No, jaz sem imel podoben primer...
Ob cesti dobil debelo žensko denarnico tipa "20 predalčkov" - kukr imajo kelnarji...
Ko sem jo odprl so se mi začele kar roke tresti... Polno bankovcev po bivših 10k, deviz pojma nimam kolk, čekovna knjižica, hranilna knjižica, plastika, ostali osebni dokumenti, skratka ni, da ni blo...
Od oka rečeno je blo nekaj 100k bivših in približno toliko deviz... Skratka za enga študenta jackpot
In ker živim v manjšem kraju, kjer se vsi poznamo med sabo, sem ugotovil, kdo je lastnica denarnice in jo odnesel k njej domov. Izkazalo se je, da je dvigovala denar za svoje podjetje (od tod takšna vsota
)
In epilog zgodbe? Lastnica denarnice (čeprav je vedla, kdo jo je vrnil), se tud pršla ni pokazat in rečt hvala... Se je rajš delala, da ne ve za nič... Mogoče sem preveč pričakoval, vendar če nekomu vrneš tak kup nazaj, bi pričakoval kaj več... (pa ne dnarja...)
Tako, da drugič, ko dobim njeno denarnico, obdržim uporabno vsebino zase... Drugim nesrečnikom bom pa seveda predmete vrnil brez dajatev... Zgleda pa, da je res tako ,da bolj kot si bogat, s težjim srcem daš od sebe...