Adria adijo?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Še enkrat vprašam: kdo misliš da plača čarterska letala za agencije? Ja seveda, agencija sama in to je samo po sebi umevno - edino kar je "Palma" naredila dobrega - zase - da je plačala verjetno kar nekaj manj kot bi jo sicer stal zakup letala s posadko in profitom švabekov iz 4K!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, eno samo letalo. Sva se sinoči z ženo, koliko letal bo pa res potrebnih za naših 8000 navijačev. Npr. da jih je pa pol bilo z lastnimi avti itd ... torej še vedno 30 avijonov 330 ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Še enkrat vprašam: kdo misliš da plača čarterska letala za agencije? Ja seveda, agencija sama in to je samo po sebi umevno - edino kar je "Palma" naredila dobrega - zase - da je plačala verjetno kar nekaj manj kot bi jo sicer stal zakup letala s posadko in profitom švabekov iz 4K!

... pa še par naših rigelnikov in podobnih tičev, ki so v ozadju :mad: . Zelo dvomim, da bi si neka nemška firma privoščila takšen podvig kot je z Adrijo, (4K :zavijazocmi: ) , če ne bi bilo vmes balkanskih korenin.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Slabo poznaš švabe! :cool:

Ni zaman rek - kar ni uspelo Hitlerju, je/bo Merklci in predvsem njihovemu gospodarstvu!

Zato mi je še toliko bolj všeč, da bo Kolektor odpuščal predvsem v Nemčiji.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Spajky

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Aja, eno samo letalo. Sva se sinoči z ženo, koliko letal bo pa res potrebnih za naših 8000 navijačev. Npr. da jih je pa pol bilo z lastnimi avti itd ... torej še vedno 30 avijonov 330 ?
Navijačev je bilo po objektivni oceni okoli 3.000, če računaš, da jih je recimo 500 že bilo tam iz takih ali drugačnih vzrokov, jih ostane 2.500. Mislim, da več kot kaki dve posebni letali ni bilo potrebe, ker ostali so napolnili vse redne lete blizu in daleč + velika večina je šla po cesti.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Slabo poznaš švabe! :cool:

Drži. Toliko pa le imam opravka z njimi, da tole ni njihov način. V ozadju je maša mafija, in to elitna, yebomamicu če ne bomo čez 10 let izvedeli mutibarevčev.

Navlekli smo si čefurije gor tako, da nam vpliva na delovanje. To - dragi moji ! To !
Gre za to, da gre čisto vsak sistem v entropijo (kaos), če ga ne neguješ. In točno to se gremo mi zadnjih 30 let.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in Spajky

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.027
113
Nuku`Alofa
Še enkrat vprašam: kdo misliš da plača čarterska letala za agencije? Ja seveda, agencija sama in to je samo po sebi umevno -

Carterje placa tisti, ki jih je najel, obicajno res agencija, s to bistveno razliko, da agencija te stroske (pa se malo zraven) zaracuna potnikom na tistem letalu. Tule pa stroskov ni zaracunala potnikom. Bistvena razlika.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kako pa to veš, da je bil leta za vse zastonj? Pa tudi če je bil, je Palma potovalni servis/sponzor evropskega prvenstva, oz. bolje rečeno Odbojkarske zveze Slovenije.

Pa ker smo v temi o Adrii to vse skupaj nima prevelikega vpliva na njihovo poslovanje. Let so zakupili, tako ali drugače so ga plačali in to je to. Da se je posadka odločila leteti brezplačno pa je milo rečeno nenavadno, ker konec koncev se je najem letala zgodil preko Adrie, ker drugače si tega ne znam predstavljat speljat po uradni poti, da tako letalo dejansko lahko poleti - torej se je posadka odrekla plačilu v korist Adrie.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.638
6.699
113
pri taščici
Posadka adrije že nekaj časa leti zastonj. so pa se v zadnje.
Sicer pa je bilo zadnjič po medijih cene let kart za Pariz.
Brnik 1xyz €, sosednja letališča od nekih 200 evrov dalje.
Kdo je dal na Brniku Jurja + za karto, z opcijo da sploh ne leti (tako kot večina letov prejsnji teden).
Danes ponoči so posneli nekega znanega človeka ki je prišel skupaj z rokometaši nazaj, pa ga ne znam poimenovati. Poglejte jutranja poročila na RTV, en Štajerc

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Daj nehajte o zastonj delu nabijat, so kar večinsko poplačani do sedaj:

Družba se sooča z velikimi likvidnostnimi težavami, po nekaterih neuradnih informacijah so poslovne obveznosti velike menda kar 70 milijonov evrov. Zaradi neplačevanja obveznosti so že ostali brez dela flote; dve letali jim je lastnik prizemljil, za eno pravijo v Adrii, da so ga vrnili, ker ga v zimski sezoni ne bodo potrebovali. Težavo imajo tudi z izplačevanjem plač; vodstvo Adrie je za ponedeljek obljubilo zaposlenim poplačilo zadnje četrtine zapadle plače.

Še zelo daleč so od tistih par mesecev brez plačila za delo v tovarnah ali gradbiščih.
Sočustvujem z njimi, ampak ne nabijat.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Mi lahko kdo pove, kaj naredijo sedaj, ce imas kupljene karte za prihodnje dni? Je kakrsna koli verjetnost, da dobis denar nazaj?
Ok, jasno mi je, ce si kupil preko lufthanse ali kogar drugega, da ti poiscejo drugo varianto (okoliska letalisca,...), kaj pa ce si kupil preko strani od Adriji?

Sicer, nekako sem se ze poslovil od tega denar, samo vseeno ce ima kdo kak info, ce ja kaksen % verjetnosti, da se kaj resi okoli tega?
Na Adriji dobiti koga je nemogoce, poskušam ze par dni.

tnx

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.823
2.066
113
Mi lahko kdo pove, kaj naredijo sedaj, ce imas kupljene karte za prihodnje dni? Je kakrsna koli verjetnost, da dobis denar nazaj?
Ok, jasno mi je, ce si kupil preko lufthanse ali kogar drugega, da ti poiscejo drugo varianto (okoliska letalisca,...), kaj pa ce si kupil preko strani od Adriji?

Sicer, nekako sem se ze poslovil od tega denar, samo vseeno ce ima kdo kak info, ce ja kaksen % verjetnosti, da se kaj resi okoli tega?
Na Adriji dobiti koga je nemogoce, poskušam ze par dni.

tnx
Ti bom povedal kmalu, ker imam za v sredo kupljeno karto LJU-FRA pri Lufthansi. Pomojem bo sicer nasa agencija na Islandiji kupila karto pri Turkishu in refundirala trenutno karto.

Nazadnje urejeno:

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
VanZ hmm, jaz imam v nedeljo, samo ti nimas preblema, ker ste kupili pri Lufthansi. Jaz sem kupil direktno pri njih in sem v drugacnem polozaju :(

Drugace pa, jaz bi sel raje z avtom do okoliskega letaliscam, kot da bi se vozil do Istambula in potem nazaj do FRA ;) Upam, da dobis najboljso varianto zate :)

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
ja... isti klinac, karte za novembra :( Upam da mi vsaj austrian prizna karto iz dunaja dalje... ker na refund najbrž lohk kar pozabim...

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
oby preko koga si kupil? jaz sedaj nekaj slisim, da ti Adria posicne nove karte z drugim prevoznik, samo to jaz dvomim, glede na financno situacijo.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Jaz sem že nekaj časa kupovala karte od Adrie preko ene druge agencije. So bile pač cenejše kot pa na strani od Adrie. Sedaj, ko so lete odpovedovali, so sami ponudili zamenjavo letov in sicer so mi dali karte preko Zagreba. Kolikor pa sem zastopila jim je Adria morala "odobriti" zamenjavo.