Adria adijo?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda. V bistvu ne vem za nobenega, ki nebi bil gazela brez subvencij in nepovratnih sredstev. Izumiteljstva "na mah" pa že sto let ni več.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
lek. mehankar s 30 let delovne dobe ima več plače kot strokovni kader zaposlen v zadnjih 10 letih. res lepo pri tujcu.
kolektor..a ni to ta politična naveza?
hidria ne morem komentirat
bsh..nazarje? delajo za bsh, pač kitajci
cimos..koliko našega denarja so dobili, kako se vlečejo?

ampak našli smo jih nekaj..nekaj. 5..ajde 10, 20..
a to je slika tiste najrazvitejše republike, alfa in omege balkana, možganov, ki so futrali nerazviti jug.

čudim se kako je bia preživela. kaj je bilo zadaj, da je šlo vse to ćez. sem nekoč delal z njimi

a je Matej Penca tisti iz GA d.d. in Horizonte venture sklad?

kdo je Dr Aleš Štancar
kdo je dr Miomir Knežević
A ko jih bomo napisali 20 boš pa ajde 100?
Dej softi, malo se ozri okrog sebe, pa tista zagrenjena očala dol daj in boš potem morda tudi kaj bolj pozitivnega ujel, ne le negativnost.
Sem tudi jaz kar živčen, kako lupi država vse po vrsti (razen posvečenih), kako je pravna varnost za neposvečene nikakršna, itd., ampak vseeno se da tudi tukaj kaj narediti.
Glede prisilke Bie Separations pa poglej celo zgodbo: so jo hoteli Avstrijci (delno lastništvo, če se prav spomnim) potopit in ukrast know how, k sreči je vsaj tukaj naš pravni sistem oddelal svoje.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, samo iz omenjenega jaz razumem, da so pa piloti in steve leteli zastonj. Lepa gesta, človek bi pomislil, da nam malce "v rit lezejo". Za Palmo pa itak najboljša reklama.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
To je to ja: KLS Ljubno.
Tako da v Sloveniji je dovolj primerov, le politike ne sme biti nikjer v bližini, že tako s samimi zakoni in ostalim, dela dovolj sranja.

Da imaš dejansko samo en izdelek s tako dodano vrednostjo in dobiškom kot tukaj moraš biti pa res dober.

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik #9334

KLS pokriva celotno svetovno avtomobilsko industrijo s svojim zobnikom za šungret. Je kdo tule videl vsaj delček njihove tehnologije? Poleg tega je to družinsko podjetje ! Malce drugačna oordnunga, kot pa po državnih jaslicah.

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik #9334

Problem je v napadalnosti tega modernega managementa, kot ga doživljamo zadnjih 30 let. To je resna deviacija ekonomije, narejena je samo in zgolj v kratkoročne namene. To opozarjamo že od same pojavitve naprej.

Na predavanju je predavatelj pokazal : "Firma se razvija po neki krivulji, v začetku počasi raste, potem začne zelo hitro rasti, sledi nek vrhunec razvoja, vrh ekonomske moči firme, ki je lahko dolg samo nekaj dni ali pa stoletje ... , potem začne moč firme upadati in na koncu življenjske dobe je stečaj.
Vprašanje : v kateri fazi razvoja firme bi jo prodali?

:bonk: (!!!!!)

- Pravilen odgovor naj bi bil: "Takrat, ko se pojavi KUPEC".

Ja, se strinjam, če se pogovarja o tem lastnik firme. Ko se pa o tem pogovarja management, je pa - vsaj zame, veleizdaja, sabotaža, kraja itd. Človek ki ni lastnik firme in gre razmišljat v tej smeri, je za pred strelski vod! :gorjaca: Brez možnosti ugovora!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Verjetno ne peš - bumbar. Pahor je predsednik vlade, Kocijančič pa predsednik Evropskih olimpijskih komitejev, zakaj nebi smela bit tam, oz. ker namiguješ na zastonjski prevoz, zakaj ga nebi smela izkoristit, Franci iz Dobove pa ga sme?

Piloti so po javnih informacijah dobili 3/4 plače za Avgust, torej so skoraj na tekočem. Mogoče pa so se ponudili zastonj, če jim je Palma častila karto za Bercy? ;)

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Verjetno ne peš - bumbar. Pahor je predsednik vlade, Kocijančič pa predsednik Evropskih olimpijskih komitejev, zakaj nebi smela bit tam, oz. ker namiguješ na zastonjski prevoz, zakaj ga nebi smela izkoristit, Franci iz Dobove pa ga sme?

Piloti so po javnih informacijah dobili 3/4 plače za Avgust, torej so skoraj na tekočem. Mogoče pa so se ponudili zastonj, če jim je Palma častila karto za Bercy? ;)

Bumbar? Na prvo? uff... hudo

Če si tko "na tekočem" - Pahor je predsednik republike.. Šarec je predsednik vlade... Kaj je Kocijančič nisem vedel (me niti ne zanima - ga pa imam pa za "zimzelenega")..
Mogoče sem pa spraševal - kako sta prišla logistično?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Moja napaka za Pahorja, ja hitri prsti, vlade ni znal vodit, državo še manj, ga pa imamo radi - kot kurje oko ali pa tur.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej
I

Izbrisan uporabnik #9334

Letalo je plačala Palma, odlična reklamna poteza v ravno pravem času ... sicer se je malce sfižilo pri medaljah ampak vseeno dovolj opazno za namen agencije (moraš biti pravi trenutek na pravem mestu), piloti in stevardese so pa šenkali šiht - v sklepni agoniji Adrije morda igrajo ravno na to struno javnosti, ki je navajena že vsega mogočega. :zavijazocmi: