AIRBRUSH BARVE

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Vidim da se spoznaš na zadeve...
Doma imam tole pištolo, sem skoraj siguren, vsaj po slikci rečeno ampak jo imam že dolgo (Fimotool AP-116).
Airbrush_Pistola_AP-116.jpg

Si že kdaj servisiral kaj podobnega, (obstaja kak set rezervnih tesnil)? Ker sumim, da nekje pušča/nekaj ne štima. Barve mi ne potegne skozi, oziroma, notri ko je barva grejo mehurčki (torej namesto da bi šla barva iz posodice, gre notri zrak).

Aja, pa še to... vidim da obstajajo posebne barve za te pištolice... nikoli nisem mel takih, ampak sem vedno delal z tistim kar je bilo pri roki. Tesarol, nitro... primerno razredčeno seveda, pa mi je nekaj stvari prav lepo ratalo. (sem modelar, a pri večjih modelih detajli niso tako važni. Nisem preveč zahteven
grin1.gif
) Pa tudi prikolopljeno imam na kompresor z reducirnim ventilom, pa mislim da je vredu? Kako se pa sicer obnašajo te special barve?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Najbolje da neseš fantom v CN Euport servisirajo FirmTool....majo vsa tesnila ipd...
samo ti moje izkušnje povem...nitro barve so mi uničile airbrush in tudi restorer (posebna tekočina) ter menjava tesnil ni pomagala...
res da sem zabasal airbrush s 0,15mm špico, ki ima res majhne kanale in nič ni pomagalo.

Tole tvojo sem skoraj 100% da bodo zrihtali

Če rabiš tel. lahko pošljem na PM

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
velikokrat odleti/poči tole tesnilo tukaj ( če netesni dela mehurčke) sploh hitro se zmehča, če uporabljaš nitro (sicer tista šoba na koncu ni tolk pomembna več ali manj sem jest brez ker se da brez končne šobe veliko bolje delat detajle)

Za čiščenje je najbolje da uporabljaš restorer...neke vrste nitro + maziva

Aja prej pozabil povedat
Preprobal sem praktično vse barve (nitro, revelove ipd ) vse povrsti preden sem našel te Createxove. Te so na vodni osnovi, res je da je delo malo drugačno kot z nitro, samo ko se jih navadiš sploh na pamet ne pride da bi uporabljal druge...(merkati je treba na razpihovanje
nitro barva je tako da ko nekaj na brushas---zrah zadevo sproti posuši...pri vodnih ti jo pa razpihuje....samo če to veš to ni ovira.

Kar se tiče kompresorja...jest sm si ga sam naredil....20l jeklenka, kompresor od hladilnika, enosmerni ventil, tlačno stikalo, reducirni ventil, ter razvlaževalec. super zadovoljen..kompresor je neslišen ter ima veliko zalogo zraka ( z enim polnenjem cca 30 minut lahko delam...sicer mi dela vse avtomatsko. Vse skupaj me je prišlo 100€ (jeklenko in kompresor od hladilnika sem že imel )

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Hm, se ti slučajno sanja, koliko stanejo tovrstni servisi - da ne bo dražje od nove pištole.
rolleyes-1.gif
). To tudi ne vem, če je normalno da barva do tja steče...
No, k sreči se mi zabasal še ni, igla gre še skozi. Saj večinoma sem uporabljal kar tesarol barve, nitro bolj občasno... Saj nisem neki profi, samo če je treba nekj narest... pač nardim
wink-1.gif

Nisem nikjer še slišal za kake special barve, bom pa mogoče ob priliki uporabil. Najbolj "namensko" kar sem mel je blo od revela, nikoli več. Tak čudno se je obnašala na površini, da bi najraje obrisal vse dol. Ampak, ko bom model toliko razbil da bo treba popravljat kej, ga bom pa na novo pobarval
grin1.gif

Lp

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
začasno poizkusi teflonski trak okol navit ...če se zadeva popravi nesi na servis...to je itak standard da se popravlja samo do določene vsote...meni so itak povedali kolk bi bil servis preden ga naredijo

Aja nevem če sem omenil....Autoair so vodne barve, ker pomeni da je obvezo lakiranje.

krvavica

Pripravnik
10. jun 2008
118
0
16
40
freeweb.siol.net
a je treba odcreatexa barve kej rečizt al nč.men barvo ful razpiha pa sploh jo ne nanaša lepo ampak mi jo kr pluva kaj delam narobe.tanke črte sploh nemorm delat

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
z redčilom ali vodo...redčilo ti pospeši sušenje ( imaš fast in medium )
tut jest delam več ali manj na 3 - 4 bare...samo ko delam tanke črte znižam na 1 - 1,5 bara...pač po občutku.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
To delaš s šablonami ali na pamet? No, da se še jaz pohvalim, edina stvar ki je "zanimivo" pošpricana in imam slikano je tale model... Pomagal sem si s kosom kartona, ki je bil malo na okrogline zrezan, toliko da so prišle ostre črte. Malo je že opraskan, ma ideja ostaja
grin1.gif
(sem pa tu delal z revelovimi barvami, ki se niso prijele spljoh - never ever again).

Lp
424880-tomcat.jpg

Priponke

• 424880-tomcat.jpg
    424880-tomcat.jpg
    207,5 KB · Ogledi: 401

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ekola, še okoli moje pištole...

Če gledaš slikico... najprej ko sem razstavil zadevo, mi je navoj "glave" (dela, ki pride prišraufan takoj za posodico za barvo - rdeča črta) deloval čudno in sem mislil, da tam nazaj uhajajo mehurčki v barvo. Sem en dan mečkal teflon tam gori, ni pomagalo, potem sem se pa spomnil, da je spredaj še ena špica (čisto levo na sliki), tam kjer z iglo odpiraš luknjo za barvo, in je tudi prišraufana. In glejga zlomka, ta navoj spušča... Ok, navijem gor teflon, kolikor je pač šlo, glede na dimencije. In zadeva deluje ma ko nova. Sem z vodo prebarval celo škatlo
hysterical-1.gif
)

Potem ko sem pa dokončno sestavljal zadevo sem pa našel vzrok odtekanja barve po rokah, kar sicer niti ni motilo, dokler je barva še špricala. Eno super mini tesnilo je ratalo trdo ko kamen... in tudi tako se je zdrobilo. Zadeva se nahaja tam kjer je (desno na sliki) označeno. No, dejansko je tesnilo na notranji strani vijaka, ki se pokaže, ko "daš gas" s prstom, oziroma, med ohišjem pištole in iglo. Dimenzije so verjetno nekje milimeter debeline, notranji premer 1,5mm, toliko kot je igla, zunanji pa kaj pa vem, nekje 3-4mm, sem pozabil pomerit. Zdaj je notri ena zasilna zadeva, ampak bo treba za uporabo nabavit novo tesnilo.
frown-1.gif

Lp
424891-airbrush.jpg

Priponke

• 424891-airbrush.jpg
    424891-airbrush.jpg
    47,8 KB · Ogledi: 402

krvavica

Pripravnik
10. jun 2008
118
0
16
40
freeweb.siol.net
Ja to šablono sm naredu sam tko zlo nahitrco.pol ko sm pa začel delat mi je pa še kompresor crknu tko da sem lahko naredu sam to kar vidiš sm mislu še z belo sence delat pa ni šlo.drugač si pa dobr naredu ta avijon .pač smo še začetniki sej bo bolš
nahrung002.gif

krvavica

Pripravnik
10. jun 2008
118
0
16
40
freeweb.siol.net
zakaj nemorem delati tankih črt.se mi takoj razpeca barva.naredim najtanjšo približn 3mm ne pa 0.30 kot piše a je sploh možn naredit 0.30mm tanko črto pa kako.ne rata mi pa nerata.kaj delam narobe pritiska dam pa tm od 1,5 pa do 3 barov a morm nastavek na koncu šablone dol uzet al zakaj je tisti nastavek če mi lahko kdo razloži.že v naprej hvala

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ker praviš da imaš nekaj izkušenj s createx barvami... kupil bom eno ohišje za disk, verjetno bele barve, potem bi ga pa prešprical na eno lepo črno... in malo gledam tele barve pa se mi biserna črna hudo "fensi" sliši. Morda veš kako izgleda v živo? Kakšna je procedura, najprej sem imel v mislih z vodobrsnim papirjem malo odstranit original barvo, potem pa en sloj črne... kaj pa potem? verjetno rabi še lak za povrhu (katerega priporočaš)?

Lp