AdriaRoute 3.20

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Od kje točno, iz Ajdovščine, Ljubljane? Oziroma kaj te bolj točno zanima?
Grem pa vedno po avtocesti (kjer je seveda) do izhoda Jesenice vzhod. Vklopljeno imam pa bolj zaradi če bi se TMC "kaj zmislil".

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Na splošno, če boš opazil kakšne spremembe na tej relaciji - lahko tudi od Ajdovščine,(po tvojem načrtu vožnje), me tudi zanima TMC.

Hvala in srečno vožnjo ter
LP

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Vseskoz bodo v tem AR iste napake kot prej , npr iz Logarske doline na Koroško še vedno vodi asfaltirana cesta, karta Evrope pa ima pravilno vrisan makadam. Verjetno je takih napak še ogromno v tej karti, kar je posledica slabe kategorizacije cest. Posledično sledijo napačni izračuni poti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, o tem smo že pisali na forumu. CN ima to cesto natančno vrisano in se točno vidi kje je asfalt (pri kmetijah), kje pa makadam.
Ista je "igra" potem tudi s panoramsko cesto nad Logarsko, ki je tudi v makadamu.

Ista "Igra" je tudi Sevnica-Planina... nič se ni spremenilo, CN pa je že zdavnaj imel tisti makadam narisan. AR pa kaže asfalt.

Je pa res, da noben od nas očitno ni javil
smile-1.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Verjetno res ni nihce javil, samo, ce bi imeli interes, bi lahko kdaj tudi kateri od njih forum precital.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Žal spet isti ali še večji jajc kot prej. V smislu prenatrpanosti seveda. Ko preklopiš na AR 3.20, se osveževanje zaslona takoj zmanjša na polovico in to tudi v provinci, kjer naj ne bi bilo toliko poligonov. Slika cuka, kot bi gledal star nemi film. Ko pa prispeš v prestolnico v močvirju, pa se pokaže celotna katastrofalna razsežnost; preden se slika obrne v enem križišču, si ti že v naslednjem. V krožišču tako zlahka fališ pravi izhod in če so križišča preblizu, lahko popolnoma zgrešiš pot.
Povsem jasno je, da 400 MHz Nüviji niso kos tej navlaki. Kdaj bo LIGHT verzija?
Furam samo še City Navigator.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Zanimiva izkušnja mojega predhodnika . Jaz sem bil danes tudi v prestolnici , imel sem na uporabi Zumota 660 z novokarto AR3.20 in bil prijetno presenečen nad hitrostjo osveževanja napram mojemu Nuviju 660. Križišča ni nič zamujal , pa tudi 3D stavbe ki so v karti so se tekoče izrisovale . Škoda je samo da ne zna AR3.2 uporabljat Photo Reala iz karte CNE za prikaz izvozov na AC.

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
Spoštovani poznavalci - sam sem včeraj naložil na svojo napravo najnovejšo verzijo AdriaRoute 3.20 tako kot vedno (na SD kartico), sedaj pa mi da komentar, da karte ne more odpreti in jo na Garminu tudi ne pokaže več (čeprav, ko pogledam na računalniku je še vedno gor). Ima kdo kakšen pameten nasvet, ker sam ne vem kaj se je zgodilo. Hvala in LP

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
Očitno se je tudi meni zgodilo isto kot je opisal že RAMBO 013 malo višje zgoraj, samo da jaz tega sedaj ne znam rešiti??!!

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
Še to - na kartici SD so sledeče mape: Poi, gmapsupp.img in gmapsupp.unl. Na Garminu mi sedaj deluje samo karta City Navigator Europe 2008, vse ostalo kar je na karti AdriaRoute pa je izginilo.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Moj problem je bil update kartice, kateri se je pozneje sam od sebe rešil. Če ne uspeš odkleniti karte je čisto drugačen problem, a imaš original AR? Malce več podatkov moraš napisat...

No moj komentar na karto bo kratek. Včeraj sem z njo odpeljal od Ajdovščine do Jesenic in nazaj. Kakšnih sprememb nisem opazil, na avtocestnem odseku Rebernice še vedno takoj nastavi omejitev na 80, vmes parkrat preskoči na 100, tako da tega niso popravili (pri predzadnjem predoru je omejitev skočila za trenutek celo na 60. Včasih nisem bil pozoren toliko na to, ampak konec omejitve je sedaj v bistvu takoj ko prevoziš cestninsko postajo in ne ob znaku konec omejitve (čeprav so tole zanemarljive malenkosti). Mi je pa velikokrat piskalo radar, čeprav imam naložene tudi POI točke, ampak mislim da so nekatere radarje naložili tudi v karto (čeprav mogoče radarjev tam sploh ni), ampak za bolj zanesljivo bi moral peljati brez poi točk, tako da...
TMC pa mi ni prikazal ničesar, je pa res da tudi nisem naletel na nobeno oviro.
Pa še ena zanimivost, kljub zanemarljivi časovni razliki vedno hoče za nazaj peljati na Logatec in ne naprej po AC, čeprav je le ta hitrejša in je tudi na napravi nastavljeno na hitrejšo...

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
100% original. Sedaj sem preko programa Mapinstall sicer uspel naložiti nazaj prejšnjo verzijo, ne vem pa kako bo z zadnjo posodobitvijo.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
A je kdo preverjal kategorizacije na AR V3.20 ?
Imam izključene avtoceste, plačljive ceste in makadam, pa se mu čisto odpuli.

Namesto 15km asfalta vztrajno pošilja v gozd.
Prejšnja verzija ni delala težav na omenjeni ruti, ki je idealna za test.
CN nima težav.

LP