Aktivacija metabolizma

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Oprosti, da bi bila homeopatija, plačana in javnih zavarovalnic, ter priznana samo zaradi kotrole.........

lepo te prosim... očitno Jernej si zatiskaš oči, ker če bi tvoje trditve bile pravilne, bi nacistične stranke ble priznane, samo da nebi bli v ilegali za boljšo kontrolo......

nekako v tvojem stilu si sam seb razlagaš.....

Glede nato, da imaš pr zdravnikih z medicinsko izobrazbo homeopate, se lahko tvojim bučam le smejim...... al pa če izhajaš iz tega, da imaš ti vedno in vse prav.....

pa naj si bo religija, homeopatija ali bilo kej..... ne vem kdo je tukej populističen......

Vidm pa, da kot bodoči zdravnik rabiš samopotrditev in te bo vsako second opinion vrglo na hrbet...
Še enkrat, to da je priznana homeopatija zaradi kontrole teh po tvoje šarlatanov in ne samo to plačujejo zavarovalnice....

zanimivo si ti to vse skupaj predstavljaš...... bom nežnejši od tebe, si utopičen...... ne poznaš homeopatije in sodiš... oz jo le sodiš na podlagi prebranega.....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po tem, kar si demonstriral v tej temi, si ti tisti, ki ne poznaš homeopatije in medicine na sploh. Ironično si seveda na tem mestu glavni zagovornik nekih metod, ki jih dejansko poznaš veliko slabše kot tisti, ki se z njimi ne strinjamo. Nekako ne gre skupaj, kaj.

Vsak zdravnik, ki prakticira homeopatijo, in s katerim sem se pogovarjal na malo bolj strokovnem nivoju, mi je že v štartu priznal, da pri celi stvari ni nekega racionalnega in znanstvenega mehanizma, da pa je, kot sem že dostikrat napisal v tej temi, stvar hudo priročna za rezistentne paciente (pazi, paciente, ne bolezni).

Primer je ravno tisovo bluzenje o nekih izpuščajčkih na koži. Kortikosteroidna krema ne pomaga, neke invazivne diagnostike in/ali sistemskega zdravljenja se ne bomo šli, najverjetneje gre za psihosomatsko zadevo. Dajmo probat s homeopatijo. Predpišeš placebo (ali v tem primeru "homeopatski pripravek") in v nekaterih primerih bo bolje (oziroma bo stvar izzvenela sama od sebe, pacienti pa bodo sveto prepričani da je to zaradi 50 evrske stekleničke navadne vode).

Tvoje potrditve vsekakor ne potrebujem, saj nisi v nobeni (ne strokovni in ne moralni) poziciji, da bi mi jo dal. Moja potrditev so znanstvene metode, mehanizmi, preizkusi, dokazi in študije, ki vse skupaj potrdijo še statistično. Ti nimaš ničesar od tega in mi lahko mečeš naprej samo svoje subjektivne občutke ter masovne zablode neizobraženih ljudi (če še vedno misliš, da zdravniki homeopati ne vedo, da nategujejo ljudi, si prav patetično smešen - nekako v stilu ovc, ki mislijo, da papež dejansko verjame v boga, Castro v socializem in Pahor v socialno demokracijo).

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aha dohtarji odkrito govorijo o homeopatiji, ki jo izvajajo z osebkom, ki se mu tovrstna dejanja gnusijo.... obenm pa tvegajo zdr. licenco.....

še enkrat kot laik si ne znam predstavljat, da bi nekdo priznal homeopatijo kot zdravilstvo v razvitem svetu in terapije celo plačeval zdr blagajne samo zato, da bi taiste nadzoroval??

druga stvar mnogi ljudje alergiki pravijo da so jim homeopati pomagali, medicina pa ne..... pa če obrnem kot laik, tudi če so žrli placebo...... medicini tud to ne rata.....

vidm, pa da te moje pisanje žuli, sam pa ne morš čez lastne predsodke, kot sta religija in recimo homeopatija... pa še kej se verjetno najde......

mogoče te pa moti, da poleg belih halj zna računat tudi homeopat..... na slednjo se iz postov vid da govoriš na podlagi pričevanj in dvomim, da se dohtarji odkrito pogovarjajo, da izvajajo popoldansko prakso homeopatije.....

smile-1.gif
pa mirn spanec...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Religija v to debato paše iz že naštetih razlogov. Obe metodi temeljita na nizki inteligenci njenih uporabnikov, patološkem samoohranitvenem nagonu ter vsespošnem nepoznavanju zakonov narave.

Načeloma me ne moti, koliko računajo homeopati... dokler to ne gre iz mojega žepa (beri: državne blagajne). Sicer se zavedam problema slabitve javnega zdravja, ampak sem pristaš tega, da bi moral vsak človek odgovarjati za svoja dejanja. Torej da, ko ga homeopat lepo zafura, ne hodi jokat k zdravniku, kako je nesposoben, da mu ne more pomagat.

Edini razlog, zaradi katerega sem proti homeopatiji, je altruizem. Enostavno mi je hudo, ko vidim, kako grdo se manipulira z nevednimi laiki.

Ampak verjamem, da me bo počasi minilo. Privatizacija zdravstva in potem je every man for himself. Alter loverji se bodo izvolili izločiti iz genskega poola, ker jim bodo otroci umirali zaradi pljučnic, davice, otroške paralize in podobnega. Manj bo gneče na onkološkem, ker se bo stage 4 bolnike z napotnico od homeopata enostavno pošiljalo domov s pripisom "return to sender". Dermatološka klinika bo itak prazna, malo dela bodo imeli edino na sodni medicini, ker bodo morali ugotoviti, kateri alergen je povzročil spazem grla in zadušitev. Ljudi z infarkti bo manj, ker bodo lepo ob aritmijah veselo kašljali in pili neke zvarke.

Evolution always wins in the end...

Mislim človek... čudovito. Manj dela zame in dejansko bodo hodili pacienti, ki imajo zaupanje v to, kar počnem. Kaj naj si še želim.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
berem to temo in se samo čudim. pa leta 2010 smo, v svetu, kjer je dostopna izobrazba....
....in ljudje kot so Jernej veljajo pri znatnem delu populacije za čudake/nestrpneže/omejence...???

mah, ni čudno, da je, kot je v družbi, na vseh področjih, če je populacija, razvoju, času in prostoru navkljub, še vedno umsko tam nekje, par stoletij zadaj. glede na možnosti lahko celo ugotovimo, da znatno nazaduje. gaussa bo potrebno močno redefinirati.

res ne vem od kje ljudem ta silne potreba in želja, da osmislijo svoja življenja s čimerkoli že, da bi le bilo izven sklopa fizike/kemije/biologije. a so tako dolgočasni sami sebi ali kaj že.

zadeva ne bi bila strašljiva, če ne bi bil to dejanski prerez neke mlade generacije, ki namesto, da bi bila znanja željna, raje prakticira "druge nivoje", "čuti presežnosti", se počuti notanje izpopolnjena, ker se "njeno dojemanje ne ustavi na znanstvenem nivoju", črpa vzgibe za pozitiven odnos do soljudi izključno iz nekih drugih nivojev, "višjih", predvsem pa ne more razumeti, da tudi če znanost o kakšnem vprašanju ta trenutek še ne more dati natančnega odgovora, takšno področje zato ni nekaj kar bi bil dokaz "neznanstvenih vidikov stvarnosti".... tudi sam naprimer ne vem natančno razložiti kako do potankosti deluje jedrska elektrarna, pa mi to še ne pomeni, da se v njih odvijajo neki "nadnaravni/nefizikalni procesi". povsem dovolj bi bilo, če se ljudje, za začetek, ne glede na profesijo (osnovno šolo so menda vsi izdelali), "sprijaznijo" z dejstvom, da nad fiziko/kemijo/biologijo pač ni ničesar drugega. življenje si je pač potrebno osmisliti znotraj tega. in presneto lepo je to početi.

in ja, seveda se tudi znanost moti. prihajajo nove tehnološke možnosti izvajanj preizkus, če ne drugega. a kar je lepota znanosti je to, da v njej ni dogme nezmotljivosti. dokažeš, da neka teorija ne drži in to je to. ne nastopi sveta vojna, še manj se podre svet. ljudje odprtih glav se pač z zanimanjem soočijo s takšnim novim znanstvenim odkritjem. jih to obogati.

če samo pokomentiram homeopatijo. sem takoj za, da se jo uvede v reden zdravstveni sistem, tisti trenutek, ko mi bo med dvema vzorcema "zdravil", ki jih bom izbral v "lekarni" homeopata le ta, ob uporabi kakršnihkoli laboratorijskih sredstev že, ugotovil katero je katero. pa ko mu uspe iz njega izolirati katerokoli "učinkovino". če bi uspel še dokazati njen učinek na kemijske procese v telesu, jah, potem pa tudi tisti miljonček ni več daleč...

do takrat, pa lahko prodajajo tudi kozarce za "informatizacijo" vode. baje tudi deluje. "znanstveno dokazano" še vedo pristaviti uporabniki in prodajalci. samo kaj, ko znanost nima posluha za tovrsne znanstvene dokaze. ane?

svašta.

sicer pa, ko človek pomisli, da so slovenske novice najbolj brano čtivo, po kupu odlične, tudi poljudne, znanstvene periodike pa posegajo samo "čudaki", potem je tako vse jasno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.039
113
Kaj je lažje verjeti:

- da zdravstvo potrebuje miljone za delovanje, a še vedno ni zdravila za enostavne "bolezni", kot je prehlad.
- vse se da pozdraviti z enostavno "sveto vodo" ali majhno krogljico, stane pa nekaj eurov.

Je pa zgleda homeopatija tudi en velik lobij. Če bodo v merkurju prodajali LCD, ki je dejanske velikosti 30 inchev, na letaku pa bo pisalo da je 50 inchev, bo takoj prletel inšpektor in potalal kazen. A homeopati lahko prodajajo sveto vodo, pa jim nihče ne stopi na prste.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Odličen komentar! Zelo lepo si povzel vse relevantne konflikte v tej temi!

Naj nekdo od modov prosim prilima tisto plaketo, da se zadeva vsaj malo loči od ostalega in jo kdo še posebej zaradi tega prebere.

PS: V zvezi s tem, da bo lekarnar ločil med homeopatskim pripravkom in navadno vodo še ena misel. Homeopati so pravzaprav neke vrste nadnaravna bitja. Zmožni so ustvariti takšno zdravilo, ki ga po njegovi stvaritvi še oni sami ne morejo ločiti od drugih. Zadeva bi bila dejansko smešna, če celo nekaterim na tem forumu (right, tis?) smisel tovrstnega početja ne bi bil jasen.
Nekako tako kot tista o stvarjenju tako težke skale, da je še sam ne more dvigniti.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
in ti verjameš kar piše.......

Poglej si temo o zadnji pandemiji, ko sem glasno izrazil skeptičnost kot laik in je Jernej skakal u strop....... danes pa se točno vidi, da je bilo cepivo klinično nepreizkušeno, v zakolisju so morale države prevzeti odgovornost, sproducirana pandemija je bila vsiljena (velik nakup doz cepiva),

ko so začeli zdravniki opozarjat na prevaro so bili izobčeni, kritizirani itd.... in nekateri so odsvetovali ceplenje..... Danes je Jernej spet glasn........

Homeopati pomagajo ljudem, saj jim folk daje keš in če pravijo, da se boljše počutije je to to.... očitno v zdravstvu tega ne dosežejo, vem sam za primer alergika, ki po raznih testiranjih in cepivih ni bilo nič bolje, po rednem obisku homeopata pa je po njegove siptomov skor ni.........

zdej kaj je res kaj ne noben ne ve, je pa dejstvo da zdravniki so tudi homeopati in da v tujini tudi priznajo to kot zdravilstvo in plačujejo tudi zavarovalnice.....

žolč on lahko zliva po homeopatiji, religiji ali čemurkoli.... So tudi precej bolj intelegentni ljudje od Jerneja, ki verjamejo v religijo, homeopatijo itd.....

Rad pa krivdo vali na sistem, ko mu omeniš zbornico pa utihne....... tolko o moralnosti

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
leta nazaj mi je prijatelj razlagal, da bo začel prodajat kamne "z energijo", seveda iz prave "lokacije/pozemne sile/energije/lune", pa da bo reklamiral, da se s tem kamnom v pečici vsako meso bolje zapeče, manj redi in ubije negativne sestavine, zaradi vsega tega pa se zmanjša tudi poraba elektrike. ker da je folk tok glup, da bi tudi to kupil.

sam po mojem niti ni bila tako slaba ideja! žal. človek včasih ne more verjeti, kako je folk neumen. in to znova in znova. v čedalji večjih količinah.

nerazumljivo glede na dostop do informacij. ne more biti drugega, kot da pada IQ.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
govoriš, kot da medicina delala na tem področju čudeže...

še enkrat te vprašam, zakaj meniš, da je javno mnenje o belih haljak skorja enako kot v politiki... Zame je Pahor isti gnoj kot vaša predsednica zbornice in tudi vem, da ste jo ponovno izvolili....

Človek lahko izbira, a denar da homeopatu, beli halji ali fajmoštru ali kurbi....... ti se zgleda sprjaznt ne moreš, enostavno poimenovanje recimo vernika je zate bebec......

to dost pove o človeku samem.......

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
če ti povem, da te človek pelje scat z 6 razredi osnovne šole... boš vidu, da je tvoja trditev direkt za na plac.....

Jure Krč....... eden najbogatejših slovencev......
tko da........, bi prodajal kamnčke, če bi stem zaslužil, ki bi ti omogočala pač zadovoljitev svojih lastnih dobrin......

V računalništvu je rek oz. nasplošno povsod je dandanes tako, da ko resnično nekaj veš, spoznaš da nimaš pojma..... Jernej se ne spozna ne religijo, ne na homeopatijo mogoče nekaj ve v medicini in je samo en nepomemben pizdek, ki se kurči in ponavlja že prebrano............

ponavadi taki tud tm ostanejo, nekateri pa so izjeme, vedno je tako........

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
kaj ima lobiranje farmacevtske industrije, zloraba vpliva odločevalcev......... ob hkratni upravičeni skrbi zdravstvene stroke (enkrat bi skoraj "rad", da do ene epidemije pride, da ljudje takšno nevarnost sploh zaznajo kot realno, samo bi bila visoka cena v življenjih, zato si je ne želim)..................kaj ima vse to skupaj zveze v smislu dokazovanja učinkovitosti homeopatije?

a ker se v zdravstvenem sektorju krade, so pa zaradi tega zdravilci učinkoviti???

tako je dojemanje večine!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
apollo ne vem kaj serješ....

Rugelj ni bil homeopat, ampak je bil zdravnik z zasebno prakso.

Druga stvar, v Slovneji je veliko več bogatejših zdravnikov, kot je bil Rugelj in delajo v javnem zdravstvu...... V čem je štos z homeopati tuki verjetno vesta ti in Black Jack, ki omenja pri njih bypasse in kirurške posege na srcih..

sej vem iz obupa flancata oba.........

Homepati so pomoč zdravstvu, kar je priznala tudi tujina, ljudje se zatekajo k njim praviloma po neuspešnih zdravljenjih ali rehabilitacijah (alergije, slabo počutje, slabe krvne slike.........)

PROSTOVOLJNO, medtem pa ko bele halje pobirajo kuverte, da o stomatologiji raj nebom govoru......... pa nehi nabijat...

ocitno v tej ihti ko skusas vsem predstaviti svojo fanaticno vero v homeopatijo nisi opazil da sem pisal o pokojnem hriberniku in ne o ruglju.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lej zdravilci so zgleda učinkoviti, ker denar dobijo za svoje storitve.....

Z pokojnim Hribernikom je bil ceu Preddvor zadovoljen, čeprav je skora celo vas zdravil kot homeopat....
Lahko rečeš karkoli, ampak bele halje so besne, ker ljudje bolj verjamejo homeopatu kot spl. zdravniku, med drugim so tud zdravniki homeopati in sigurno pametnejši od Jerneja........

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
med drugim so tud zdravniki homeopati in sigurno pametnejši od Jerneja........
Aha, tako kot recimo primerek od zdravnice v našem kraju, ki fura tudi svojo popoldansko obrt
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
si že kdaj bi pr stomatologu v dežurni... potem pa ti je taisti dohtar turil vizitko da prid, knemu popoldne, da se vse da poštimat...

Pa to je slovensko zdravstvo danes......... Zakaj misliš, da je izvoljena Gordane Živec? Dohtarjem točno tak sistem paše, kot je trenutno. Jasno se je videlo, ko je Marušič ozanil okrepitev zdravnikov z uvozom, takoj strah in skrb, da slo pacienti ne bodo dobili pravih informacij in bo zdravljenje slabše zaradi nerazumevanja...

al pa da popoldne ne bodo mogl fušat, ker bo polak oddelu tko kot se zagre...

Jasno je da Jernej in podobni vidjo problem v ZZZSju politiki itd... samo sami o seb pa ne....

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kakšni čudeži? O čudežih govoriš ti. Medicina zdravi in tu ni ničesar čudežnega... vsaj za tiste, ki želijo in/ali so sposobni razumeti. Ti, na drugi strani, pa razlagaš, da je razumevanje povsem nepotrebno - samo dokler se ZDI, da je nekaj čudež.

In ja - zame je nekdo, ki ne da samo ne želi razumeti, ampak ki se mu ljudje, ki stremijo k razumevanju zdijo nestrpni in vsiljivi - ja, takemu človeku dejansko rečem bebec. Evolucija mu je podarila možgane na srebrnem pladnju, on pa se odloči zavestno opustiti razum. Meni se zdi to prav definicija priučenega bebca.

Ampak glavno, da se pri debati o področju X tebi zdi neumen ravno strokovnjak na tem istem področju. Priceless.

Kaj bi rad, da komentiram glede ZZS?
Da mi Kalanova ni najbolj simpatična in se mi zdi v smislu PR precejšnja napaka, da je ona front-woman? True.
Da se dobro zavadam, da je v primeru Nekrep v ozadju še en kup stvari, ki javnosti niso znane in o katerih se ne sme govoriti javno, ker starši niso želeli odvezati zdravnice molčečnosti?
Da je bila pravzaprav največja napaka zdravnice, da so se ji smilili starši otroka z infaustno prognozo in da si ni zavarovala lastne kože s tem, da bi že v Mariboru poklicala policijo in CSD? Drobna napaka, zaradi katere je v končni fazi sedaj javno mnenje medijskih ovac povsem drugačno.

Da si pa upaš prijaviti, da ne vem nič o principih homeopatije, je pa še večji FAIL. A misliš, da kar na pamet govorim ali kaj? Ne skrbi, tako da področju medicine kot na področjih, ki posegajo v moj teritorij s takšnimi in drugačnimi nizkimi udarci, sem kar precej doma.

DomiSi

Zelenc'
12. avg 2010
5
0
1
www.dominatus.si
Ste se pa res razpisal o homeopatiji oz. "zdravilstvu". Sam sem mnenja, da tist ki je prepričan, da mu bo homeopat pomagal, mu bo res, ker se pravzaprav v to prepriča. Men zagotov ne bo pomagal, ker se mi zdi to vse skupi čudn. Ne smemo pa kr obsojat oz. linčat homeopatije, sej vendar živimo v letu 2010 in ne v letu 1800, k so vse take reči obsojal.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jernej pomir se.......

ok homeopati so šarlatani happy... Je pa dejstvo, da ravno zaradi vas ne bodo zgubil posla......

Dejstvo je, da men je vseno al človek gre po lastni presoji po zdravniku, k heomopatu, ali pa direkt če hočeš. Ti pa iztiriš, če bo nekdo pršu in reku zdravnik me ni pozdravil homeopat pa je........

in to se bo še dogajalo....

Kr se same homeopatije tiče, gre pa vam zdravnikom v nos samo to, da jim nekdo plačuje in čisto nič drugega...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Seveda ne pričakujem, da bodo (bomo) izgubili posel. Enough sick people for everybody.
smirk-1.gif

Faith-healing nategi niso vzrok, ampak posledica. Vzrok so, kot je xaxid že lepo napisal, tako ali drugače dovzetni ljudje. Enako z religijami. Oni samo servirajo to, kar ljudje želijo slišat.

Problem vidim v tem, da homeopati (oz. faith healerji na sploh) ljudi dejansko ne pozdravijo, ampak jim samo POMAGAJO, da ozdravijo sami od sebe. Kadar je to možno - odlično. Manj čirov na želodcih zaradi painkillerjev, manj zadetosti zaradi pomirjeval... I'm all in. Samo stvari so redko tako jasno črno-bele.

Problem je samo v tem, ker redkokateri šarlatan ve, kje je meja. A je tale izpuščaj res samo izpuščaj ali je zgolj ena manifestacija sistemske bolezni, ki bo pacienta spravila v zgodnji grob, če ne gre k zdravniku. A so te prebavne težave res samo psiha ali ima pacient raka na črevesju.
Tu se zadeve izjemno zakomplicirajo in samo znanstvena medicina lahko izpelje primerno diagnostiko in zdravljenje. Kakršnokoli odlašanje bo vodilo v slabšo prognozo in pogosto tudi prezgodnjo smrt.

Opciji sta dve:
- neka višja zavest populacije v smislu racionalističnega pogleda na svet, kjer faith-healing postane nepotreben (ja vem, sanjam...).
- alternativci z medicinsko izobrazbo, ki vedo, kaj delajo, in ki imajo dostop do dodatne diagnostike

Jasno ubiramo drugo pot, ampak to nikakor ne spremeni dejstva, da je homeopatija nateg in da v zdravstvo ne prinaša prav nobene dodane vrednosti in samo blaži škodo, ki jo povzroča neumnost populacije.