A so jemalci kreditov v frankih bogi?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Pri evro kreditu se ti ne more dogoditi, da je glavnica višja od tega, kar si dobil izplačano. Ko boš plačal prvi obrok, se bo glavnica zmanjšala za sorazmerni del. Pa lahko gre euribor na 10% in ne bo glavnica nikoli večja.

Če pa "švicar" sedaj vzame novi kredit v EUR (to dejansko konverzija v EUR pomeni), bo pa plačal vse te nove obresti + to, kar je že do sedaj plačal.

Ne streljaj kozlov.

In kateri del ne drži?

netko

Guru
25. jul 2007
6.936
2.249
113
Caki mal si mogoce pomislilbda je pristal tam zato ker je ocenil ali pa je celo banka rekla da 150000 mu pac ne dajo in clovek je pozrl knedl in se odlocil da bo vlozil 50000 eur v bajto starsev in tam zivel namest v stanovanju ki bi ga placeval preko svojih zmogljivosti...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Ne podpiram jamranja "švicarjev", ampak takega hvalisanja živečih pod mamino streho pa tudi ne.

Tuja nepremičnina z bonitetami? Dva otroka? Če to ni luksuz, ne vem kaj je. Star avto je samo dimna bomba.
Ni hvalisanje, je pa realnost večine.
Če ne bi vlagal, bi že zamakalo, pa zeblo nas bi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Včasih je lažje v svoje vložiti 200, kot pa v starševo 50.
In če je romziju to uspelo pa da se še vedno zastopijo (tasca snaha...) potem samo kapo dol njemu in njegovim staršem. Meni to ni uspelo.
Ni vedno vse u nulo. Nikjer ni.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Menim samo, da ne spada ravno med ljudi, ki se lahko naslajajo nad nespametnimi odločitvami "švicarjev". Objekt nesreče je bil njemu prihranjen. Kako bi ravnal, če ne bi imel te možnosti? Ne vemo. Morda bi pristal celo med "švicarji".
Se ne naslajam, ne vem kje si to pobral.
Še to: pred leti sem imel manjši kredit, za poflikat najnujnejše v notranjosti bajte. Qurčevih 8 jurjev na 5 let, več pa dobil nisem zaradi dela pri sp-ju in gnile plače. Bila je možnost tudi v švicarjih pa nisem vzel ker je teta na banki lepo povedala kaj in kako. V pogodbi pa itak piše črno na belem. Službo sem vmes zamenjal, plača je šla pošteno gor, spotoma so prišli še otroci, prišla je kriza, ne grem zdaj gemblat s tistim kar že imamo. S totalne nule bi bilo verjetno drugače.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Ne podpiram jamranja "švicarjev", ampak takega hvalisanja živečih pod mamino streho pa tudi ne.

Tuja nepremičnina z bonitetami? Dva otroka? Če to ni luksuz, ne vem kaj je. Star avto je samo dimna bomba.

Vzdrževati stvari je vedno treba (tudi, če jih kupiš sam). Vsi pa se verjetno strinjamo, da je vzdrževati veliko lažje kot kupiti. Glede na to, da si si privočil dva froca, nisi revež.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Caki mal si mogoce pomislilbda je pristal tam zato ker je ocenil ali pa je celo banka rekla da 150000 mu pac ne dajo in clovek je pozrl knedl in se odlocil da bo vlozil 50000 eur v bajto starsev in tam zivel namest v stanovanju ki bi ga placeval preko svojih zmogljivosti...
Zelo blizu. Pa v bajti bi ostala ena sama oseba, na dolgi rok to pomeni metanje denarja v kanto za smeti.
Dodam še eno: osebno ne poznam človeka, niti enega, ki mu je s samo lastnim delom, prihranki in dvema normalnima plačama uspelo kupit parcelo in zgradit bajto ali pa kupit samo spodobno stanovanje. (
redface-1.gif
ok enega, je pa res uspel v življenju s svojo firmo).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:

Vzdrževati stvari je vedno treba (tudi, če jih kupiš sam). Vsi pa se verjetno strinjamo, da je vzdrževati veliko lažje kot kupiti. Glede na to, da si si privočil dva froca, nisi revež.

Sam tale pa je mal bosa... Ponavadi si največ otrok "privoščijo" tisti, ki imajo najmanj. Vsa če pogledamo vse tednik in preverjeno ter zbiranje za raznorazne reveže...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:

Zadnjič si pisal, kakšna je realnost v Sloveniji glede lastne nepremičnine, zdaj si se obesil name.
Jaz sem realno stanje pri sebi opisal, kako je pri tebi? Si uber uspešen in ti je vse ratalo, ali stvari le niso tako črno-bele?
Edit: kdo pravi da sem revež?
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A to je teza, ki izkljucuje kredit?

Ne izključuje kredita, vprašanje pa je, če ga je realno možno odplačat preden te zagrebejo?
Edit: res sem zgoraj smotano napisal (recimo raje: s svojimi sredstvi, naj bodo to prihranki ali kredit ali kombinirano)

Nazadnje urejeno:

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

A ves kaj je za zjokat zalostno? Da si tok zabit, da si preprican da pamet siris naokoli. Kako lahko hkrati omenjas inteligenco in potem das za primerjavo nekaj kar nima osnovnih parametrov primerljivih?!
Ah daj no Apollo8, zabit je tist, ki zabija svoj čas z moderatorsko funkcijo na tem forumu.
Pojdiva na IQ test, če upaš.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Da si se peljal po cesti in je vate trcil kamion, nima nicesar skupnega z najemom kredita v CHF. pravilna primerjava bi bila: Peljes se po cesti z avtom, ki lahko nekoc sam od sebe obrne volan v levo (in ob nakupu si to vedel). no in avto volan enkrat obrne v levo in koncas v kamionu. To je primerjava.

Jaz na valutna nihanja nimam vpliva enako kot na volan v avtu - pri slednjem imam 100% vpliv. Lahko pa se zgodijo nepredvidljive stvari, torej tovornjak iz nasprotnega pasu.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce bo nuklearko pognalo v zrak bo to nesreca. Pravilna primerjava bi bila: Objavljeno je prosto mesto delavcev v NE Fukushima...majhna verjetnost da prejmes smrtno dozo ampak vcasih se zgodi. Ti gres tja delat in umres. To je primerjava.
Nesreča je tudi valutno nihanje, nanj imam toliko malo vpliva kot na NEK. Tudi previdet se očitno ne da.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In ne vem kaj serjes, se vedno morte odplacat isto kredita kot prej. Enako visino obroka imate v CHF. Sej ste v vzel v tej valuti ane? No pol pa nakazuj banki v CHF ce bo kaj lazje. Aja tecaj se je spremenil. Jeba, ampak s kreditom to nima veze (ima pa s tvojimi izdatki v EUR, to mi je jasno...ampak ce si uzival v plusih valutnega trga pa daj zdaj se v minusih). Pa nic ti ne privoscim, briga me, sam ne demagogije zganjat. Pa ne zahtevat da drzava da kaj zraven ker tam gre pa tudi za moj denar. zdej pa nazaj na FB jokat
Nihče ni dobil enega CHF na račun. Nihče ne zahteva od države nič. Zahteva samo da je kreditna pogodba v vseh svojih elementih, dejansko kreditna, ne pa neka terminska pogodba z vsebinami valutnega trgovanja.
Tvoj denar? Stavim, da ga prispevam več v državno malho kot ti. Posredno potem financiram tudi tebe.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Ko vse to berem sem zgrožen, koliko finančno nepismenih ljudi je, ne samo "švicarji", ki jim ni jasno, da se jim kredit vodi v CHF in nikakor niso zdaj dolžni več kot prej, ampak jim glavnica kar lepo pada že vsa ta leta, ampak tudi tukaj na forumu je precej cvetk.
V šoli ne bi škodil kakšen predmet o finančni pismenosti, ki bi obravnaval davke, kredite, depozite, osnove vrednostnih papirjev, opozorila pred Ponzi shemami in podobnimi piramidarji...
Švicarjem pa jebiga, ste hazardirali s tujo valuto pri kreditu, a ko varčujete premislite o plusih/minusih nakupa zlata, srebra, dolarjev ipd., ali tudi tam ravnate enako, "v gostilni pravijo, da bo srebro samo še raslo, se splača"? Ko se gre za prisluženi denar vsak dobro premisli kaj z njim, ker se zaveda koliko truda je šlo vanj in nerad riskira izgubo, pri kreditu pa je to "denar z neba", kaj bomo izgubljali čas z razmišljanjem, podpiši pa gremo v IKEO gledat pohištvo!

Še eden tak, ki je prepričan, da so krediti v švicarjih, ter da se njemu nič ne more zgodit.. Niso in tudi vprašanje do kdaj je banka imela švicarje, če so sploh bili. Glej če bo tebi UKC odrezal napačno nogo, na kateri boš potem staknil gangreno. Boš pač sam kriv, ker si zaupal v njihovo znanje, kaj pa nisi šel po drugo mnenje oziroma preveril kirurgovo znanje in psihofizično usposobljenost tik pred operacijo. Te stvari so vendarle vsem jasne.
bonk.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Ne smeši se. Meni je nerodno zate.

Vseeno mi je kaj si misliš, pač nisi sposoben razmišljat iz svojega ozkega okvirja. Sistem zate deluje in prepričan si, da te nihče ne more prevarat oziroma boš sam 100% kriv, pri vsaki nesreči, ki se ti bo kdajkoli zgodila.

netko

Guru
25. jul 2007
6.936
2.249
113
Clovek pa kdaj bos ti spoznal da nisi bil prevaran... Ce je kdo kdo prevaral koga v tej zgodbi si in ste to naredili sami sebi... Prevarali ste sami sebe ker ste ignorirali rizike, ki so bili vsem jemalcem kreditov predstavljeni pa smo se eni odlocili ne sprejeti teh rizikov in zato vzeti manj kredita ter poiskati alternativo za svoje prebivalisce... V oceh svicarjev smo bili cudni oz celo neumni, da nismo vzeli te cudovite stvari imenovane kredit v chf, treznitve so prisle pq vecina tudi takrat ni reagirala no zdaj bi pa radi da vas drek nacionaliziramo...