Aktivacija metabolizma

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Lune so v redu za kontrolo teže. V bistvu so to mini posti. Če jih delaš tako kot treba. Sploh če se držiš vseh men, tudi vmesnih (se pravi ščipov). Če jih delaš redno in vse skozi celo leto prideš na skupni seštevek enega poštenega posta ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Verjamem da ne poznaš nobene indikacije. Te pač niso naučili. Sem spada tudi čiščenje. In na tej stopnji razumevanja sveta okrog sebe absolutno moraš vztrajti na tem kar si naučen ali pa tvegaš, da se ti bo sesul svet, razumem. Če pa te zanima kakšne so indikacije za post in kaj lahko naredi za zdravje pa kontaktiraj g. Iztoka Ostana (in njegovo ženo). Načeloma je možakar hudo prijazen in rad pojasni kaj se je dogajalo z njim. Pa še pedantne sorte človek je (se pač giblje v akademskih krogih) in mislim da ima kup dokumentacije ...
Je pa res da post ni rešitev za vse težave, niti ni rešitev za vse ljudi z isto težavo. Ampak tudi aspirin ni, pa to vas ne ustavi, da ga na bi predpisovali (recimo, samo kot prispodoba) ...

Sva zaključila. Škoda mojih živcev za ukvarjanje s tvojim prodajanjem megle.

Moj svet se nikakor ne bo sesul zaradi novih spoznanj znanosti in jih zelo pozdravljam in nadvse nestrpno pričakujem. Tako da kar izvoli. Samo problem je, ker v alternativnih zablodah ni z-ja od znanosti.

Ampak glavno, da ti "misliš", da ima tale g. Ostana, whoever he is, "kup dokumentacije".
hysterical-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Zakaj sem vedel da se bo zadeva ustavila tukaj nekje
grims-1.gif

No ja, vsakemu svoje...
O megli se pa da razpravljat. In ne prodajam ničesar. Tudi posta ne. Ima svoje pomanjkljivosti. Rešitev zanje pa bom tudi našel!

(mimogrede, če boš kje naletel na ime Ostan pa le zastriži z ušesi. tvoja branža mu ni mogla pomagat. pomagat si je moral sam (nič novega, še manj presenetljivega). znaš se naučit kaj novega. razen če misliš da veš vse. no, tole zadnje je kar očitno, ampak vedno ostaja upanje ...)

((aja, dokumentacijo sem omenil, ker vem da jo zelo rad zahtevaš, ko se izvleče nekdo čez katerega je tvoja branža naredila križ. on je eden takih in to z lahkoto dokaže))

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Ne samo, da bi rad zgradil overunity napravico, tudi takim hecom rad verjameš
grin1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Za razliko od OU (ki ga res še nimam) tele zadevice prakticiram na lastni koži. Kaj bi rad (še) povedal?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Nak, hvala. Preveč omejena uporaba, preveč potencialnih pizdarij, vprašljiv efekt. Potrebujem nekaj trajnega ...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

A res, a kr mišična vlakna se razgradijo v maščobo????????

Ja?

Se strinjam s teboj Jernej, MM se lahko tud izgubi, če jo ne merkaš, ko imaš enkrat mišice še ne pomeni, da jih boš imel za vselej, ravno kontra, ko le greš izven poti jih izgubljaš.
Isto je pri jo jo efektru, ko si na dieti se merkaš, gledaš kaj ješ, ko nehaš z dieto in če spet posegaš po nezdravi prehrani vse dobiš nazaj.

Zato, če hočete imet zdrav lajf, nikol nobenih težav s telesno težo, bolezni, itd ZDRAVA prehrana, ampak ne čist 100% je dovolj že pretežno vnešene hrane, d aje zdrava, kak dan OFF obrok je zaželjen.

Obroke ne izpuščat.

Mene drgač ne preveč držat za besedo o zdravi prehrani, izgubi maščobe, ohranjanju mišične mase, kardio, fitnes sem se učil le zadnje leto, pred tem me je zdrava prehrana, fitnes in kardio en kur*zanimal, u glavnem da sem mel doma ene 10 čokolad pa piškote, pa majonezo pa svonjsko posebno salamo, pa ne vem kaj še vse, pa to se ne izmišljujem, sam da sem mel majonezo pa kak zenf pa kruh to sem tud po 8 kosov/dan pojedu s 0.5 cm majoneze na kruhu, čokolado sem jedu, ko sem šel peš kam, pil sem samo colo iz Lidla tud po 3 litre/dan...itd

Zdej tega ne počnem več, moja večerja je zgledala takole 1 tuna + olivno + malo soli + čebula.....to je to, še malo kasneje bom spil ene 2 dcl mleka seveda smetano odstranim, od sadja jem banane in klementine.

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, pa za banane ti svetujem, da naj ne bodo preveč zrele, ker te lahko doza cukra vrže in še kozarec mleka, uf, nevarno. :p

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

A res, a kr mišična vlakna se razgradijo v maščobo????????

Ja?
Tole pa tudi mene zanima. A lahko preprosto poveš, kako in zakaj se mišica spremeni v maščobo. Ko sem bil še precej aktiven in imel precej mišične mase, sem staknil poškodbo in zaradi operacije par mesecev nisem migal skoraj nič. Mišice so šle kar hitro dol, ampak maščoba se ni povečala, ker sem telesni aktivnosti zmanjšal tudi količino zaužite hrane.
Pa še nekaj. Ko sem spet začel trenirati sem relativno hitro prišel na stanje pred poškodbo, kar se tiče moči in mišic. Je res, da ima mišica nek določen "spomin"?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Glavni moto človeškega organizma je:

"Treba je šparat, pa naj stane kar hoče."

Zgornji moto je odličen, kadar dejansko živiš v velikem ali srednjem pomanjkanju, ampak kakorhitro je stvari vsaj za silo dovolj, se pokaže v vsej svoji zahrbtnosti. Iz zgoraj napisanega izhaja najmanj polovica vseh smrti v razvitem svetu danes. Človeku manjkata dva ključna mehanizma za moderni lifestyle: učinkovit sistem za regulacijo apetita in učinkovit sistem za regulacijo vrednosti natrija v krvi.

Oba sistema sicer obstajata, ampak sta precej neučinkovita. Razlog je jasen. Človek se je razvijal v velikem pomanjkanju - tako kalorij, kot soli.

Preskočimo na mišice. Vsaka celica ali del celice, ki razpade v telesu, bo porabljena kot gradnik za nove stvari. Če vsi sistemi javijo status-quo, se ti gradniki pretvorijo v maščobo. Kalorije, ko jih enkrat zaužiješ, gredo ven iz tebe samo še kot toplota ali fizično delo. Nobene druge opcije ni...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Zakaj sem vedel da se bo zadeva ustavila tukaj nekje
grims-1.gif

Zelo preprosto. Jaz delujem v domeni preverljivega, dokazljivega in ponovljivega. Izven tega zame ne obstaja popolnoma nič drugega.

Ti lahko na vse pretege zatrjuješ, da se motim in da imaš prav ti, ampak po drugi strani ne moreš popolnoma nobenega svojega paranormalnega prepričanja kakorkoli demonstrirati komurkoli drugemu kot samemu sebi. Z drugimi besedami - tvoji lastni možgani se igrajo skrivalnice s tabo.

Temu Ostanu pa sporoči, da naj to super-duper-oh-in-sploh "dokumentacijo" pošlje na RANDI foundation, denar od nagrade pa nakaže meni. Njemu večna slava, meni milijon dolarjev.

Pa ne se hecat s takimi argumenti. Saj nisi več desetletni otrok. To je tako kot da bi rekel, da obstaja Božiček, ker ti je mamica tako obljubila.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Vse teme, ki so brca v meglo so zanimive dokler jih Jernej ne pokvari s strokovno razlago in potem se vedno konča debata v dialogu (oz dvojnem monologu) tipa "nezmotljiva znanost" vs. "resnična a nedokazljiva verovanja"!
hysterical-1.gif

Ta polarizacija je na forumu že tako očitna, da je celo bolj aktualna kot pa večna klasika "belo-črni" proti "rdečim"!

On topic: organizem se aktivira s šilcem domačega (najboljše so grenčice tipa encijan/tavžentroža/pelinkovec) pred vsako jedjo. S tem se znanstveno dokazano (sem slišal od pra-pra babice da je njena teta ....) uravna metabolizem organizma na najbolj optimalno delovanje in tako ni potrebno skrbeti za razne presnovne motnje. Če od tem privzamemo še (že omenjeno) dejstvo, da je potrebno hrano zauživat v majhnih in večih obrokih dnevno je uspeh 95% zagotovljen! Pa na zdravje!
nahrung002.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prepričan sem, da v človeškem telesu ni ničesar, za kar mehanistične naravoslovne vede ne bi v nekem doglednem času našle odgovora. Človeka determinira genom in kup random dogodkov tekom razvoja. Genom determinira evolucija.

Ti torej trdiš, da je evolucija nekam "skrila" nekaj nadnaravnega.
hysterical-1.gif

Ali pa si pristašica kreacionizma in mi boš poklonila še par trenutkov blaženega navdušenja nad idiotizmom ljudi v 3. tisočletju?

(Seriously - a je to tvoj zaščitni znak - vključevanje v teme s svojimi pet besed dolgimi medklici? Če bi rada kaj argumentiranega povedala, povej... sicer pa zgolj kažeš svojo omejenost.)

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
bonk.gif

S tabo sem nehala argumentirano razpravljat že nekaj časa nazaj. Maš mal preveč oprane brejne. Pa še zavedaš se ne.
crazy1.gif

konc offa
zmaga.gif