AIRBRUSH BARVE

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
katera koda ?

ja najprej površino prebrusi najbolje z 3m mrežico
nato v res rahlih nanosih (5-6) našpricaj barvo ( če boš preveč našprical na enhrat jo bo začelo umikat
počakaj 1dan nato lakiraj

hja barve so kompatibilne z vsemi laki tako da je to čist tvoja izbira.
jest delam največ z Glasoritom (nase vleče zalo malo prahu - kar je zelo pomembno če nimaš dobrih pogojev )

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
hmm tle pa res še nism vidu...bom popoldan pogledal na vzorec...
hja lak imajo tut oni ( Createx prepakira Glasoritovega)

samo je kar drag...tko da ga jaz posebej kupujem

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Jest v Kranju v J&O pač oprema in barve za ličarijo mizarje ipd

Huh ceno bom pa ob prili pogledal.,...mislm da je litr laka cca 30-40€ trdilec cca 10€

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Spletne strani/trgovine verjetno nimajo? (lahko poveš naslov, kje v kranju je to?)
Torej dvokomponentni lak... v kakem razmerju pa mešaš, rabiš ful natančno vago ali gre po volumskem razmerju? Kar se tiče gostote tega laka in createxovih, bo šlo na 0,3mm šobo ali moram redčit... mogoče neumno, ampak če so barve "na vodni osnovi" potem se redčijo z vodo ali...?

p.s.: si slučajno utegnil pogledat tisto barvo?

Lp

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Spletne strani/trgovine verjetno nimajo? (lahko poveš naslov, kje v kranju je to?)
Torej dvokomponentni lak... v kakem razmerju pa mešaš, rabiš ful natančno vago ali gre po volumskem razmerju? Kar se tiče gostote tega laka in createxovih, bo šlo na 0,3mm šobo ali moram redčit... mogoče neumno, ampak če so barve "na vodni osnovi" potem se redčijo z vodo ali...?

p.s.: si slučajno utegnil pogledat tisto barvo?

Lp

Huh spletne štacune pa res nimajo. J & O savska cesta 14

meša se 2:1+10% (lak:trdilec+razredčilo)

močno ti odvetujem lakiranje z airbrush pištolo.....men sta šli dve tako rakom žvižgat ( ena 0,15mm šoba pa še peklensko draga je bla na e-bayu mal čez 200€
frown-1.gif
)

problem je v tem ker se lak posuši v pištoli ( predvem v mikrokanalih )
zdej čiščenje z nitorm poškoduje praktično vsa tesnila( močno jih raztegne)...razredčilo je pa bolj neučinkovito (zato se je men zjeb****** pištola )

Tako da je najbolš da za lakiranje uporabiš pištolo z 1,4 šobo
zdej če malo delaš kupi uno v merkurju za 20€.....če pa veliko delaš ti pa močno priporočam HVLP (to trenutno uporabljam) ali pa celo LVLP ( to zadnjo si bom kaj kmal umislil...)

HVLP so solidne v rangu 200€ naprej
LVLP pa od 400€ naprej.

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Aha, hvala. Bom šel pogledat enkrat ko grem v Kranj.

Težava je v tem, da imam doma samo 0,3mm in 2,3mm pištoli. Ta velika je res velika, ta mala pa veš kako izgleda... sem jo pa zdaj imel razstavljeno na prafaktorje in je povsod notri veliko prostora, razen v špici, kjer pride ven igla. Glede nitra me ne skrbi trenutno, ker je povsod teflon - tesnila so šla k vragu
grin1.gif
Pa vseeno ne vem, če bi tvegal...
Verjetno ne bom investiral toliko v pištolo ki bo uporabljana samo priložnostno, ma če se pa dobi v merkurju za malo denarja... boljše ko z navadnim čopičem verjetno bo? Malo sem tudi gledal po tejle strani in mi je Fimotool Mini S 200 nekako simpatična, ker nekih velikih stvari vseeno ne mislim lakirat (največ kar je v planu zdaj, je kitara za kolega, ker rabi samo še top coat) http://www.airbrush.si/Brizgalne_Pistole.html - misliš da bi bilo ok? Toliko mi še nekako dopušča budget...

Lp

krvavica

Pripravnik
10. jun 2008
118
0
16
40
freeweb.siol.net
Predstavi.Se:

Re: AIRBRUSH BARVE [Re: krvavica]
#483988 - 26.10.2008 10:16
Uredi sporočilo Dodaj nagrado Uredi sporočilo Uredi Odgovori na to sporočilo Odgovori Odgovori na to sporočilo S citatom Hitri odgovor Hitri odgovor

pa se ena