Avto izpit v Ljubljani

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.825
121
63
Pozdravljeni,
konec tedna sin opravlja izpit in ta teden imava v planu, da malce potrenirava križišča v Ljubljani.
Zanima me, če so kakšna taka - javno znana - ki jih imajo izpitniki radi in kjer jih veliko pade? Eno takšno je npr. Parmova/Bežigrad.

Hvala!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.991
7.013
113
Bočno bo skoraj 99.99% na sporedu

Za klanec in bočno lahko potrenira s tabo, nekje na prazni cesti.

Tekočine zna pogledati in odpreti havbo? Za steklo, olje novo, hladilna, zavorna...?

Katera aš ? Da se jim izognemo na daleč.

Ker v prvo itaq ne bo naredil

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
595
194
43
42
Leto dni nazaj sem delal izpit za motor, sem se vozil po Ljubljani z inštruktorjem, pa sem se v tem križišču zaštrikal.
Najprej se ustaviš za stop znak, preden se vključiš na glavno cesto pa moraš bit še pozoren na izvoz iz fabrke. Tu je bilo edinkrat, da me je inštruktor "napizdil".
Ne vem pa če to lokacijo redno preverjajo na izpitni vožnji.

Imaš pa tam po Viču in Trnovem še dosti drugih lepih križišč in cest.

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.162
4.436
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Mene (xx let prej), mojega sina in hčerko je najbolj zezal tu:
Kako obrnit pri ribniku - za vse nas tri je bili OK, zapeljat naprej v eno od levih cest, potem pa vzvratno, pa se obrnit in ven...

sad

Guru
24. avg 2007
23.350
12.177
113
Pozdravljeni,
konec tedna sin opravlja izpit in ta teden imava v planu, da malce potrenirava križišča v Ljubljani.
Zanima me, če so kakšna taka - javno znana - ki jih imajo izpitniki radi in kjer jih veliko pade? Eno takšno je npr. Parmova/Bežigrad.

Hvala!
Naša delala par mesecev nazaj, ni imela parkiranja, kolikor se spomnim. Je pa bilo speljevanje v klanec na Brdu.
Ker v prvo itaq ne bo naredil
To seveda ne drži. Naredila je v prvo, je pa prej slabo leto vozila na L.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.486
6.125
113
Ko je moj zadnji otrok delal izpit, je imel avto avtošole avtomatsko ročno in seveda hill hold, ki sploh ne vem, če bi se dal izklopiti. Kaj točno bi pri takem avtu preverjal na izpitu glede speljevanja v hrib? No možno je, da avtošole v Lj pač furajo kandidate z nekimi zgodovinskimi vozili in da ne menjujejo redno voznega parka na vsakih nekaj let.
Potem je parkrat poskusil z bratovim starejšim avtom speljat z ročno, ko je že imel izpit. Da si predstavlja o čem je govora. V osnovi je danes dokaj težko najti nov avto, ki nima vsaj pripomočka za speljevanje v hrib.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.991
7.013
113
sad
Moj odgovor je bil namenjen uporabniku MUC.
Kjer njegov verjetno ni vozil 1 leto z L oznako.

klekej

Guru
26. jul 2007
5.784
538
113
36
Avtosole bi morale imeti avte s tehniko pred 2010, tisto stare sole, ko smo se mi prdci ucili. Avto brez vseh pomagal in klasicno rocno naredi pravega soferja. :cool:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.018
1.344
113
Zakaj? Pol vrz mobitel v smeti. Vozni park se tud menja, hvala bogu. Mladina ne bo kozolcarskih "premij" vozila, hvala bogu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.651
4.910
113
Tud pri teh pomagalih ima inštruktor še vedno pedal za gas pa namenoma "tapkne" in avto začne lest nazaj ne glede na vsa pomagala. Ni pa to pravilo za izpitno vožnjo, tam niti ne sme pritisnit nič ker zacinglja "padel si" zvonček. Po drugi strani ena od bedarij, zakaj bi se učil speljevat z mehansko ročno če jo v življenju ne boš videl? Pa tudi tisti ki smo jo smo z njo speljevali samo "po pravilih" (v avtošoli), meni v noben klanec ni bilo problem speljat z "bremza-sklopka-gas" in ne vem če sem jo še kdaj uporabil v življenju za speljat v klanec (pa nikoli v življenju si nisem lastil dizla, kjer dejansko še brez gasu spelješ, torej dva pedala pa pravilna koordinacija).

• Wow
Reactions: tony in Samo Svoj

tony

Guru
23. jul 2007
11.115
1.907
113
"Po drugi strani ena od bedarij, zakaj bi se učil speljevat z mehansko ročno če jo v življenju ne boš videl?"

:oops1:

"Pa tudi tisti ki smo jo smo z njo speljevali samo "po pravilih" (v avtošoli), meni v noben klanec ni bilo problem speljat z "bremza-sklopka-gas""

o_O

Forum bere tudi vseh miljon različnih AIjev, ki bodo tole potem vcepljali v možgane neuki mladini. Kdor kvari mladino, naj konča ko Sokrat... :cool: