A te "balkance" nič ne izuči (nespoštovanje CPP-ja

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Vozim se po predpisih, glede na to da so odstopanja tako na avtomobilskem števcu kot na radarju vozim 55km/h izven naselja pa 80-90km/h, po AC pa max.130km/h. Me pa iskreno zanima zakaj te balkance v smislu Slovence ne izuči, da bi vozili po predpisih, a res noben ne spoštuje CPP-ja in vozi kukr mu paše po naselju celo 80 po regionalni pa kukr se mu zahoče tud primerki, ko mislijo, da so na AC. Na AC eni vozijo 90km/h saj niso resni. Po prehitevalnem pa nekateri vozijo 100 namesto, da bi pognali avto čez 130km/h saj zato je prehitevalni pas.

Vedno kjerkoli se nahajam na cesti me nekateri prehitevajo, kako me lahko prehiti, če vozim malenkost nad predpisi.

Se čudim zakaj je toliko prometnih nesreč. Danes me nekdo izven naselja prehiti tik pred ovinkom bog vedi kaj bi bilo, če bi nasproti prišel drug avto.
uf-1.gif

Sram naj bo takih, ki ne spoštujejo CPP-ja. In vozijo po cestah kukr se mu zahoče, kot da nebi obstajali predpisi.

Rešitev se pa je 5x povečat kazni in v vsako naselje dat policaje oz. že sedaj jih skoraj nikjer ne vidim, da bi bila kontrola, če bodo to naredili pa bo 10x manj smrtnih žrtev na cesti.
Bi pa glede do 10km/h prekoračeno hitrost drugače obravnaval, kot nekdo, ki je prekoračil 20km/h. Razlika v kazni bi bila 500%

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.503
1.220
113
če se za tabo nabere kolona vozil, se jim po cpp predpisih moraš umaknit tako da: ne oviraj prometa!

dečki.... sakrazem sarkazem hehe
hysterical-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Dej ne prbiji. Vozu bom tko kot mene sede brez da bi ogrožal ostale udeležence v prometu. Če vozim 140 po AC ne ogrožan nikogar. Edin ego kkšnga hirbuca.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
če se za tabo nabere kolona vozil, se jim po cpp predpisih moraš umaknit tako da: ne oviraj prometa!

dečki.... sakrazem sarkazem hehe
hysterical-1.gif

To sploh ni res. Če voziš po predpisih SE NIMAŠ NIKOMUR ZA UMIKAT, umaknit bi se moral samo, če bi peljal v naselju 30km/h ali izven naselja 50km/h.

Glede AC pa dobro vemo, da je omejitev 130km/h oz 100 za hitre ceste to so pravila in držat se jih ej treba. Ne pa da vsaki vozi po svoje.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dej ne prbiji. Vozu bom tko kot mene sede brez da bi ogrožal ostale udeležence v prometu. Če vozim 140 po AC ne ogrožan nikogar. Edin ego kkšnga hirbuca.

jezen.gif

Zakaj so CPP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Vozim se po predpisih, glede na to da so odstopanja tako na avtomobilskem števcu kot na radarju vozim 55km/h

Kaj, ko bi ti najprej povedal, zakaj ti balkanc ne voziš po predpisih?
Če je omejitev 50km/h, nimaš kaj vozit 55km/h.

Meni moj števec kiksa pri teh hitrostih kvečjemu za 1km, policaj pa ti res zaradi odstopanj radarja res odšteje 3km/h, vendar ne od tvoje dejanske hitrosti, ampak od IZMERJENE hitrosti, ki pa je lahko za toliko previsoko izmerjena.
Torej, če po števcu peljem 55, je to dejansko 54, radar pokaže pa 57, policaj pa odšteje 3, pa smo pri 54km/h kar je še vedno prehitro in kaznivo.

No, zdej pa odgovori zakaj ne spoštuješ CPP. A če bi ti nabili kazno x5 bi potem spoštoval?

Nazadnje urejeno:

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
Samookronani policaji, rad vas mam. priporočam obisk tacna pol boste pa lahko to legalno delali, se paceke na cesti igrali.
Zaradi takih kot ste ... razmišljam da bi si enega starega Grand Cherookiya nabavil V8 pa polne jeklene droge spredaj, pa vam še jaz mal divji zahod na cesti pokazal, mat... vam, samo kaj ko bom pol sam isti pacient. Ko naletim na kakega takega ga pač čimprej prehitim pa dalje, ker se itak nima smisla sekirat. Če bom pa zakon kršil mamo pa zato pristojne organe ki bodo zoper mene sprovedli postopek, ne pa samookronan pepček na cesti, s svojimi kamikaze manevri.

lp bluub

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Jaz se držim maksimalne dovoljene hitrosti, tako da če nekoga moti, me lahko lahko prehiti ali pa ostane za mano.

Da ne omenjam voznike, ki se sredi naselja nalepijo za rito in izven naselja vozilo zgolj 70 km/h (omejitev 90 km/h) ter ostale cvetke, ki so na ravnini pogumni, ko pridejo pa ovinki pa enostavno nogo na zavoro.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Tudi meni gre na K....... taki modeli ,ki vsi letijo kot jim paše .Če je omejitev toliko 50 na uro se je drž ne m,da te nekdo buzerira za teboj pelji hitreje .,pa še čez naselje .Da o prekletih mobitelih ne govorim .Sploh ni voznika ,ki bi vozil brez mobitela za ušesom.
Tudi jaz t se držim max dovoljene hitrosti po cppju.

Zadnjič sem enga modela videl v kabrioletu ,da je telefoniral,pa v bistvu nikogar ni sram ,da kršijo CPP.Sicer pa če imajo preveč denarja naj plačujejo .

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Sicer pa če imajo preveč denarja naj plačujejo .

Dokler bo sistem kazni kakršn je, ne pa vezan na višino dohodka ne bo nič bolje. Prepotentneži ga bojo pač še naprej veselo srali, eni pa zaradi lastnih neumnosti ne bojo imeli od česa živet. Poznam precej premožnega človeka, ki se striktno vozi podnevi z ugasnjenimi lučmi, ker se njemu to pač zdi neumno. In ko ga ustavi policaj mu zabrusi naj kar piše listke, ker mu bo prej zmanjkalo listkov kot njemu denarja.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
jaja, kazni sorazmerno z bruto dohodkom + nagradam +sejninam itd, pol pa da vidmo heroje

drgač pa polže in neznalice dol s ceste !

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik MobiSuxGuru pravi:
jaja, kazni sorazmerno z bruto dohodkom + nagradam +sejninam itd, pol pa da vidmo heroje

Tako je. Le zakaj bi cigani, brezposelni, študentje, dijaki , gospodinje, fušarji, dealerji ...tisti, ki so malo nakazujejo.....plačevali kazni? Oni naj kar kršijo predpise, in naj ne plačajo nič, pač v svojim 0€ uradnim bruto dohodkom ,.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

Tako je. Le zakaj bi cigani, brezposelni, študentje, dijaki , gospodinje, fušarji, dealerji ...tisti, ki so malo nakazujejo.....plačevali kazni? Oni naj kar kršijo predpise, in naj ne plačajo nič, pač v svojim 0€ uradnim bruto dohodkom ,.

zmaga.gif

Jaz bi predlagal neke minimalne kazni (take kot so sedaj naprimer), v kolikor je pa prekoračitev večja in tvoj prekršek obravnava sodnik, bi pa dal možnost, da sodnik močno zviša kazen glede na dohodke kaznovanca. Potem pa ne bi več bilo toliko korajžnih v raznik BiMeWijih in Mečkah in Audijih
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

zmaga.gif

Jaz bi predlagal neke minimalne kazni (take kot so sedaj naprimer), v kolikor je pa prekoračitev večja in tvoj prekršek obravnava sodnik, bi pa dal možnost, da sodnik močno zviša kazen glede na dohodke kaznovanca. Potem pa ne bi več bilo toliko korajžnih v raznik BiMeWijih in Mečkah in Audijih
evil.gif

Tudi tvoj predlog je nepopoln, namreč veliko tistih, ki imajo € pa hude avte, furajo zelo normalno, tako da je brezveze da jih tepeš več kot reveže, problem so egoti v jakih kolah na lizing in fafing, ki se pač nimajo kje drugje dokazovat kot na cesti.... Težko je delat samo za avto pa živet doma pri mamici, zato pa imajo romanja od kafiæa do kafiæa po cele dneve...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Kaj pa, ko gre za odvzem vozniške? A bi ga potem bogatim poslovnežem ga vzel za manj časa (oni so težje brez) , za revne - ki ga lažje pogrešajo pa za dlje?

Pa za umor, ali bi bogatim dal manj aresta, revnim pa več, ????

No zdej pa da vidmo, tvoj odgovor, pa da vidmo, al se ti res gre za to, da bi vse enako udaril, al se ti gre le za maščevanje nad bogatimi.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Naslov teme mo ni najbolj jasen. "Balkanci"? Model pometi najprej v svoji glavi.

Večina dragih avtov na cestah ima kulturne lastnike. Taki vozijo ok. (so izjeme, tako kot povsod)
Bolj je problem pri mulčkih, ki imajo stare kripe pa hočejo biti (kako je že po lublansko) "žešči"? Potem so v tej kategoriji še "sinovi po poklicu", te [censored]čke je pa treba najprej
10.gif

lp