Dragi "reality", v resnici nimaš pojma, kako je v realnosti. Dejstvo je, da velika večina ljudi še vedno verjame v znanstveno medicino, čeprav je treba priznati, da le ta v zadnjem času uživa nekoliko nižje zaupanje (večinoma po svoji krivdi in pa po krivdi zaostrenih finančnih razmer ter posledic tega). Ljudje, ki ne verjamejo v znanstveno medicino, so večinoma alter-hipohondri. Torej zdravi ljudje, ki mislijo, da so bolni. Znanstvena medicina jih je zavrnila (logično, če so pa zdravi) in jih napotila ad psihiater. Slednje se tem ljudem zdi naravnost nezaslišano, saj so vendar "bolni". Alternativci seveda odprtih rok sprejmejo njih in njihove namišljene težave. Money, money, money...
Morda res ne morem biti povsem objektiven do poklica, ki ga opravljem, vseeno pa lahko rečem, da sem stokrat bolj objektiven kot ti s svojim brezglavim udrihanjem po vsem in vseh (pri čemer je seveda povsem očitno, da razen tega, kar ti servira 24ur, nimaš pojma o dogajanju).
Mesto homeopatije je na pogorišču iracionalne človeške preteklosti, skupaj z religijami in ostalimi zablodami. Funkcija homeopata v zdravstvu je nična, oziroma (kot sem že napisal) predstavlja samo (meni osebno precej odvratno) opcijo, kako se lahko prezaposlen zdravnik elegantno znebi hipohondra, terminalno bolnega ali bolnika, kjer je diagnostika bolj ali manj zašla v slepo ulico. To je vse in to ni izlivanje žolča, ampak kruta realnost. HOMEOPATIJA JE NATEG. Enako kot je nateg vsakršno verovanje v paranormalno, ampak seveda se verniki tega ne zavedajo, ker ruši njihove osnovne miselne procese.
Zase sem že povedal - napredek z nestrpnostjo in veseljem pričakujem. Napredek znanosti! Napredek, ki bo temeljil na dokazih in čigar rezultat bo neko višje razumevanje narave. "Napredek", o katerem govoriš ti, pa je povsem backwards. Povprečna populacija je vedno bolj zabita, kar se tiče naravoslovne izobrazbe (samo poglej naš izobraževalni sistem) in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo alternativne zablode na področju zdravja prijele.
In prosim ne govori, kako homeopatija (in alternativna medicina na sploh) ne želi nadomeščati znanstvene medicine. Apetiti šarlatanov so veliki, ti pa nimaš blage veze, kaj se dogaja za zidovi onkološkega inštituta v sprejemni ambulanti, kamor hodijo njihovi nekdanji pacienti... prepozno. Seveda pa zdravnike veže kodeks molčečnosti in o tem ne morejo govoriti. Horror storyev je pa toliko, da bi se zjokal. Toliko o koristnosti teh alternativnih parazitov.
Homeopatija je veliko bolj sorodna religijam kot znanosti (čeprav laiki ob vseh tistih flaškah hitro dobijo napačen vtis). Zanimivo je brati tebe in tis-a in ne morem mimo občutka, da imam tudi o homeopatiji veliko več pojma kot vidva. A vidva sploh razumeta, kako "naj bi" zadeva delovala? Mislim principa "zdravljenje podobno s podobnim" ter "manj je več", kar sta temlja Hahnemannove zablode? Pri farmakologiji je dejansko eno poglavje posvečeno tej temi. Pač v spomin in opomin na neke druge čase, ko je bila znanost še v zametkih.
Mimogrede, enter tipka na tipkovnici se ti je zataknila. Ali nalašč napišeš samo 10 besed v en odstavek in tako ustvarjaš optično prevaro, da si povedal več, kot dejansko si?