Aktivacija metabolizma

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
No pol pa dosledno teraj samokontrolo in se še neargumentiranih medklicev vzdrzi.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
bonk.gif

S tabo sem nehala argumentirano razpravljat že nekaj časa nazaj. Maš mal preveč oprane brejne. Pa še zavedaš se ne.
crazy1.gif

konc offa
zmaga.gif

zmanjkalo argumentov?
cheer.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

A res, a kr mišična vlakna se razgradijo v maščobo????????

Ja?

To morajo biti pa neka nova dognanja na področju medicine.
Lahko prosim prilepiš, pri katerem predmetu so te to naučili oz. še bolje povezave do gradiv in strokovnih člankov na temo "razgradnje mišičnih vlaken v maščobo".

Glede na to, da verjameš le v nedvoumno dokazano predvidevam, da imaš tega malo morje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ta dognanja so stara skoraj 100 let.
smirk-1.gif

Zakaj misliš, da je to nekaj novega? Osnovne metabolične poti so že dolgo časa pojasnjene v celoti.

In ja, tega je malo morje po internetu. Metabolične poti v telesu so redko enosmerne in celotna mreža tvori ogromen sistem, po katerem lahko osnovni gradniki prosto prehajajo.

http://www.sigmaaldrich.com/img/assets/4202/MetabolicPathways_6_17_04_.pdf

Tu imaš shemo vseh glavnih metaboličnih poti v človeškem telesu. Vsak zdravnik, biolog, biokemik, mikrobiolog pa morda še kak drug naravoslovec je enkrat tekom svoje izobrazbe znal tole shemo (+še precej podrobnosti) na pamet, ker predstavlja bistvo delovanja evkariotskih celic.
Če so nekateri pač zadevo pozabili, je to njihov problem. Meni se zdi to podobno temu, da pisatelj pozabi par črk abecede.

Verjamem, da se najbrž ne boš dosti znašel iz tega, ampak če se boš kaj poglobil - v povezavi s tvojim vprašanjem so predvsem rdeče črtkane puščice, ki predstavljajo razgradnjo aminokislinskih ostankov ter njihov nadaljni vstop v Krebsov cikel ter pot sinteze maščobnih kislin.

Še kaj?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še vedno trosiš svoje brilijantne izjave po tej temi?

Poizkusi ločiti med tipkarsko napako in dejansko vsebinsko zmoto. Bo šlo?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zelo preprosto. Jaz delujem v domeni preverljivega, dokazljivega in ponovljivega. Izven tega zame ne obstaja popolnoma nič drugega.

In zraven ignoriraš vse, kar bi tvoje prepričanje lahko omajalo. In potem imaš jajca drugim očitat meglo in argumente otroka?!
bonk.gif

Kakorkoli, primerov tipa Ostan imaš kolikor hočeš. Le vidiš jih ne. In ne gre za vero, zadeva dokazljiva in ponovljiva. Ampak zate seveda ne, ker se v tem (in podobnih) primeru tvoji možgani igrajo s teboj (kot to očitaš moji sivi masi). Še ena razlika je med nama; jaz to možnost dopuščam, ti pač ne ...

Sem pa že povedal enkrat in bom ponovil; post je super zadeva, popravi marsikatero škodo v telesu. Ne pa vse škode in definitvne ne vsem ljudem. To je pa dejstvo. Definitivno pa vsem ljudem popije odvečno mast, skupaj z nekaj mišicami, vendar je to hitro nadomestljiva roba. Na žalost mast tudi.

Ko si omenjal mehanizem za apetit; res je, obstaja. Vendar ga je treba futrat posebej. Barry Sears je to lepo razložil in njegov sistem deluje preverjeno na lastni koži. Dokler se ga človek drži. Jaz sem recimo veliko prehitro zdrsnil nazaj v sladke pregrehe. Jebat ga
jezen.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če me že citiraš, me citiraj v celoti, ne pa da trgaš stvari iz konteksta:

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Moj svet se nikakor ne bo sesul zaradi novih spoznanj znanosti in jih zelo pozdravljam in nadvse nestrpno pričakujem. Tako da kar izvoli. Samo problem je, ker v alternativnih zablodah ni z-ja od znanosti.

Nekdo je zgoraj že namignil, pa očitno ni nihče opazil: "Science always wins in the end." Sčasoma postanejo akualne zablode vedno bolj patetične, neprilagojene in na koncu so že tako neumne, da jim resnično nihče več ne verjame. Z drugimi besedami - zgodovina je polna takšnih in drugačnih zablod. Od ploščate Zemlje in heliocentričnega sistema dalje. Verjamem, da so takrat argumenti "believerjev" bili podobni kot danes. Imamo dokaze! Imamo dokumentacijo!

Pa reči danes nekomu, da je Zemlja ploščata. Režal se ti bo v fris. Jaz se pač že danes režim v fris ljudem, ki mislijo, da bodo s homeopatijo zdravili raka in podobno.

Breme dokaza je na strani predlagatelja sprememb.

Zgornji stavek je tako enostaven, pa vendarle ga ti in tebi podobni ne morete in ne morete dojeti. Venomer nakladate, kako znanost nima posluha za vaše zablode in kako bi se morala več ukvarjati s tem.
Če so stvari dejansko dokazljive, preverljive in ponovljive, sem prepričan, da jih bodo/bomo vsi sprejeli. Ampak v resnici niso, kaj?
smirk-1.gif
Oziroma če so, mi pojasni, kako RANDI foundation še ni propadel... to mi enostavno ni jasno. Malo morje ljudi z dokumentacijo, z DOKAZI... ampak pred komisijo pa potem tega ne morejo demonstrirati. Tricky, kaj?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ni čisto res...ko maš enkrat tako pospešen metabolizem si lahko marsikaj privoščiš. Tudi po 2 ali večkrat tedensko lahko veliko pico zmažeš, pa jo čez ene 3 urce že ne čutiš več....spet lačen.
cheer.gif

Je treba kar za nekaj mesecev popustit, da se metabolizem spet upočasni....zna se pa zgodit ja, vem iz lastnih izkušenj.
frown-1.gif
Pač držat se je treba max prekrška ali 2 na teden kar se tiče bedarij oz. najbolje je kompletno zamenjat stil sam to ni enostavno.

Železna disciplina kar se tiče obrokov pa vse reši....prinese tudi to, da lahko poješ veliko hrane, sam še vedno pa si obremenjen z urnikom.
Torej, pri tem režimu je zadeva laufala samo dokler sem se ga držal. Potem pa v krivine, počasi pa okroglo
jezen.gif

Torej, tocno ves kaj dela. Takrat si bil zadovoljen. Zakaj si nehal ? Pa preden ti misli skocijo v obrambno miselnost, premisli sam pri sebi zakaj si nehal, ali je bilo le malo premalo discipline. Vcasih sami sebe sabotiramo najucinkovitejse ;]

Nasplosno pa:

"Happy pills one time 5 minutes per day metod" pa ni, vsakdo ima svoj bioloski potencial, izkoristijo ga redki, ostali so jim pa faus, ker si mislijo kako jim je lahko. Ko pa morajo sami drzat disciplino pa pogrnejo ;]

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Ne morem se sprijaznit, da nisi popoln.
frown-1.gif

pozdrav.gif

Mi pa ne s tem da svojo omejenost in otroško užaljenost stresaš v sicer zanimivi temi.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Se opravičujem. Saj bi pustil cel tvoj umotvor, pa se mi je zdelo predolgo. Itak je v citiranem stavku napisan cel tvoj svetonazor, torej velikega greha upam nisem naredil.

Znanost na koncu zmaga?! Hmmm ... Znanost je tako polna neumnosti, da zemlja joče. Poglejva tvoj foh; se spomniš kako so sredi prejšnjega stoletja kirurgi privezovali organe, ker so bili "povešeni"? Samo en od primerov. Ja "zanost" se razvija, ampak šele ko odmrejo "avtoritete". To vam vernikom v nezmotljivo znanost vedno znova uide.
Ampak pustiva tele bedarije. Jaz sem prestar, da me spreobrnil, ti pa preveč slep in zaverovan v to kar misliš da veš, da bi sploh pomislil na možnost, da kakšna stvar iz tega tvojega njuejdža pa mogoče le deluje. Stavim da te je tega dejstva (nekatere stvari namreč dejansko delujejo) na smrt strah. Ker drugače bi bil vsaj približno pripravljen preveriti pri človeku. Pa ti na kraj pameti ne pride, ker ti " veš" da je to njuejdž blodnja in da ne deluje. Človek pa še vedno tlači to zemljo, čeprav ga je tvoj hof pokopal že pred 15 leti. In ni edini ...

Nego, ne grem se več. Pejt podirat potičke komu drugemu ...
grims-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ni čisto res...ko maš enkrat tako pospešen metabolizem si lahko marsikaj privoščiš. Tudi po 2 ali večkrat tedensko lahko veliko pico zmažeš, pa jo čez ene 3 urce že ne čutiš več....spet lačen.
cheer.gif

Je treba kar za nekaj mesecev popustit, da se metabolizem spet upočasni....zna se pa zgodit ja, vem iz lastnih izkušenj.
frown-1.gif
Pač držat se je treba max prekrška ali 2 na teden kar se tiče bedarij oz. najbolje je kompletno zamenjat stil sam to ni enostavno.

Železna disciplina kar se tiče obrokov pa vse reši....prinese tudi to, da lahko poješ veliko hrane, sam še vedno pa si obremenjen z urnikom.
Torej, pri tem režimu je zadeva laufala samo dokler sem se ga držal. Potem pa v krivine, počasi pa okroglo
jezen.gif

Torej, tocno ves kaj dela. Takrat si bil zadovoljen. Zakaj si nehal ? Pa preden ti misli skocijo v obrambno miselnost, premisli sam pri sebi zakaj si nehal, ali je bilo le malo premalo discipline. Vcasih sami sebe sabotiramo najucinkovitejse ;]

Nasplosno pa:

"Happy pills one time 5 minutes per day metod" pa ni, vsakdo ima svoj bioloski potencial, izkoristijo ga redki, ostali so jim pa faus, ker si mislijo kako jim je lahko. Ko pa morajo sami drzat disciplino pa pogrnejo ;]

Sploh se ne nameravam branit; vem da gre za pomanjkanje discipline. Spadam pač med bolj sladke, cukr je pa menda glavni za preusmerjanje vse energije v mast. Sem pa že na začetku povedal, da se ne mislim celo življenje odpovedovati stvarem, ki so mi všeč. Velja tudi (ali pa še posebej) za hrano. Hecno je le to, da mi ni (posebno velik) problem prestat cel post (6 tednov), ko pa začnem jest mi je pa problem držat se določenega režima. Jeba ...
jezen.gif

Zato pa iščem načine za relativno hitro aktivacijo metabolizma. Seveda brez kakšnih brezveznih kemikalij .... Nič, bo treba probat klasiko, pa da vidim ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Stavim da te je tega dejstva (nekatere stvari namreč dejansko delujejo) na smrt strah.

Preplašen sem. Tresem se.

Čarovniški triki za otroke. Ostali (the real deal) lahko izvolijo spisati članek in zadevo demonstrirati strokovni javnosti.

In zakaj nihče tega ne naredi, ampak veselo kasirajo po 50, 100, 200 EUR za seanso od nevednih ljudi? Samo to mi prosim razloži? Kje so vsi ti silni polagalci rok, homeopati in ostali faith-healing vrači, ko je treba dati karte na mizo (npr. homeopati, ko jih je znanstvena javnost pozvala, da naj poizkusijo ločiti svoj zvarek od navadne vode... kar je seveda povsem nemogoče, saj je oboje - navadna voda)? Odgovor - poskrijejo se v svoje luknje, ker sami pri sebi točno vedo, da prodajajo meglo.

Napisal sem - veselim se napredka in ga nestrpno pričakujem. Kaj ti sedaj ni jasno, da me še vedno obtožuješ nasprotnega?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Poglejva tvoj foh; se spomniš kako so sredi prejšnjega stoletja kirurgi privezovali organe, ker so bili "povešeni"?

FYI, to se še vedno počne. Verjetno so se sicer precej spremenile indikacije, ampak princip ostaja.

Pa da ne bo pomote - ko govorim o ZNANOSTI, govorim o EVIDENCE BASED ZNANOSTI. Da mi ne boš naprej metal kakšnega brezglavega puščanja krvi (pa tudi to se danes še vedno uporablja pri določenih indikacijah) in še česa.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Loviš lastni rep, a veš to?!

Brez potrebe prjatu. Ničesar te ne obtožujem, osebno pa sploh ne, ker te ne poznam. Poznam pa tip kateremu pripadaš. Vem da posplošujem, ampak v danih razmerah je pač to to ...

Sem pa zato, da greva ob priliki na per (dva, tri ...), pa bova rekla kakšno moško ...

(ajd, zdaj pa res dost)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Glej, izogibaš se očitnim vprašanjem, kot npr.:

Citat:
Kje so vsi ti silni polagalci rok, homeopati in ostali faith-healing vrači, ko je treba dati karte na mizo (npr. homeopati, ko jih je znanstvena javnost pozvala, da naj poizkusijo ločiti svoj zvarek od navadne vode... kar je seveda povsem nemogoče, saj je oboje - navadna voda)? Odgovor - poskrijejo se v svoje luknje, ker sami pri sebi točno vedo, da prodajajo meglo.

, ki že sama zase predstavljajo povsem legitimen dvom v resničnost marsikaterih paranormalnih idej takšnih in drugačnih zaslužkarjev.

Če si sam ne znaš zastaviti teh vprašanj, je res brezveze naprej debatirat. Tudi tvoj tip človeka poznam. Ljudje, ki želijo, da namesto njih razmišljajo drugi, v končni fazi pa te ideje predstavljajo kot svoje lastne.

Piva ne pijem. Glede na njegovo vsebnost ogljikovih hidratov in tvojo željo po izgubi telesne teže - tudi tebi to toplo priporočam...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.039
113
A lahko, glede na trenutne razmere v svetu, pričakujemo, da se bodo v prihodnosti ljudje živeči v "razvitem" svetu privadili na preobilje hrane, tisti, živeči v "nerazvitem" svetu pa ne? Oz ali se že kaže trend v tej smeri, če so že kakšne raziskave sploh? Čeprav, glede na vse debeluhe v ameriki, bi rekel da ravno ne?

Če gremo v strogo teorijo, na katerih področjih bi se moralo telo "adaptirati", da bi lahko brez problem ljudje "žrli" in ob tem ne bi škodili telesu ?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne izogibam se, le rekel sem da se tegale ne grem več, ker takele debate ne peljejo prav nikamor. Sploh pa niti slučajno nisem niti ne nameravam bit zagovornik kogarkoli. Povem le kar vem da drži. Če nisem prepričan ali pa vem da nekaj ne drži to tudi omenim (vsaj večinoma). Stvar karakterja ...

Piva tudi jaz ne pijem, vsaj običajno. Sem pa ugotovil zadnje čase, da mi je hoferjev 3,0 % per čisto v redu. Od količine ki jo jaz popijem bi crknil od lakote
cool-1.gif
Pivo sem omenil kot eno tako nevtralno, "moško" pijačo. Nekam čudno bi izgledalo, če bi te povabil na čaj. Najbrž ...
Drugače pa pri nas večinoma zadnje čase laufa sodastream. Brez greha ni kazni ....