A vrnete?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Poleti sm zgubu denarnico, ki sem pa se isti dan dobil nazaj. Ženska iz ostarije je klicala, da jo je edn prnesu. Mi je kr odlegl, ka sm jemu notr vse plasticne dokumente. Drgac sn pa ze vrnil ene 2 telefona. Kar se tice pa denarnice, pa itak vrnt, pa upat na dobroto lastnika.

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Če bo ime napisano ali kakršnikoli podatki se bom potrudil, da pride tja. Vračam ja. Ker bi tudi jaz to od drugih želel, če bi jaz kaj izgubil.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kolega je enkrat na bankomatu dvignil denar. Mislim, da je blo 25k SIT. Ne vem kaj mu je blo, ampak dnarja ni vzel
17758-icon_confused.gif
en model, ki je na bankomat pršu za njim je ta dnar odnesu na isto banko, kjer je bil ta bankomat. Nekak jim je uspel ugotovit, da je ta dnar dvignu kolega. vrnili so mu denar, kolega je poštenemu naditelju stisnil 5k....pravilno. Če bi jst zgubila kej od tega kar lahko zgubiš in bi mi bilo vrnjeno, bi ziher bila radodarna.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jaz bi najprej pogledal koliko denarja je v njej pa kako denarnico ima človek...na podlagi tega oceniš če je dovolj premožen in mu nato pobereš dnar, dokumente pa vrneš v njegov nabiralnik ali kaj podobnega...
mislim če bo not imel 400€ sigurno ni nek revež...če bo pa še kako armani denarnico imel brez razmišljanja :D...

sem pa jaz enkrat na avtu pozabil denarnico pa se odpeljal....no našel jo je nek možakar ki je šel na njivo pa preko ene številke od kolega ki sem jo imel v denarnici me je našel.....not je bilo cca200 €....itak da so bili vsi...in v zahvalo sem mu stisnil 20€ v žep ki pa jih sprva ni in ni hotel....sem mu rekel da naj gre s svojimi kolegi penzjonisi na enga kratkega
smile-1.gif
))
aja pa preverjal je mojo faco in tisto na študentski če se ujemata
smile-1.gif
)))

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
jaz bi najprej pogledal koliko denarja je v njej pa kako denarnico ima človek...na podlagi tega oceniš če je dovolj premožen in mu nato pobereš dnar, dokumente pa vrneš v njegov nabiralnik ali kaj podobnega...
mislim če bo not imel 400€ sigurno ni nek revež...če bo pa še kako armani denarnico imel brez razmišljanja :D...

Jaz mam boss-ovo denarnico iz krokodiljega usnja, pa včasih kako 100tko noter, v osnovi sem pa nepremožen,
tako da po tem ocenjat je težko ker je referenca za to slaba.

Tak da denar pobrat v vsakem primeru denarnico z plastiko pa vrnit.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mitja pravi:

Ah, to je pa bedarija a se ti ne zdi? Moja mat je navajena takoj dvignit celo plačo in plačat vse zadeve, potem pa razporejat denar po potrebi. V denarici je mela 400€ potem, ko je plačala en del položnic in je to vse kar ji je ostalo od plače, naslednja plača pa čez 30 dni, tako da na podlagi tega res ne moreš sklepat, da je človek premožen.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
In kaj je teb model? Od kod ti pravica da si prilastis vsebino denarnice? To je reci in pisi kraja. Ce ze, lahko zahtevas mislim da 10% kot nagrado.

Jst sem enkrat se kot student hodil po centru in tam pri Neboticniku na parkiriscu nasel denarnico z vsemi dokumenti, karticami, denarjem pa sem stopil cez cesto na MNZ in prijavil najdbo denarnice. Mi je prijazna usluzbenka dala en list papirja, kjer sem napisal svoje podatke, smo napisali podatke lastnika, prestela je denar in napisala kok je bilo najdeno. Je mel notri tolarje, funte, pa ne vem kaj se vse. Tip je bil pa nek iz Maribora. So mu poslali s policije denarnico, jst sem pa na tistemu listu napisal da se odrekam nagradi, ker sem to naredil iz dobre volje ne pa da zasluzim. Pa sem pol cez kak mesec po posti dobil pismo z zahvalo in dvema VIP kartama za zlato lisico. Se mi je zdelo full fajn, ker se je tip spomnil. Sem pa ze cist pozabil na to in se nebi cist nic jezil, ce nebi dobil nic. Se mi zdi to cist moja drzavljanska dolznost da pomagam sodrzavljanu in bi bil hvalezen, ce bi se kaj podobnega zgodilo meni. Enkrat se mi sicer je, smo bli z druzbo v Klubu 300 pa sem sel po bowlanju domov in sem opazil da mi je denarnica padla iz plasca, kar se mi je zgodila prvic v zivljenju. Ko sem prisel domov cez 15 minut sem opazil da denarnice ni. Sem tko presvical, laufal nazaj v avto in gasa v Klub 300. Na stezi je bila ze druga druzba, vprasam ce so videli kako denarnico, pravijo nic... jst glavo pod mizo in pregledam vsak kot in hvala bogu se je skrila pod nogo od mize.... uh kaksno olajsanje.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Eh... naj bo grdo ali ne. Ko te ene 2x zajebejo, če si preveč pošten, začneš malce drugače razmišljat. Pa se tukaj ne gre samo za vračanje denarnice ampak za večino stvari v življenju...

Sam sicer bi vrnil denarnico ali mobitel (to sploh, ker vem, kako zajeban je, če izgubiš vse kontakte), definitivno pa nebi bil več pošten pri določenih stvareh, pri katerih sem zaradi poštenosti imel slabe izkušnje....

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
In zakaj bi naj tebi ali komurkoli drugemu pripadala tuja lastnina? In zakaj je v oceh vedno vecih cisto samoumevno, da si lahko prilastis nekaj kar najdes. Se posebi ce se ti zdi da ma tisti veliko in ne potrebuje. Pred tem naredis skrbni pregled premozenjskega stanja te doticne osebe, al ocenis na palec koliko mu bos odtujil in ostale dokumente vrnil, ker si "posten" in mu bos prisparal stroske pa zivce. Saj ne recem, ce bog ne daj kaj zgubim in mi vrnes ti bom hvalezen. A bi mi veliko bolj polepsal dan, ce si nebi sam prilastil vsebine in bi ti raje sam dal za pijaco kot pa si ti ze po defaultu uzames.

Me pa zanima kako te zajebejo ce si posten? Ti ne dajo tistega, kar si ti nasel a pripada drugemu?

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
@dacho:
Kako te zajebejo če si pošten?
Obtožjo te da si vzel nekej česar sploh vidu nisi(v mojem primeru vrlna denarnco, vse kr sm nardia je da sm pogledala za dokumentom, druzga nism jemla vn... na koncu so me obtožl da sm temu človeku denar pobrala)...

Jbg no, to se mi nekak ne zdi fer... pa kkšn hvala mogoče kdaj pa kdaj tut nebi škodval!

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Zato pa najdeno denarnico al karkol ze na prvo policijsko postajo, naredijo zapisnik posljejo najdeno lastniku ti pa lahko na obrazcu zahtevas nagrado ali se ji pa odreces. Problem solved.
wink-1.gif

EDIT: Da bi pa letu okol za nekom pa delu ne vem kaksno pot, sam da mu osebno predam dokumente, nimam casa... edin ce bi bla kaka zlo fejst
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Kolega je izgubil denarnico, notri kakih 20 jurjev takratnih. Potem se javi najditelj in pove, kam lahko gre iskat.
Tipo gre iskat, se lepo zahvali in ponudi 5jurjev nagrade. Bejba pa je samo čakala kdaj bo kaj dobla. Kaj bi jo tam na parkingu zbrcal! Danes se dobrota izgleda plača.
Jaz ne bi nobenmu denarja ven pobiral ali pa nagrade jemal. Če sem zadevo našel in se odločil, da jo vrnem lastniku je to to, in tega ne počnem za denar.

lp

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
v vsakmu primeru lah ti keš prej vn pobereš predn oddaš stvar kapsariji. nasploh pa mi na misu ni pršlo hodt do kapsarije če je bla denarnca najdena 100m stran od mesta kjer je biu ta ata...
pa ne gre se mi kle za nobene nagrade, bilo kwa.. sam glupo se mi zdi da si največja svinja ker nardiš dobro stvar..

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Men se pogosto zgodi, da najdem kaksno denarnico, ali kaj podobnega.

Vzamem denar, ostalo pa nesem na bliznje informacije, kjer spravijo pogresane stvari, kjer jih
lahko potem pridejo iskat. Tko to je.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
In zakaj bi naj tebi ali komurkoli drugemu pripadala tuja lastnina? In zakaj je v oceh vedno vecih cisto samoumevno, da si lahko prilastis nekaj kar najdes. Se posebi ce se ti zdi da ma tisti veliko in ne potrebuje. Pred tem naredis skrbni pregled premozenjskega stanja te doticne osebe, al ocenis na palec koliko mu bos odtujil in ostale dokumente vrnil, ker si "posten" in mu bos prisparal stroske pa zivce. Saj ne recem, ce bog ne daj kaj zgubim in mi vrnes ti bom hvalezen. A bi mi veliko bolj polepsal dan, ce si nebi sam prilastil vsebine in bi ti raje sam dal za pijaco kot pa si ti ze po defaultu uzames.

Me pa zanima kako te zajebejo ce si posten? Ti ne dajo tistega, kar si ti nasel a pripada drugemu?

Sem napisal, da bi jst vrnil denarnico... tudi tolk mi ni do unih 20€ nagrade. Sam glede tega vračanja še nisem imel izkušenj (razen tega, da mi še nikoli nihče ni nič vrnil), nekdo kateri pa je bil ali obtožen da je vzel denar ali pa samo arogantno "odjeban" pa čist možno, da se ne gre še enkrat ukvarjat z vračanjem.

Kako te zajebejo če si pošten? Sicer ni ravno izkušnja z vračanjem denarnice ampak recimo da se da neke vzporednice potegnit. Ko sem z avtom zletel s ceste, sem zravn zvil še cca 10m mrežaste vrtne ograje. Drug dan sem bil lepo šolsko pošten in sem šel do unga modela in mu pustil podatke, pa da naj pokliče, ko pride domov. Ko me je poklical, sem pač povedal kakšna je situacija, da sem mu jst zjebal ograjo in da mu lahko povrnem stroške + plačam za delo.... no ampak to ni blo ql in je reku, da hoče da mu jst sam postavim ograjo (pa je upokojenc, k ma cajta 24ur na dan). No ok sem reku... bom pač še postavu ograjo. Ker sem imel glih takrat izpite in šiht sem mu pač reku, da bom mal kasnej... in mi je model težil skor vsak dan kdaj mu mislim ograjo postavt itd. No ko sem pa postavljal ograjo pa mi je še sin nekej zravn skos težil kako je treba, pa da ni uredu pa nevem kaj še use in mi zravn recitiral kako lahko maldina tako nori.... uglavnm.... če zdele še enkrat pogledam nazaj se tud prbližno nebi javu. Modelu so na tistmu kraju že večkrat zjebal ograjo, pa so zmer spizdli in zdej k se mu en model končno javi, namesto neke hvaležnosti al pa razumevanja dobiš da te model obravnava hujš k vseh unih 5, k so spizdli. Sej nočem nobenih zahval al pa kej, samo nek normaln odnos bi bil pa dobrodošel.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sem pred leti našel denarnico, noter dokumenti in cca 10.000 Sit , ker je bilo pred našo trgovino, sem poklical možakarja in mu povedal da ga denarnica čaka v trgovini pri blagajni. Drugi dan mi je oče prinesel 5000sit, da jih je pustil možakar zame, ker sem mu našel denarnico in jo vrnil.

Sem pa na faksu v času vpisa našu na stopnišču 7000Sit, pa sem jih kar vzel. (na denarju ne piše kdo je lastnik) Če pa bi kakega študenta vprašal, bi pa itak vsak reku da jih je izgubil ...

Zanimivo pa bi bilo če bi našu veliko vsoto denarja: Recimo da najdem kakih 10.000€ ... verjetno bi jih nesu na policijo, ne vem kako bi odreagiral v takem primeru ...

LP

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Vrnem vse, tudi denarnico z tisoč evri bi vrnila, me bolo đoko, samo vem, da bi mela slab občutek, ker mi lastnik še hvala lepa ne bi reko.
V otroštvu nismo imeli dosti denarja, poštenost je pa vedno bila pravilo, ki smo se držali in tako je tudi sedaj.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Zanimivo pa bi bilo če bi našu veliko vsoto denarja: Recimo da najdem kakih 10.000€ ... verjetno bi jih nesu na policijo, ne vem kako bi odreagiral v takem primeru ...

LP
Res? Če bi jaz našla 10.000€ neznanega lastnika bi jih z veseljem obdržala. Bolje to kot da država pobaše
grin1.gif