Honda ne rabi nic... Dela al ma olje al ne
Priporočajo SAE 10W-30 oziroma
Honda ne rabi nic... Dela al ma olje al ne
sarkazem? glede tega, da honda ne rabi olja, ker dela in dela...
Na tako kratke servisne intervale res ne bi smelo zmanjkati olja. Razen če je seveda kaj narobe z motorjem...Sem ga zaznal, samo sem nadaljeval debato. Itak se sama ugasneta, če je premalo olja.
Kako pa potem to špila z elektromotorji kjer je pomembno da se vrti v pravo smer?Ne rabiš, ker te ne more strest, ker imaš tokokrog samo iz faze čez porabnik na nulo. Če probaš s fazenbriferjem, imaš na obeh polih napetost.
Bolj pomembno je, da imaš stikalo 1-0-2 štiripolno, da preklapljaš tudi nulo.
Jaz mislim bolj na primitivne pumpe, kot to kar imam v črpališču za kanalizacijo. Tam v navodilih eksplicitno piše, da moraš pravilno priklopit in preverit ali se v pravo smer vrtiPoganjali smo pralni stroj z Workzone agregatom, in nisem opazil da je v "rikverc" centrifugiral.
Enostavne pumpe bi verjetno lahko imele težave. Za centralno so klasične nepametne pumpe Danfos, pa so delale. Ni mi sploh padlo na misel, da bi preveril smer vrtenja. Drugič bom pozoren, pa poročam.Jaz mislim bolj na primitivne pumpe, kot to kar imam v črpališču za kanalizacijo. Tam v navodilih eksplicitno piše, da moraš pravilno priklopit in preverit ali se v pravo smer vrti
Pa to je pomembno samo pri trifaznih motorjih.Enostavne pumpe bi verjetno lahko imele težave. Za centralno so klasične nepametne pumpe Danfos, pa so delale. Ni mi sploh padlo na misel, da bi preveril smer vrtenja. Drugič bom pozoren, pa poročam.
Pri obtočnih pumpah mislim da je tak vseeno kam se vrti, ali pač? Če voda kroži v drugo smer bo gretje ravno tako delovalo.Enostavne pumpe bi verjetno lahko imele težave. Za centralno so klasične nepametne pumpe Danfos, pa so delale. Ni mi sploh padlo na misel, da bi preveril smer vrtenja. Drugič bom pozoren, pa poročam.
Na pralnem stroju je krtačni motor na enosmerni tok, tam ni kaj za zgrešiti. Pri inverterskih tudi podobno.