AgencijaAPlife-trži zavarovanja večih zavarovalnic

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
202
25
28
17.325776N, 23.254786E
Torej: pri meni je bila ženska iz omenjene agencije in mi je začela ponujat storitev, da oni zame izberejo primerno (zame potrebno) zavarovanje pri tisti zavarovalnici, ki je za določen primer najboljša. Npr. za avtomobilsko ti ponudijo ZM, za nepremičnino ti ponudijo Wiener Stadtische, itd. Najprej sem bil seveda zelo skeptičen, ampak s svojo strokovnostjo in nevsiljivostjo me je počasi pridobila na svojo stran. Razložila mi je npr. tole:

Imam sklenjeno življenjsko zavarovanje, ki je obenem tudi oblika varčevanja: v primeru smrti dobim nek znesek, v primeru doživetja pa nek znesek (z mizernim donosom)-OK, do tukaj mi je bilo vse jasno. Ampak potem sem pa na banki vzel kredit, ki je bil zavarovan pri zavarovalnici, ki pa je to seveda pogojevala z življenjskim zavarovanjem. Ker sem ga že imel sklenjenega, so samo naredili vinkulacijo. To pa pomeni, da se jaz ubijem, zavarovalnica vzame polico zase, da poplača preostanek kredita, ker pa je zavarovalna vsota premajhna, pa preostanek seveda izterja od moje žene.
Zaključek: dejansko sploh nisem življenjsko zavarovan (oziroma sem premalo). Ženi ostane dolg, trije otroci in en dohodek manj.
Ponuja mi klasično življenjsko zavarovanje z mesečno premijo, ki je nižja od dosedanje in PRECEJ višjo zavarovalno vsoto (seveda to pomeni, da npr. ob morebitnem doživetju nazaj ne dobim nič)
Podobno mi je razložila tudi polico za hišo z vsemi njenimi pomanjkljivostmi, itd.

Stvar je v tem, da ona ni agent nobene zavarovalnice, ampak trži produkte posameznih zavarovalnic za posamezen primer. (in živi seveda od provizij, kar je logično)
Sprašujem vas, kaj naj storim? Naj skenslam dosedanja zavarovanja in vzamem to? Skratka zgodba gre nekako v tej smeri: od Mobitela sem prestopil k Tušmobilu, od Mercatorja k Tušu, od Elektro LJ h GEN-I, od VW k Škodi…skratka za manj denarja dobiš skoraj enako (ali celo boljše) , le znamka ni več tako "prestižna".

Ali pozna kdo to firmo?
 

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
667
31
28
Ja sam za info, tudi tile "agenit" morajo živet od nečesa, torej če ekskluzivnemu zastopniku pripada plača iz premije ki si jo plačal, boš temu ki je kako broker plačal delo posebaj, torej si absolutno na dražjem, vedi pa da večina zavarovalnic ki so koliko toliko nagrajuje zvestobo in boš pri eni definitivno ceneje skozi prišel kot pa pri večih.

lp bluub

P.S.: Preveri svojega dosedanjega agenta. če ti je dal vse ugodnosti ki mu jih dopušča zav.
 

tinatina

Zelenc'
30. maj 2012
1
0
1
Sama sem se kar poglobila v tole tematiko zavarovanj. Tudi jaz svetujem, da najprej kontaktiraš agenta oz obiščeš zavarovalnico pri kateri imaš zavarovanje sklenjeno. Na obstoječih policah se da vse spremeniti, tudi povišati kritje za smrt (lahko spreminjaš premijo, sklade, pri nekaterih tudi dobo… ). Gre za to, da so pri vsaki polici najvišji sklepalni stroški, ki jih moraš plačat zavarovalnici oz agentu...ti pa si verjetno te stroške na obstoječem zavarovanju že poravnal. Če greš v novo zavarovanje, se ti te stroški spet začnejo obračunavat. Največkrat je interes zastopnika nova polica, zato ker dobi provizijo. Kontaktiraj obstoječo zavarovalnico oz obstoječega agenta, naj ti uredijo posvet z agentom in tistemu agentu povej naj pregleda vse zneske na polici in ti jih spremeni tako kot ti želite...

Polagam ti na srce, ne prekinjaj starih polic, ki so po navadi ugodnejše kot nove. Sama sem to občutila na lastnem primeru.
 

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Z moje strani 2 priporočili:
-življenjsko zavarovanje strogo ločeno od varčevanja je precej ugodneje (upoštevaj tudi davčne posledice ob izplačilu zavarovalnine v primeru doživetja).
-pred prekinitvijo/spremembo obstoječe police za "ugodnejšo" se dobro pozanimaj glede odstopnih/vstopnih stroškov. Kot pravi tinatina obstoječa polica je ko upoštevaš vse skupaj skoraj gotovo ugodnejša od nove. Če hoče agent kaj zaslužit bo vsako leto našel "ugodnejšo" ponudbo in seveda tako znova pobral provizijo...
 

ZASTOPNIK

Zelenc'
30. maj 2012
5
0
1
Živjo

Sam sem mnenja, da je skoraj najslabša opcija prekinjati obstoječa življenjska zavarovanja. Precej boljše se je pozanimati pri obstoječi zavarovalnici, da vam spremeni in upošteva vaše želje.
Življenjska polica je živa snov, kot je življenje in jo je potrebno v obdobju spreminjati.
Naj vas ne zavedejo lepe besede, ki jih zavarovalni zastopniki znajo zelo dobro polagati na srce.

Prav tako pravite, da imate polico vinkulirano, torej boste morali popvrašati banko pri kateri jo imate vinkulirano za odobritev prekinitve te police. To je še en razlog, da spremenit zavarovalno vsoto na isti polic ali pa si sklenete samo zavarovanje za primer smrti - nikakršnega naložbenega življenjskega zavarovanja ali klasičnega življenjskega zavarovanja.
Veliko več lahko iztržite, če imate vsa zavarovanja pri eni zavarovalnici in e "kao pri" tej je najugodnejše to, pri oni pa ono. Po tej logiki lahko potem spreminjate zavarovanja vsak dan.
Zvestoba je vedno nagrajena in tudi zavavarovalnice jo nagrajujejo.

zgodba je podobna tistemu kar ste napisali od tega d oonega, na koncu ugotoviš da je vse podobno, le da danes je moderno imeti Iphone jutri bo Samsung, še vedno pa je telefon.

lep dan, pa vzemite si čas za premislek

Zastopnik
 

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Kako dolgo imaš sklenjeno naložbeno zavarovanje? Če nimaš dolgo, bi ga jaz prekinil.

Če sodelujejo tudi z Triglavom, ji reči naj ti naredi Riziko življenjsko zavarovanje. Boš imel visoko zav. vsoto za razmeroma nizko premijo. To je zavarovanje samo za primer smrti h katermu lahko dodaš nezgodo.
 

ZASTOPNIK

Zelenc'
30. maj 2012
5
0
1
Živjo

So ti mogoče pustili vizitko. Jaz agencije, ki jo omenjaš ne najdem nikjer na stricu googlu.

lp
Zastopnik
 

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Agencija oziroma zaposleni mora imeti dovoljenje za opravljenje zavarovalnih poslov, katerega izdaja Agencija za zavarovalni nadzor !!!
V kolikor ga ima lahko podatek o tem najdeš na spletnih straneg Agencije.

Če tega nima si postaviš vprašanje: zakaj so že ljudje nezadovoljni z zavarovalnicami in produkti, ki so jim jih priporočali agenti ?

LP
 

Mare2

Guru
18. avg 2007
4.994
-1.289
113
Čokolade... hehe
grims-1.gif
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.711
4.197
113
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Agencija oziroma zaposleni mora imeti dovoljenje za opravljenje zavarovalnih poslov, katerega izdaja Agencija za zavarovalni nadzor !!!
V kolikor ga ima lahko podatek o tem najdeš na spletnih straneg Agencije.

Če tega nima si postaviš vprašanje: zakaj so že ljudje nezadovoljni z zavarovalnicami in produkti, ki so jim jih priporočali agenti ?

LP

Če malo prebrskaš spletno stran enostavno ne prideš do podatka, katera pravna oseba je zadaj, glede na vse s čimer se ukvarjajo
mora biti tukaj več podjetij, eno za trženje zavarovalnih produktov, drugo za sklade, tretje za pravne stvari, četrto za čokolade itd...
Do spletnih strani kjer ni jasno kdo je lastnik itd., sem jaz vedno dvomljiv, čeprav ni nujno da je kaj narobe, ampak če nekdo skriva
identiteto je že nekaj sumljiv, sploh pa spletna trgovina mora imeti vse zakonsko določene informacije dosegljive, ki jih pa tukaj ni.

Ker ne veš naziva firme, ne boš našel dovoljenja na AZN, če oni direktno tržijo zavarovanja potem imajo dovoljenje AZNja, ker drugače
ne moreš do pogodbe z zavarovalnico brez tega, kdo pa delajo za njih in kaj vse prodajajo... mi je pa tista varianta, no če pa ne boste nobenega zavarovanja kupilu, dajte pa vsaj kakšno čokoladico ali pa kaj bio hrane...

V tisu najdeš kontakt in isti telefon za LJ izpostavo:
POSLOVNO SVETOVANJE IN POSREDNIŠTVO 4EVER LIFE NET VLADO BALAŽINEC S.P.

V MB pa ni iste telefonske številke, ampak je tudi eno zav. zastopanje s.p. in izpostava AS...

Kaj in kako so ti pa svetovali, pa lahko preveriš še pri kom, pri življenskih pa bodi res pazljiv če kaj imaš ali bi prekinjal ali delal kaj drugega...

Zadnjilč sem imel primer ko je agentka, pogodbenica KD, prekinila stranki dobro klasično polico in ji naredila KD naložbeno, z dinamičnimi skladi itd.. ko se pa z stranko pogovoriš pa pove da hoče met ziher zadeve,... situacijo smo sanirali preklicali kapitualcijo
police in skenslali KD life ki je bil na novo narejen...

Dela se res svinjarija na trgu in je treba bit res pozoren!
 

ZASTOPNIK

Zelenc'
30. maj 2012
5
0
1
Res je potrebno biti previden kaj početi z obstoječimi policami. Večinoma se da vse spreminjati na starih. Četudi ni to zapisno v splošnih pogojih, so zavarovalnice pripravljene marsi kaj narediti,da stranko obdržijo.

Glede podjetji, ki se jih ne najde na netu, niti jih ni v registru AZN pa raje stran. Danes so, jutri jih ni. Tudi brez takih je več kot dovolj zavarovalno posredniških družb, ki vam pomagajo urediti vse potrebno.

Lep dan še naprej

Zastopnik
 

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
202
25
28
17.325776N, 23.254786E
Oživljam temo, ker me je ženska spet klicala, tokrat z informacijo, da bodo Triglav prodali in novi lastnik seveda ne bo v nič vlagal, zato bodo naložbe stagnirale, posledično pa seveda tudi moj donos na zavarovanjih. In spet je začela s tem, da bi ona prišla , pa da bi ukinil obstoječa zavarovanja, pa jih sklenil kje drugje (Ergo.press)
Sprašujem, ali je res kaj na tem, da bo minikiklca prodala Triglav?
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.711
4.197
113
Velika verjetnost je da bodo prodali Triglav, ni pa nujno...

Tisti ki bo kupil Triglav, ne bo z njim delal mačehovsko, kvečjemu bolje kot delajo sedaj, kar se skladov tiče, bodo imeli interes delati dobo, saj imajo s tem samo dobiček in s tem večjo lojalnost strank...

Če to res govorijo strankam, jih je potrebno prijaviti na AZN!

Zaradi takšnih in podobnih opurtunistov smo vsi agenti na slabem glasu, kljub temu da se trudiš delat najboljše...
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.078
3.565
113
Marlbor
Za ZM so tudi govorili, da jo bo Grawe kupila. Pa kaj? Kupil je nekdo drug, se je s tem kaj spremenilo, razen to da od takrat ko se je prodal delež, tržijo tudi zavarovanja koles?