Aktivacija metabolizma

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Homeopatija je trenutno najbolj aktualna alternativno-medicinska zabloda in hkrati tudi tista, zaradi katere je največ škode za javno zdravje (beri: čeprav si domišljaš drugače, so dejstva na onkološkem inštitutu npr. precej drugačna). Drugače imam negativno mnenje o vseh oblikah zablod. Od vere, chemtrailov pa do brezglavega nacionalizma. Kar se mene tiče, so to vse pričakovane posledice istega vzroke - vsespošnega pomanjkanja znanstvene pismenosti v populaciji.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Homeopatija je trenutno najbolj aktualna alternativno-medicinska zabloda in hkrati tudi tista, zaradi katere je največ škode za javno zdravje

ja za blagajno vašo..... drugače pa praš svoje kolege homeopate..... lepo sodelujejo z zdravstvom
hysterical-1.gif

Še enkrat homeopat ne škoduje, le moti vaše plave kuverte in vašo Gordano in tebe...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glede zdravstvene blagajne in morebitnih dodatnih odhodkov ti je Blackjack lepo napisal par strani nazaj. Pa si bil lepo tiho.

Razumem, da ti je lepo verjeti, da homeopat ne škoduje marsikateri svoji stranki (nekaterim medicinsko, vsem pa finančno). Sicer bi človek pomislil, da država ne opravlja svojega dela.

Ampak kot smo že prej ugotovili - to se tebe ne tiče, right?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
tako vsesplošno kozlanje lahko rečemo tudi za naše zdravstvo...........

bom pa še jest govoril brez kakršnih koli dokazov.......
očitno pr vas napak ni... ste edini na svetu v tej branži, po tvoje bi pa tako kot homeopati prodajam placebo, mogl porodničarju napisat na vrata, na hladno poslal živega novorojenčka... oz za kakršnokoi strokovno napako...

še enkrat na splošno so homeopati dovolj izobraženi, da se ne igrajo z življenju in ga ob morebitnih resnih težavah takoj napotijo.. z legalizacija bi bla kotrola še večja..

seveda imamo osebke like you, ki jih moti, samo da pobirajo denar... očitno vi delate for free, si sami seb predpisujete odmerke izkanih zdravil in strokovne napake pometate pod preprogo...

a jebiga ste strokovni to je dovolj...

pa ne filozofirej naprej, ker te samo dnar žul...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Res, ampak psihoterapevt vseeno deluje po neki relativno jasni metodi, medtem ko homeopat meša svoje zvarke v varnem zavetju mističnosti in nedostopnosti racionalnih metod raziskovanja.

No ja, niso vsi psihoterapevti enaki in niso vsi homeopati enaki ... Je pa načeloma čisto vseeno, kakšne so metode, ker oboje temelji na, grobo povedano, nategovanju ... Pač človeka prepričaš v to, da mu bo bolje. Če verjame, se lahko zgodi, da mu bo res. In ker k obojim hodijo le "verniki", je jasno, da obstaja dokaj velika verjetnost, da se bodo počutili bolje.

zato se mi zdi oboje zelo zelo primerljivo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Povsem jasno mi je, kaj želiš povedati. Pač zakaj ne bi izkoristili možnosti, ki se ponuja, in uporabili še placebo terapijo.

Ja, na nek način imaš prav... ampak kot sem že rekel, za mene je takšen način gledanja na zdravljenje stvar neke temačne preteklosti, ko ni bil ideal razumeti, ampak slepo verjeti. Prepričan sem, da bi ob nekem miselnem napredku populacije tudi potreba (in potencialni) efekt placebo zdravljenja bil precej nižji.

Ne nižji, ampak ga ne bi bilo. Ampak tega napredka ne ti ne jaz ne kup najiinih potmocev ne bo videlo. Če namreč verjamem v kaj, verjamem v to, da je človeška neumnost neustavljiva. Jo bo prej več kot manj.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jest sem imel pred dieto zelo slab metabolizem, po dieti, ko sem shujšal dobrih 30kg že 5 mesecev uspešno vzdržujem svoje kilograme, še celo 1 dodaten kg sem shujšal, zato se tudi trudim, da ne hujšam več.

Odločil sem se za bolj zdravo življenje, zdrava prehrana + gibanje, vsaj 4x/teden tek oz. hitra hoja.
Jem pusto meso, zelenjava, sadje, od OH le polnozrnat kruh, seveda pa se tudi malo posladkam na račun mleka (smetana oz. maščoba gre stran) in malo kakava. Na olivno olje ne pozabim.
Hrenovke, paštete, jogurti, kompoti, salame, marmelade, med, sladkarije, piškoti, rolade, tortice, sladkani čaji, sokovi itd je moja preteklost. Tega si ne kupujem, če pa sem kje na obisku pa z veseljem pojem torto ali spijem sok.
Če bi se odločil za 100% zdravo prehrano bi v teh 5 mesecih še dodatno shujšal kakšnih 10kg, torej bi KREPKO presegel številko -40kg, kar pa tudi nisem hotel.

Pri hujšanju sem se sam trudil brez trenerja.

Človek, ki shujša v enem letu skoraj 40kg mu lahko rečem, da se je na novo rodil.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Nisem vedela, da imajo zdravniki toliko časa, da lahko cele dneve verbalno onanirajo na nekem forumu.
17758-icon_confused.gif
Prosim mode da naslednji brezvezni komentar te uporabnice enostavno brisete. V tej temi ni dala niti enega komentarja povezanega s temo ampak stalno skusa diskreditirat enega od piscev.

Draga kdosemjaz, ves nekateri imamo to sreco da smo frej ko nasi domaci delajo in tako cele dopoldneve zabijamo v brezveznih debatah z ljudmi tvojega kova v upanju da bi en 1% spregledal. Ko pa nasi domaci pridejo iz sluzb, vrtcev, sol pa smo mi v sluzbi. In ne zeli si da te enkrat nalomijo ko [censored] pa policije ne bo ker bo policaj srfal po netu ker dopoldne ko je bil fraj ni hotel, da mu ne bi ocitali. Ko te bo policija koncno nasla pa te bo sival dohtar ki bo v eni roki iglo v drugi pa telefon in srfal po netu ker dopoldne ni hotel onanirat po forumih.

Si pac zalosten primerek svoje vrste ki ocitno ne more preboleti da je bil enkrat ocitno pwnan s strani Jerneja.

Modi, resno. Ker drugace boste tu meli sam se 3 paciente z 20 alterji ostali bomo pa po ZS-jih debatirali.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Če bi modi opravljali svoje delo, bi že zdavnaj tole debato preusmerili v temo z drugim naslovom: Za ali proti alternativnim metodam medicine? Tema je že kmalu izgubila rdečo nit z aktivacijo metabolizma, kot se vedno zgodi, ko vskoči 'vsemogočni'.
Sicer pa Alter ni nek jako resni forum, malo preveč smrtno resno jemlješ vse skupaj.
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Razdelitev teme v večini primerov "ubije" temo. Boljše imeti eno aktivno temo, kot pa dve mrtvi temi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ta forum je povsem dovolj resen. Za neresneze je cvek, za kvalificirano obliko pa spam kotiček. Ce ti pac ni do resnih debat se nam pridruzi v cveku al pa pojdi na joker forum. Samo tam te bodo ob takih brezveznih medklicih premagali z izkušnjami =)

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Regularna medicina je vodilo, homeopatija, jogijske vaje, zdravo prehranjevanje pa dopolnilo.

Če bi bli homeopati res tolk dobri bi bli mainstream-ne pa obratno! Zdravniki te še vedno dobro poservisirajo-kri, voda, pritisk, pregled grla...vse to na simpl pregledu, pa še razloži ti rezulte...to je zame ok storitev! Folk ni zastonj študiral 8,10,12 let! Je pa na nas samih da naredimo kar je v naši moči z zdravim načinom življenja (eko prehrana, gibanje, joga...) da ne bomo rabili zdravnikov preveč. Idealno bi bilo, da bi dober homeopat in zdravnik hodila z roko v roki!
Poznam homeopata, ki je bil prej zdravnik in je na račun luskavice pacientki v roku pol leta potegnil cca.1000 eur. Takemu bi pa jaz npr. povedala par krepkih! Je tudi v njihovih vrstah par šalabajzerjev, ki mečejo slabo luč.