In kaj je teb model? Od kod ti pravica da si prilastis vsebino denarnice? To je reci in pisi kraja. Ce ze, lahko zahtevas mislim da 10% kot nagrado.
Jst sem enkrat se kot student hodil po centru in tam pri Neboticniku na parkiriscu nasel denarnico z vsemi dokumenti, karticami, denarjem pa sem stopil cez cesto na MNZ in prijavil najdbo denarnice. Mi je prijazna usluzbenka dala en list papirja, kjer sem napisal svoje podatke, smo napisali podatke lastnika, prestela je denar in napisala kok je bilo najdeno. Je mel notri tolarje, funte, pa ne vem kaj se vse. Tip je bil pa nek iz Maribora. So mu poslali s policije denarnico, jst sem pa na tistemu listu napisal da se odrekam nagradi, ker sem to naredil iz dobre volje ne pa da zasluzim. Pa sem pol cez kak mesec po posti dobil pismo z zahvalo in dvema VIP kartama za zlato lisico. Se mi je zdelo full fajn, ker se je tip spomnil. Sem pa ze cist pozabil na to in se nebi cist nic jezil, ce nebi dobil nic. Se mi zdi to cist moja drzavljanska dolznost da pomagam sodrzavljanu in bi bil hvalezen, ce bi se kaj podobnega zgodilo meni. Enkrat se mi sicer je, smo bli z druzbo v Klubu 300 pa sem sel po bowlanju domov in sem opazil da mi je denarnica padla iz plasca, kar se mi je zgodila prvic v zivljenju. Ko sem prisel domov cez 15 minut sem opazil da denarnice ni. Sem tko presvical, laufal nazaj v avto in gasa v Klub 300. Na stezi je bila ze druga druzba, vprasam ce so videli kako denarnico, pravijo nic... jst glavo pod mizo in pregledam vsak kot in hvala bogu se je skrila pod nogo od mize.... uh kaksno olajsanje.