Aktivacija metabolizma

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.319
113
Lej osebno sem poznal preminulega slovenskega homeopata z gorenjske. Ampak se je moje pogojno odobravanje zadeve zakljucilo ko mi je zacel razlagat da voda nosi informacije, da je to ziva stvar itd... In kot se spomnim mi je razlgal da niso vsi dr.med. in da so nekateri pac priuceni (on je bil dr.med.)

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kozarec vode, da se odkašljaš? Potem pa parkrat vdihni, da pride kisik v možgane, da lahko začeš razmišljati.

Potem pa preberi tole: http://www.ess.gov.si/ncips/ci...a4&Filter=Z

A to vas ucijo homeopatski "dr.med.-i"?
smirk-1.gif

Ker namrec, tista na dokazih temeleca medicina pravi da mozgani brez kisika nepovratno umrejo. Mogoce to homeopatski zdravniki z bozjo vodico kar pozdravijo.

sicer pa je ta odstavek zelo neukom na kozo pisan.

" Homeopat mora znati povezovati homeopatsko znanje in veščine z znanjem in veščinami šolske medicine. Vedeti mora, kdaj je homeopatija primerna in kdaj ne."

Povsem poslovno je vedeti kdaj kravo molzti kdaj pa je vrag vzel šalo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
SJTV1 na onkološko greš lahko gledat znanstveno dokazano metodo, kako crkneš, če te ne ubije rak te, kemo... redke izjeme...

ampak z rezultatom se ne morjo pohvalt.... znajo delat chop shop varianto...

Bebec je tisti, ki druge zmerja z bebcem....., ker enostavno drugače misli...... U bistvu pa nimaš pojma, zakaj sploh živiš?

Iz napisanega sklepam, da si upaš podpisat izjavo v kateri se v primeru sebi diagnosticiranega malignega obolenja odrekas zdravljenja po poti "uradne medicine", oz v nasem primeru Onkološkega instituta.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Poglej si zadnji tednik.... širjenje žil in odziv nevrologov...........
vse ti bo jasno...

Nikjer nisem napisal, da bi se odpovedoval čemurkoli, ampak, da bi zanesljivo izbral tudi kakšno boljšo metodo... odvisno.... Glede na napisano tukaj pa bi bilo sklepati, da uradna medicina zdravi in dela čudeže.... ampak daleč od tega, radi pa dajejo v nič druge oblike zdravlenja...

in če je to uspešno, dajejo placebo efekt oznake...

Prosim poglej si zadnji tednik..... ti bo vse jasno... Medtem pa so ravno taisti, ki pravijo da drugačne metode odžiralci keša, sami sponzorji velikih farmecevskih gigantov, ki mimogrede iščejo zvarke v džunglah pr (po vaše primitivcih)...

zadnja napihnjena gripa je bil živ dokaz zato in dohtarji, ki so poskusili dvomit, so bili skoraj izmečki...

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Poglej si zadnji tednik.... širjenje žil in odziv nevrologov...........
vse ti bo jasno...

Ne rabim gledat dnevnika, ker poznam akterje osebno in tudi vem v cem je glavni problem.

Sicer pa sirjenje zil je medicinski poseg, trenutno del randomizirane studije, katerega del je tudi ekipa iz Izole, in delajo na tem da bi dobili dokaze z dvojnim slepim poizkusom, kar pa je zaenkrat malo problematicno. Gre za clash v stroki sami.

Kako hitro ljudje cviknejo ko bi se lahko odmaknili od urandne medicine. Ce si tako preprican da je medicina farmakomafija in ostale "namještajke z gripami", potem pa izberi prosto po presernu. Ko bo cez par let zabolelo za prsnico, pa bos ves bled in poten, ne klici resevalne sluzbe da resuje tvoj srcni infarkt. Bo lokalni šarlatan to uredil z kapljico vode, katere ucinkovine itak oni niso dolzni nikomur dokazovati.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potrebno je ločiti zdravnike, ki homeopatijo uporabljajo zavedajoč se, da je nateg in tiste, ki napačno verjamejo, da učinkuje.

Prvi so dobili pomembno orodje pri boleznih psihosomatskega izvora, kjer so do sedaj bili praktično nemočni, medtem ko s tem, ko pacienta preprosto povedano "ukanejo", lahko dejansko izboljšajo nekatere simptome. V kolikor gre za dosledno ločevanje med organskimi in psihosomatskimi boleznimi, zadevo bolj ali manj toleriram (čeprav se hkrati zavedam, da obstaja samo zaradi nevednosti ljudi).

Drugi so, žal ne morem reči drugače, sramota svojemu poklicu. Enako kot zdravniki, ki svoje delo prilagajajo npr. katoliški veri.

Tvojega vsesplošnega neznanja onkologije in nevrologije pa raje ne bom komentiral. Nekaj ti je že Blackjack napisal, za kaj več boš pa rabil malce več poznavanja same teme, preden bi lahko razumel stvari onkraj populizma, s katerim so ti jo predstavili naši mediji.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glej, homeopatija je faith-healing nateg. Vem, da verjameš nasprotno... ampak morda bo naša generacije še dočakala čas, ko se bodo ljudje temu smejali podobno, kot se danes smejimo članom flat-earth society.

Vodni spomin, zdravljenje podobnega s podobnim... vse to ima določene zgodovinske osnove in če greš malo preštudirat Hahnemanna (začetnika homeopatije), ti je kaj hitro jasno, kaj je gospod poizkušal narediti. Dandanes so se njegove ideje malo izrodile, predvsem pa je moderna medicina močno napredovala od njegovih časov.

Homeopatija je posmeh logičnemu načinu razmišljanja in osnovnemu znanju biokemije in farmacije. Če so ti jasne vsaj osnove naravoslovja, potem z osnovnim logičnim sklepanjem enostavno ne moreš zaključiti drugače, kot da je stvar hoax.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik reality pravi:
SJTV1 na onkološko greš lahko gledat znanstveno dokazano metodo, kako crkneš, če te ne ubije rak te, kemo... redke izjeme...

ampak z rezultatom se ne morjo pohvalt.... znajo delat chop shop varianto...

Bebec je tisti, ki druge zmerja z bebcem....., ker enostavno drugače misli...... U bistvu pa nimaš pojma, zakaj sploh živiš?

Onkologijo kar dobro poznam. Če odšteješ pomanjkanje denarja, jim nič ne manjka.
Zakaj živim? Zato, da bi čas in denar zapravljal za bedarije (od maš to raznih zdravilcev) prav gotovo ne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
In under the line... pri nas je tudi homeopatija uradno priznana in tudi poklic "Homeopat" je ustrezno kvalificiran in veleumnost

Saj je duhovnik tudi poklic (Teolog). Pa gre tudi tu za nategovanje bebcev.

Ampak če se bebci zaradi tega bolje počutijo, naj pač imajo. Ampak znanstveno dokazana metoda to pač ni.

Verjetno si spregledal dejstvo,da so homeopati zdravniki (dr.med.), za nameček imajo pa še dodatna znanja; s čimer se nekateri nejeverni matički na tem forumu pač ne morejo pohvaliti a žal tega ne morejo niti razumeti.

Saj poznate tisto... "pa se vrti"

Mi je vseeno, kaj jim priše pred ali za imenom (šteje znanje, ne nazivi), in kot sem napisal: če se komu zdi, da mu pomaga, naj uporablja. Ampak znanost to ni.

tony

Guru
23. jul 2007
9.743
1.527
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:Sam pa imam izkušnje z delovanjem homeopatije na psih (množina)
wink-1.gif

Ne, pravzaprav imaš izkušnje z delovanjem učinka placeba. Na sebi, ne na psih.

Samo prez****** (pardon my french
tongue-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Diete so bedarija. Folk gre na neke rigorozne diete, shujša, potem pa po starem, pa nazaj vse kile dobijo.

Pravi odgovor, kako trajno shujšati je:

- uravnotežena prehrana oz. dolgoročno spremenjene prehranjevalne navade
- več gibanja

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:Sam pa imam izkušnje z delovanjem homeopatije na psih (množina)
wink-1.gif

Ne, pravzaprav imaš izkušnje z delovanjem učinka placeba. Na sebi, ne na psih.

Samo prez****** (pardon my french
tongue-1.gif

lol... kakšen kup omejencev je je zbral na enem mestu, da kritizirate nekaj, kar zahodni svet sprejema in pridoma izrablja (tam so zaradi vplejave homeopatije v zdravstveni sistem precejšni prihranki pri porabi zdravil).

Kar se pa živali in delovanja na živalih tiče pa ni noben "moj" placebo. Sam imam to srečo, da je moja psica zdrava.
Poznam pa kar nekaj (beri 5) psov, kjer so veterinarji obupali, pa je homeopatija delovala. Pa verjetno se ti nabere malo morje podobnih primerov, tudi pri konjih.

Če pa ti verjameš ali ne je pa stvar tvoje omejenosti, kar pa nikakor ni moj problem ampak problem tvojih bližjnih.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Onkologijo kar dobro poznam. Če odšteješ pomanjkanje denarja, jim nič ne manjka.
Zakaj živim? Zato, da bi čas in denar zapravljal za bedarije (od maš to raznih zdravilcev) prav gotovo ne.

Očitno je ne poznaš dovolj dobro, če meniš, da jim manjka le denar
wink-1.gif
.

tony

Guru
23. jul 2007
9.743
1.527
113
Nimam komentarja.

Ampak ne boš verjel, homeopatijo uporabljam tudi sam. Nekajkrat na leto me za popizdit boli glava. In takrat tisti dan nekako preživim, nato pa zvečer spijem pol litra vode in polovico aspirina 100 (razlaga, koliko učinka ima takšna dozna na 70 kg "žive" teže me absolutno ne zanima!
ne-ne-1.gif
), meni je pomembno, da za minimalen denar (in, upam, da tudi minimalne stranske učinke ob uporabi najstarejšega/najpopukarnejšega (?) zdravila na svetu) potem naslednje jutro normalno funkcioniram, sem, skratka kot prerojen. In to počnem že leta. In the end: everybody walks away happy.

Ampak, spoštovani kolega, če misliš, je vse skupaj kaj drugega kot navaden nateg, se motiš. Meni pomaga, in sam sem s tem zadovoljen.

Ampak, imam pa dovolj pameti, da tega ne bi priporočal komu drugemu, ki bi imel npr. dovolj hude migrene, da bi npr. ob njih kozlal. Ker tistemu pa, boh pomagaj, malo umazana (klorirana) navadna voda ne bo pomagala...
uf-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat, zakaj je homeopatija priznana v svetu... tudi v EU...

"Zavzema se za uveljavitev homeopatije v javnem zdravstvu, kar je že tradicija v nekaterih državah EU (Franciji, Nemčiji, Avstriji, Angliji)"

Še enkrat ti s sramota poklicu in ne obratno..... Kako vi sprejemate novitete je odraz vas vseh in konec koncev vaše zbornice... saj vam 90% folka ne verjame več..

Diagnosticirat pa ne morete več mrtvega novorojenčka, ki ste ga živega poslali v mrtvašnico, seveda sodnega epiloga ni... se ve zakaj.....

ste šarlatani in to veliki...... So izjeme, ampak jernej ti si živ primer tega sistema, ki ga fura ta zbornica...

Ljudje pa grejo tam kjer pomagajo in pojma nimaš o homeopatiji, zgleda da se cela EU moti ti pa si vseznalac...

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vidiš, s tole izjavo si pa zadel bistvo problema. Ampak je tako ali tako nesmiselno, ker tisti, ki "verjamejo", da nekaj pomaga, niso niti sposobni podvomiti, da bi to lahko bil placebo. Neverending story človeškega iracionalnega vedenja.

Ljudje enostavno ne morejo razumeti, da homeopatija (in ostali alter-hoaxi) pomagajo samo tistim, ki že v štartu niso organsko bolani. Torej takim, kjer je nekaj narobe samo v glavi. Bodisi neko dejansko psihosomatsko obolenje (ki se res lahko kaže kot kak izpuščaj na koži, ki ga je omenjal tis) ali pa so plain&simple navadni hipohondri.

Samo vrag vzame šalo, kot ti novopečeni "ozdravljenci" mislijo, da so sedaj dobili magično paličico, s katero lahko pozdravijo vse tegobe na tem svetu. Celotna znanstvena medicina postane farmacevtska ovca in vsesplošni zastrupljevalec populacije, oni pa se zavihtijo na konja, misleč da so Robin Hoodi. Resnica je sicer blizu. Konj je neko anemično kljuse, oni sami pa igrajo vlogo Don Kihotov.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
nevrologi temu pravijo placebo efekt, da je pacient shodil.... poglej si..

"Zavzema se za uveljavitev homeopatije v javnem zdravstvu, kar je že tradicija v nekaterih državah EU (Franciji, Nemčiji, Avstriji, Angliji)"

povej zakaj v javnem zdravstvu spejemajo homeopatijo... ker je faith drek to al kaj......

Mogoče tudi zato, ker antibijotiki več ne primejo........ skratka serješ ti in Jernej... Naša zdr. zbornica pa je odraz naših zdravnikov.... tudi Jerneja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Torej je homeopatija novotarija? Hmm...
crazy1.gif
Arhaična dead-end veda medicine, ki je po svojih principih ostala v 18. stoletju. Ja, res čudno, da tega več ne uporabljajo na urgenci.

A si prebral, kaj sem ti napisal kot argument, zakaj je homeopatija kvazi-priznana v zahodnem svetu? Bodi dober in vsaj preberi moje replike, preden greš trosit naslednji paket neumnosti. Bo šlo?

Homeopatija je na zahodu priznana samo zato, da imajo tam zdravniki, ki se želijo ukvarjati z medicino, mir pred tovrstnimi i.dioti, kot sta ti in tis, ki bi najraje zaprla celoten KC in uvedna homeopatsko kliniko. Tam so pač ovce tiho, ker se lahko pustijo striči ravno komurkoli želijo. Pri nas država v imenu splošnega zdravja populacije še vedno drži malo več vajeti v rokah, ampak tudi to se spreminja.

Pa ni problema... pač malo več prezgodaj umrlih zaradi raka, srčnih bolezni, diabetesa. Morda bo še kak otrok z astmo šel v večna lovišča, ker pač "voda" ne bo prijela.

Hey, jaz sem čisto za to, da se tudi pri nas uveljavi homeopatija. Samo potem se bomo šli privat zdravstvo ker država enostavno nima denarja in kadra za flikanje napak šarlatanov (beri, vsakega, ki bo imel pet minut časa in se bo šel alternativno medicino).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Mogoče tudi zato, ker antibijotiki več ne primejo........

Točno to sem čakal.

Pametnjakovič, ki bo zdravil bakterijske okužbe z alternativno medicino.
bonk.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.659
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Evo sem pogledal (ker kot sem prej napisal, po "ničeju", rad razumem, ne verjamem) malo po reportih, ki so jih načeloma izdale pro-homeopatske institucije in tradicionalno (več kot 10 let recimo) je homeopatija priznana v Nemčiji.
Priznali so jo leta 1939. Bi pa rad pripomnil, da so jo takrat morali priznati, ker je njihov Vodja verjel, da mu pomaga.
"Gesetz uber die berufsmäßige Ausübung der Heilkunde ohne Bestallung (Heilpraktikergesetz) vom 17.02.1939 (RGBL. I S.251), geändert durch Art. 53 des EGStGB vom 02.03.1974 (BGB1. I S.469)."
Anglija priznana 2001 "House of Lords, Science and Technology – Sixth Report, November 2000" - temu bi težko rekli tradicionalno priznana, mar ne?
Pravni status Francije in Avstrije nisem uspel izbrskati.
Vsi moji viri so pro-homeopatski, torej bi z veseljem napisali, da je pravno urejeno.
http://www.similima.com/homeoeurope.html - tale je eden.
Gre pa pri "priznanju" homeopatija (uporabe alternativne medicine, kar je širši pojem!) za nek nesporazum.
1. Homeopatija ni prepovedana (lahko jo opravlja kdorkoli) - ne ravno pogosto v EU
2. Homeopatija je dovoljena pod posebnimi pogoji (samo zdravniki, samo določene indikacije) Austria in Francija padeta pod to kategorijo. Zdraviti smejo samo zdravniki. Če uporabljajo pri zdravljenju netradicionalne metode to ni protizakonito.
3. Homeopatija je priznana - homeopatska zdravljenja so priznana v tej meri, da jih tudi zdravstvene zavarovalnice upoštevajo pri pokrivanju stroškov. Za to se borijo v Sloveniji. Vendar če pogledaš točko 2, potem v bistvu v A in F to ne drži. Če ti zdravnik! predpiše "netradicionalno" zdravljenje, to še vedno pomeni, da si šel k uradni medicinski znanosti, ki ti je predpisala kiropraktika, špikanje ali pa placebo, kar načeloma (vsaj zadne) ustreza zdravljenju psihosomatskih motenj.

Zato slepo sledenje "homeopatija je tradicionalno priznana v nekaterih državah EU", ni ravno korekten.
Ker tradicionalno je bila recimo v Avstriji leta 1830 zakonsko prepovedana:) http://www.jacobmathew.com/hatw.htm
Je pa na tem linku potem za Avstrijo takoj zanimiva trditev. Namreč 1831 so uporabniki homeopatski zdravil imeli veliko večjo verjetnost preživetja kot uporabniki tradicionalne medicine (skoraj 98 % proti 50%). Seveda ni omenjena nepomembna informacija, da kolero veliko laže preživiš, če ti ne puščajo kri (edini takrat priznano zdravilo tradicionalne medicine). Tak podatek je tudi za GB in kolero. V tem primeru sta se dve kvazi znanosti spustila v boj z boleznijo, zmagala je tista, ki je organizmu škodila manj, da jo je lahko premagal sam.
Čeprav statistika za marsikoga ni znanost ima dobro lastnost. V kolikor jo uporabiš pravilno, potem je zelo ekzaktna in rezultati so presenetljivi (recimo zadnji podatek o verjetnosti preživetja bolnikov z določeno obliko raka v Sloveniji, če so zdravljeni v Ljubljani ali drugje).
In ravno pri taki primerjavi homeopatija izgublja. Danes ni več bolezni ala kolera in medicinska znanost je preveč napredovala, da bi statistika pod enakimi pogoji, lahko dala za homeopatijo ugodne rezultate. Kar pa ne pomeni, da ravno enemu posamezniku, pa bo pomagala (ker verjame
cool-1.gif
)