Aktivacija metabolizma

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ej, majstore; ti se spoznaš na homeopatijo?! Med branjem tele poplave na zadnjih straneh me je prešinilo (priznam, prej še pomislil nisem) - a je v zakladnici homeopatije kaj kar bi pognalo organizem v višje obrate? Sprašujem popolnoma resno!

v poreču je en tak

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ne terminator Pajo, Pajo....

Torej se vse odobrava........ superca, kmalu še homeopatija, tako kot povsod v razvitem svetu...

Upam, da čimprej obiščeš kakšnega, boš vidu, da se močno motiš..... oz kakorkoli boš pripisoval temu izboljšanju zdravsvenega stanja - lahko tudi placebo efekt...

Lahko pa se giftaš z antibiotiki, raznoraznimi in cepiš na vsako pizdarijo, ki so bojo spovnl in jo potenciral v pandemijo, ter prikimaval tem takoimenovanim starim indijancem oz starešinam v našem zdravstvu........

nekej v tem stilu, da boš zadovoljen...... vendar prihodnost je svetla, to dojema tudi vedno več zdravnikov, nekoč boš tudi ti.... Še pokojni oča Drni je obupal nad belimi haljami, k ste tko superiorni... res ste ga pozdravl...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Še pokojni oča Drni je obupal nad belimi haljami, k ste tko superiorni... res ste ga pozdravl...
Homeopatki so pa ga?
confused-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
nekej v tem stilu, da boš zadovoljen...... vendar prihodnost je svetla, to dojema tudi vedno več zdravnikov, nekoč boš tudi ti.... Še pokojni oča Drni je obupal nad belimi haljami, k ste tko superiorni... res ste ga pozdravl...

Vsak zdravilec, ki pravi, da lahko zaustavi tako bolezen, je šarlatan, je bilo prvo od treh sporočil, ki jih je predsednik Janez Drnovškovih izrekel ob svečanem odprtju nove stavbe Onkološkega inštituta v Ljubljani. Izrazil je veselje, da je nova onkologija končno odprta in dejal, da si "tako bolniki kot zdravstveno osebje zaslužijo boljše pogoje za zdravljenje in delo".

vec na http://24ur.com/novice/slovenija/drnovsek-o-prepotrebnosti-onkologije.html#video

Kot bi rekel pokojni slobodan: "U laži su kratke noge"
uf-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Homeopatki so pa ga?

hehe kdo za koga pravjo da so šarlatani...

rezultat je obeh primerih isti....... res huda znanstvenost..... Podaljšal so mu agonijo z odrezom ledvic, vse ostalo pa je bilo bolj jebiveter, rezultat znan..

ampak umrl važn, da je umrl pod zdravniškim okriljem....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat dobri homeopati ob takih boleznih napotijo paciente v bolnico na zdravljenje.... oni pač lajšajo siptome...

ti pa obračaš in izkrivljaš resnico... očitno so vam pa trn v peti, da se ljudje skoz bolj obračajo nanje...

mene sicer ne čudi zakaj, ti pa iščeš razloge v starih dohtarjih itd.....

Dejstvo je da so v javnem zdravstvu v tujini, ki ima boljše zdravstvo homeopati priznani in tudi med zdravniki jih je dosti... pr nas pa ni napak v zdrastvu, vse je ok, homeopati so šamani itd.......

dej dej...

Jernej pa rad poudarja, da je zdravstvo u ***** pr nas zaradi politike in ZZZS-ja...... jest odločno pravm, da imajo glavno krivdo bele halje in zato tudi krčevit odpor pri uvozu zdravnikov in borba proti homeopatom....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Seveda, homeopati so "spas" za nase zdravstvo, predvsem pri okužbah. Ideja sploh ni slaba. Se en dokaz o homeopatskem poznavanju osnov delovanja cloveskega telesa. Ampak as long as they serve za lajsanje dusevnih bolecin ko je nekdo razocaran nad "nemocjo socialnega" sistema - aka uradno med., je vse v najlepsem redu.

Razpisi referendum in vprasaj ce bi se narod strinjal da se zmanjsa stevilo operacij na odprtem srcu na racun financiranja "homeopatov" v sklopu javnega zdravstva. Odgovor bo jasen.

Na zahodu tudi podpirajo legalizacijo marihuane in toplovodarske posvojitve ter zakonske zveze. Postanimo moderni.
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
spet izkrivljaš dejstvo o homeopatih........ noro, če bo homeopat vidu kako infekcijsko okužbo, ga bo k zdravniku poslal....., če bo pacient pršu z kako alergijo in sto zdravniško predpisanih tablet, po katerih se nebo počutil nič bolje, le zredil se bo ko prasec

pa zna pomagat...

ostale kolerične izlive pa bom prepustil tvojim kolegom...

http://24ur.com/clanki-spored/zbornica-zaposlila-nadzornika.html

tukaj pa še zakrivanje šalabajzerstva v strokovnih krogih......

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
spet izkrivljaš dejstvo o homeopatih........ noro, če bo homeopat vidu kako infekcijsko okužbo, ga bo k zdravniku poslal....., če bo pacient pršu z kako alergijo in sto zdravniško predpisanih tablet, po katerih se nebo počutil nič bolje, le zredil se bo ko prasec

pa zna pomagat...

ostale kolerične izlive pa bom prepustil tvojim kolegom...

http://24ur.com/clanki-spored/zbornica-zaposlila-nadzornika.html

tukaj pa še zakrivanje šalabajzerstva v strokovnih krogih......

Zanimivo, verjetno bi pokojnega Nekrepa morali v roke vzeti homeopati, do te mere so izjave na to temo cinicne.
bonk.gif

In potem si drznes lajat na racun "odgovornosti" zdravnikov. Seveda, homeopati in ostali šarlatani bodo odgovarjali o stvareh katere si bodo dokazali kako? z dvojnimi slepimi poizkusi? Umiri malce tvojo znanost.

Manj medicinskih posegov in uradne medicine na racun homeopatije? Bos zmogel odgovorit na to? Bi riskiral by-pass ali poseg na vratnih arterijah na racun bozje vodice ki se "dokazano" ukvarja z nekaksnimi alergijami? Bi bil zato da astmo zdravis na lastne stroske?

Tako pac je, ko voli nek izvoli, dokler ne tisci nos tja kjer mu ni mesto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
pa veš zakaj je vrnil licenco......

trikrat lahko uganeš...

imeli so ga pa za bebca

Ne rabim ugibat, njegovo zivljenje in delo so mi kar dobro poznani. Eden izmed razlogov za totalen prehod na homeopatijo pa je bil tudi denar. Tezko namrec z povprecno zdravnisko placo financiras izobrazevanje 3 otrok na glasbenihakademijah v tujini, jim kupis kako stanovanje in obsezno dogradis vikend ki postane hisa. Lej bil je dober clovek ampak nikakor mi ni jasno zakaj ti alternativci vsem "revezem" ki so obupali nad uradno medicino potem kasirajo take denarce? Pa pustva pokojne, dal sem ti samo primer cloveka ki je na racun alternative bistveno izboljsal svoj ekonomski polozaj. Karnebi bilo nic slabega ce ne bi bil eden izmed glavnih argumentov alternative da je boljsa od drgagega javnega zdravstvaki je v krempljih farmacevtskih lobijev

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tale tema je res postala tvoje osebno igrišče za izlivanje gneva nad zdravniki in zdravstvom. Kakorhitro postane evidentno, da si nekje strokovno povsem nepodkovan in da črpaš informacije zgolj iz populističnih medijev, takoj hitro zamenjaš ploščo na kakšno drugo temo. Pravzaprav si me v tejle temi kar malce razočaral. Tvoje pisanje sem imel v spominu kot bolj preudarno in ne prežeto z nekimi subjektivnimi občutki do napisanega. Pa tudi stil pisanja kaže sila veliko naglico, da v čimbolj strnjenih žaljivkah poveš čim manj relevantnega.

Ne vem točno, kaj je sploh tvoj namen pisanja v tej temi?

Če misliš, da naju boš z Blackjackom diskreditiral na medicinskem področju, je to kratkomalo smešno. Sicer sem daleč od tega, da bi bil nevemkakšen strokovnjak, ampak nek prostaški no-name laik mi pač ne bo solil pameti na mojem področju. Mislim, da je to jasno tudi vsakomur, ki zgolj spremlja debato.

Ali zgolj uporabljaš internet kot nekakšen ventil, da izlivaš svoj gnev zaradi najverjetneje določenih slabih izkušenj z medicinskim osebjem? V tem primeru kar. Bolje tu kot v RL (čeprav sodeč po izkušnjah imajo za to le redki pogum).

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
A ti še zmeraj ne veš, s čem se ukvarjajo homeopati......

verjetno z bypasi in ne vem čem v tvojih nebulozah....... dej umiri se... Za razliko od homeopatov, so ti takoj odgovorni za kako smrt, nepa dohtarji..., zanimivo je da tuja izvedenska mnenja zavračajo, najraje preizkujejo sami sebe.......

in ne nabijej, da homeopat, ob kakšni srčni aritmiji, infekcijski okužbi ne napoti pacienta k zdravniku.....

Folk tja hod, po obiskih zdravnika z zero uspeha, (alergije, slabe krvne slike) itd itd..... ponavadi ko beli šarlatani nič ne nardijo, potem če uspe homeopatu, pa skačejo na drevo in jokcajo...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Black Jack omenja homeopate in bypase...

zdej pa povej kdo je fuknjen v tej temi..... Point je, da populistično ali ne, vam folk ne verjame več in boli vas, da se zatekajo k homeopatom...

Druga stvar pa je, da laično izkrivjlja funkcije homeopatu, ki so v pomoč zdravstvu in ga v nobenem primeru ne nadomešča.... to ve vsak laik....... in tudi homeopat...

Žolč, ki ga zlivate na homepoate pa je res neverjetn in pravljice, ter primerjave ki jih flancate v tem forumu...

Jernej enkrat z aspremembo bot objektiven... To pa kar dela vaš zbornica pa je največja barabija, sa j se pritožbe vlečejo v nedogled, večjih in hujših strokovnih napak se otepate na račun pacientov...

in ja viste krivi, saj to kravo izvolite, pa četudi boš ti naštel 5 vrhunskih dohtarjev, šteje večina...... in zato ste v večini primerov krivi sami.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
apollo ne vem kaj serješ....

Rugelj ni bil homeopat, ampak je bil zdravnik z zasebno prakso.

Druga stvar, v Slovneji je veliko več bogatejših zdravnikov, kot je bil Rugelj in delajo v javnem zdravstvu...... V čem je štos z homeopati tuki verjetno vesta ti in Black Jack, ki omenja pri njih bypasse in kirurške posege na srcih..

sej vem iz obupa flancata oba.........

Homepati so pomoč zdravstvu, kar je priznala tudi tujina, ljudje se zatekajo k njim praviloma po neuspešnih zdravljenjih ali rehabilitacijah (alergije, slabo počutje, slabe krvne slike.........)

PROSTOVOLJNO, medtem pa ko bele halje pobirajo kuverte, da o stomatologiji raj nebom govoru......... pa nehi nabijat...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Dragi "reality", v resnici nimaš pojma, kako je v realnosti. Dejstvo je, da velika večina ljudi še vedno verjame v znanstveno medicino, čeprav je treba priznati, da le ta v zadnjem času uživa nekoliko nižje zaupanje (večinoma po svoji krivdi in pa po krivdi zaostrenih finančnih razmer ter posledic tega). Ljudje, ki ne verjamejo v znanstveno medicino, so večinoma alter-hipohondri. Torej zdravi ljudje, ki mislijo, da so bolni. Znanstvena medicina jih je zavrnila (logično, če so pa zdravi) in jih napotila ad psihiater. Slednje se tem ljudem zdi naravnost nezaslišano, saj so vendar "bolni". Alternativci seveda odprtih rok sprejmejo njih in njihove namišljene težave. Money, money, money...

Morda res ne morem biti povsem objektiven do poklica, ki ga opravljem, vseeno pa lahko rečem, da sem stokrat bolj objektiven kot ti s svojim brezglavim udrihanjem po vsem in vseh (pri čemer je seveda povsem očitno, da razen tega, kar ti servira 24ur, nimaš pojma o dogajanju).

Mesto homeopatije je na pogorišču iracionalne človeške preteklosti, skupaj z religijami in ostalimi zablodami. Funkcija homeopata v zdravstvu je nična, oziroma (kot sem že napisal) predstavlja samo (meni osebno precej odvratno) opcijo, kako se lahko prezaposlen zdravnik elegantno znebi hipohondra, terminalno bolnega ali bolnika, kjer je diagnostika bolj ali manj zašla v slepo ulico. To je vse in to ni izlivanje žolča, ampak kruta realnost. HOMEOPATIJA JE NATEG. Enako kot je nateg vsakršno verovanje v paranormalno, ampak seveda se verniki tega ne zavedajo, ker ruši njihove osnovne miselne procese.

Zase sem že povedal - napredek z nestrpnostjo in veseljem pričakujem. Napredek znanosti! Napredek, ki bo temeljil na dokazih in čigar rezultat bo neko višje razumevanje narave. "Napredek", o katerem govoriš ti, pa je povsem backwards. Povprečna populacija je vedno bolj zabita, kar se tiče naravoslovne izobrazbe (samo poglej naš izobraževalni sistem) in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo alternativne zablode na področju zdravja prijele.

In prosim ne govori, kako homeopatija (in alternativna medicina na sploh) ne želi nadomeščati znanstvene medicine. Apetiti šarlatanov so veliki, ti pa nimaš blage veze, kaj se dogaja za zidovi onkološkega inštituta v sprejemni ambulanti, kamor hodijo njihovi nekdanji pacienti... prepozno. Seveda pa zdravnike veže kodeks molčečnosti in o tem ne morejo govoriti. Horror storyev je pa toliko, da bi se zjokal. Toliko o koristnosti teh alternativnih parazitov.

Homeopatija je veliko bolj sorodna religijam kot znanosti (čeprav laiki ob vseh tistih flaškah hitro dobijo napačen vtis). Zanimivo je brati tebe in tis-a in ne morem mimo občutka, da imam tudi o homeopatiji veliko več pojma kot vidva. A vidva sploh razumeta, kako "naj bi" zadeva delovala? Mislim principa "zdravljenje podobno s podobnim" ter "manj je več", kar sta temlja Hahnemannove zablode? Pri farmakologiji je dejansko eno poglavje posvečeno tej temi. Pač v spomin in opomin na neke druge čase, ko je bila znanost še v zametkih.

Mimogrede, enter tipka na tipkovnici se ti je zataknila. Ali nalašč napišeš samo 10 besed v en odstavek in tako ustvarjaš optično prevaro, da si povedal več, kot dejansko si?

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pa sej mamo primer zdravnice homeopatinje... odvzem licence...

zdej mi pa najt soroden primer v (nekrep itd....)

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej še enkrat, čudno je, da v državah kjer je zdravstvo in tehnologija na precej višjem nivoju homeopatija priznana...

to da ti je homeopat odvratn, pa mi ni treba razlagat..... Očitno je pač tvoje mnenje, ki je daleč od objektivnega, ker če bi bilo to fact, kar praviš, bi blo to v razvitem svetu prepovedano...

aaaa daleč od tega, celo zavarovalnice (javne) plačujejo storitve......

na tej točki bi stabo nehal... V vsej zgodovini se je pokazalo, kar so nekoč medicinci (znanstveniki) verjeli, je bilo dostikrat na koncu čisto obratno.......

kr se tiče samih belih halj, imate jo na čelu lastne zbornice, ki zaposli inšpektorja, ki jo preiskuje... Mislim, da ste molarno zelo low in potem se čudite da je temu tako, pa tukaj denar kot ga ti venomer omenjaš nima veze...

Še danes trdim, da storitve, ki jih vi prodajate niso nič cenjše kot v Z državah so pa veliko slabše..... to marsikaj pove....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
pa sej mamo primer zdravnice homeopatinje... odvzem licence...

zdej mi pa najt soroden primer v (nekrep itd....)
Veš dečko, pri homeopatih v 99,999999% primerih zadeva ne pride v javnost. Homeopat zafura, zdravstvo pa nato popravlja, kolikor se sploh še da.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ti nisi ravno funkcionalno pismen, kaj? Že najmanj dvakrat sem v tej temi zapisal, kaj je po mojem mnenju razlog za toleriranje homeopatije na zahodu. Hint: popolnoma enak je razlogu, da se na primer pri nas "tolerirajo" religije, čeprav evidentno poneumljajo ljudi, izsiljujejo državo, preusmerjajo kapital ven iz države ter (tudi načrtno) vnašajo raznorazne konflikte v družbo. V "razvitih" državah imaš vedno več znanstveno nepismenih i.diotov, ki jim niso jasne niti osnove, kako svet in narava delujeta in ki jih lahko v stresni situaciji nategne vsak, ki ima pet minut časa. Ampak to je zate seveda napredek. Ovce je vendar treba striči. Je pa vsaj mir pred glasnimi nevedneži kot sta ti in tis. S tega stališča imajo absolutno prav. S stališča nekega celovitega napredka družbe pa je to še en korak proti idiokraciji.

Seveda bi ti nehal, ker si izčrpal populistične floskule iz 24ur, svojega mnenja pa zaradi praktično neobstoječega poznavanja področja, o katerem je govora, sploh nimaš. Vrtiš se v krogu enih in istih kvazi argumentov (ZZS, homeopatija na zahodu, raznorazne zgodovinske izmišljotine) in si na direktna vprašanja o poznavanju kakšnih podrobnosti te teme tiho kot miš. Še en klasičen slovenceljn, ki pač sovraži zdravnike, ker mu tako pravi dnevno časopisje. Seriously... resno sem imel višje mnenje o tebi.

Resno... prav smešno se mi zdi z nekom debatirat, zakaj je homeopatija nateg, če pa le ta ni sposoben sproducirati kaj več od "na zahodu jo imajo, pol pa ziher deluje". Občutek imam, da dejansko nimaš pojma o tem, kaj homeopatija sploh je, samo slišal si nekje, da deluje.

Pa še enkrat... enter tipka se ti je zataknila. You should look into that. Could be serious.