Mercatorja, ki so vse iz lateksa in preveč drage. Zapelji se v trgovino z medicinsko opremo (npr. Sims v ind. coni v Trzinu) in vzemi celo škatlo nitrilnih rokavic.
zmaga.gif

(Lateks je alergen in lahko ob daljši izpostavljenosti spet fašeš alergijo.)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Točno, za umivanje dobiš v lekarni cel kup Eucerinovih šamponov/tekočih mil. Najbolj blag je po mojem tisti v prozorni emabalaži, v katerem je tekočina rumene/oranžne barve.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Točno, za umivanje dobiš v lekarni cel kup Eucerinovih šamponov/tekočih mil. Najbolj blag je po mojem tisti v prozorni emabalaži, v katerem je tekočina rumene/oranžne barve.

Misliš olje za tuširanje?
V Mueller/DM imaš podobno stvar 10x ceneje, lahko pa kupiš tudi dražjo (in precej boljšo) Niveo, ki pa je še vedno 5x cenejša od Eucerina. Sem probal vse 3 variante in je Nivea top-shit glede price/performance
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
9a34ee44a45c4c951bed39b97845ea0b.jpg

Mislim da je v Intersparu najceneje (malo manj kot 3€), drugače pa jo imaš tudi v Mueller in DM.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hvala, sprobam jutri
smile-1.gif

To imaš potem tudi za bolj pogosto umivanje rok?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Točno takole izgleda tudi tisti Eucerinov... Če je pa nivea cenejša, pa seveda vzemi to
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
To je v osnovi gel za tuširanje, lahko pa si seveda z njim tudi roke umivaš. Jaz ga uporabljam samo za tuširanje, za roke pa navadno tekoče milo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pa nisi rekel, da navadni tekoče milo ni gut?

Sam imam eno iz mullerja, ne vem znamke (mislim da nek crievo al crivo...), in mi zelo izsuši roke.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Saj če pravim da ni dobro še ne pomeni da ga ne uporabljam
tongue-1.gif

Veš koliko zdravnikov kadi pa tudi vedo da je škodljivo...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Jaz vidim napisano "Aqua purificata", "Olivno olje" in "Eucerol". Torej vodna in oljna komponenta
tongue-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi olje ni dobro za kožo, čeprav se ogromno folka s tem maže.

Vse (normalne) kreme so namreč dvokomponentne - vodna osnova in oljna osnova. To pa z namenom da se optimalno vpije v kožo in opravi svoje delo tako kot mora. Samo oljna komponenta ni dovolj in imaš na dolgi rok še bolj suho kožo.

Citat:
Uporabnik tony pravi:
Za zjebano kožo dermatolog običajno priporoča olivno olje (lahko se cel človek umiva s tem, ne z milom, res pa je, da bo dišal po mediteranu
grin1.gif
). Rezervna varianta pa je olivno olje v belobazi (belobaza je krema, torej krema z olivnim oljem).

Je pa fora: oliva je alergen, in sčasoma lahko pridelaš alergijo nanjo... Ampak vseeno: pri uničeni koži deluje božansko.

Glede pomivanja posode: pomivaj z rokavicami. Vendar ne z običnimi iz Mercatorja, ki so vse iz lateksa in preveč drage. Zapelji se v trgovino z medicinsko opremo (npr. Sims v ind. coni v Trzinu) in vzemi celo škatlo nitrilnih rokavic.
zmaga.gif

Dejmo se zment kdaj je zdej olje dobro
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Jaz vidim napisano "Aqua purificata", "Olivno olje" in "Eucerol". Torej vodna in oljna komponenta
tongue-1.gif

Očitno je res tako ja, ampak kako hudiča se olje in vodo sploh zmeša? Po spominu to dvoje ne gre ravno skupaj
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
A ni olje in voda skupaj emulzija?
Sicer pa imam obcutek da bolj ko se umivaš,več težav imaš s kožo. Pri določenih poklicih se res ne moreš izogniti stalnemu umivanju, večini pa vseeno ni treba porabiti vsak teden flaso tekočega mila.
Pogrešam določene uporabnike pri dajanju mnenj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi olje ni dobro za kožo, čeprav se ogromno folka s tem maže.

Vse (normalne) kreme so namreč dvokomponentne - vodna osnova in oljna osnova. To pa z namenom da se optimalno vpije v kožo in opravi svoje delo tako kot mora. Samo oljna komponenta ni dovolj in imaš na dolgi rok še bolj suho kožo.

Citat:
Uporabnik tony pravi:
grin1.gif

zmaga.gif

Dejmo se zment kdaj je zdej olje dobro
sprasujem se.gif

Na krajši rok (več mesecev, dokler ne gre stanje na boljše) je super, večletna redna uporaba pa za moje pojme ni najboljša.

No, seveda, lahko imaš tudi bolj zdrav imunski sistem kot jaz, in ne boš nikoli razvil alergije
grin1.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Podobne težave sem imel tudi sam, s to razliko da sem jih imel na nogah (mečih). Težava se je vlekla par let, intenzivneje pozimi. Poleti ko sm bil v kratkih hlačah se je dokaj umirilo....pozimi, so se pojavili mini mehurčki, ki so srbeli, nato popokali, nastale mini ranice, se zacelile....tako se je ciklus ponavljal. Sprobal sem cca 10 različnih krem (na recept, brez recepta, kortikosteroidi, urea, oljčno olje....)
Dokler nisem po naključju odkril Melema od dr. Vasiæa. Naj povem, da ne promoviram česar koli in da nisem zagovrnik alternativne medicine, vendar ta krema mi je ZELO olajšala življenje.
Krema stane okrog 35€, uvaža jo nekdo iz Črnuč (imam kontakt, lahko na PM). Ne vem kaj vsebuje (bojda je popolnoma naravna), vendar me niti ne zanima, mene je rešila! Težave so praktično izginile, ko se pojavi spet kak izpuščaj, ga zatrem z to kremo....
Ne morem pa garantirati, da bo pomagala tudi za ostale težave!