? ACC ima radarKje pa je skrita kamera za ACC?
BMW ima v seriji 2 in pri i3 tempomat, ki dela na kamero. A se slednje plasira kot "laser", pa malo dvomim.Bmw ma radar.
Velja za skoraj vse koncerne_
Za ACC? Radar.
Za EB? Radar, laser, kamera, UZ
LKA: Kamera
BSW: radar, UZ
ACC: aktivni tepomatkaj so ti te oznake?
in za vw se omenja lidar..torej kaj ima
Nimajo šanse. Ker srna ponavadi iz strani naenkrat pride in ne čaka na cesti. Meni je ni zaznalo. V bistu je niti jaz nisem zaznal dokler ni poknilo.Ima ze kdo kaksno izkusnjo ko srna skoci na cesto, kako se odzovejo vsi ti sistemi
Kamera bo na dolgi rok prevladala kot najboljši sistem. Tako, kot mi uporabljamo oči, so kamere njboljši sistem za opazovanje prometa pred vozilom.Zanimivo. Zakaj pa so se odločili za kamero? Kaj je tu plus v primerjavi z radarjem? Strošek izdelave sistema? Laično ugibam, da bi kamera lahko bila cenejša od radarja.
V reklami za VW polo pešec skoči iza avta, bočno parkiranega ob cestišču, in se ustavi preden voznik sploh karkoli opazi sumljivega.ja samo kolesar ne skoči iz jarka/grmovja ki je pol metra od ceste
Torej popolnoma neuporabno v primeru, da voznik nevarnosti zaznava pred sistemom. Potem bo tudi reagiral sam.Verjetno je problem tudi v hitrosti avta. Srno ponavadi nabašeš pri 70+, pešca pri 40 ali manj.
Ko sem sam srečal srno na AC sredi noči ni dal sistem niti zvoka od sebe pa se je počasi sprehajala okrog.
Vsi današnji sistemi so še vedno zelo primitivni in niso narejeni kot zaemnjava za voznika, temveč le kot pomoč.Torej popolnoma neuporabno v primeru, da voznik nevarnosti zaznava pred sistemom. Potem bo tudi reagiral sam.