A je kdo od vas že prebolel pujsovo gripo?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kar verjemi takim mailom. Naivnež

hehe...ne verjamem tem mailom, samo to sem dobil. Ne verjamem niti tej prašičji gripi...neka blamaža...naj začnejo novinarji pa doktorji na veliko pisati koliko jih na leto v SLO umre za navadno gripo, ampak ne, mora se delati "panika" in to jim je v interesu, sploh sedaj ko je potrebno upravičiti nakup cepiva, katero ostaja.

Npr.:
- V Sloveniji za pljučnico vsako leto zboli več tisoč ljudi, umre pa jih v povprečju med petsto in tisoč (pa se nobeden ne sekira)
- Pri običajni gripi umre eden na tisoč obolelih, pri novi gripi pa eden do 3,5 na tisoč obolelih (to so še podatki iz Mehike, kjer se je začelo vse skupaj)
- Smrtnost pri novi gripi je sicer zelo podobna kot pri sezonski gripi in se suče od 0,1 do 0,5 odstotka, vendar pri pandemski umre več ljudi, ker je tudi število obolelih veliko večje

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem prečital chemtraili, da so povzročitelji gripe, sem nehal brat.
hysterical-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kr smejte se. Če bi pol alter foruma par dni poročal o nizkih preletih letal, ki zaprašujejo določena naseljena področja, a bi rekli da je to množična halucinacija, ali bi verjeli?

En helikopter je 2 meseca nazaj nizko preletaval Slovenijo, pa ga je precej ljudi opazilo. Tudi v Ukrajini je mnogo ljudi opazilo nizko leteča letala, ki so zapraševala. Bilo je mnogo opažanj, klicev na policijo, radio, po forumih... to so dejstva. In kmalu zatem so ljudje začeli na hitro umirat. Ampak ker je to Ukrajina in je bilo dogajanje medijsko zaprto, je za ignorante vse seveda navadna laž.

Se lažje spi, ni treba razmišljat.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.608
1.301
113
ojoj
hysterical-1.gif

če ne druga bodo vsaj rešili stanovanjski problem.... bo stanovanj ko dreka in še poceni bodo
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
En helikopter je 2 meseca nazaj nizko preletaval Slovenijo, pa ga je precej ljudi opazilo.
Jaz sem jih več videl, na različnih lokacijah. To bo to.
hysterical-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Vi se zajebavate in delate norca iz tega. V soboto je bila pri meni oseba, ki sicer sedaj živi tukaj ampak je rojena v Ukrajini, točno tam, kjer so zadnjič skrivnostno umrli tisti ljudje in tam še vedno živijo njeni starši in sorodniki. Povedala mi je točno o teh stvareh, o katerih pišejo v tem mailu in vam lahko potrdim, da to ni larifari ampak resnica. V njeni vasi je v 2 dneh umrlo preko 200 ljudi, ki so bili pred tem povsem normalno zdravi. V dveh dneh so jim odpovedala pljuča in nobeno zdravilo ni imelo nič učinka.

Jest mislim, da se ni za zajebavat iz teh stvari in tudi nikoli ne vemo,kdaj bodo tudi po naših krajih malo pošpricali cez noč in bomo naslednji dan samo še pocepali kot muhe. Problem je v tem, da v bistvu sploh ne veš, proti kom bi se boril, ker ne moreš vedeti, kdo vse pri tem sodeluje.

Tale Baxter naveza nas bo fentala, če ne bomo ukrepali....

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.700
3.949
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
V soboto je bila pri meni oseba, ki sicer sedaj živi tukaj ampak je rojena v Ukrajini, točno tam, kjer so zadnjič skrivnostno umrli tisti ljudje in tam še vedno živijo njeni starši in sorodniki. Povedala mi je točno o teh stvareh, o katerih pišejo v tem mailu in vam lahko potrdim, da to ni larifari ampak resnica. V njeni vasi je v 2 dneh umrlo preko 200 ljudi, ki so bili pred tem povsem normalno zdravi. V dveh dneh so jim odpovedala pljuča in nobeno zdravilo ni imelo nič učinka.
http://www.flucount.org/
Pa piše:
Ukraina 39 mrtvih od H1N1.
Imajo pa še izgleda munitan virus. Od tega naj bi umrlo 400 ljudi. Izgleda da 200 v tej vasi:)
Citat:
Ukraine and Norway are experiencing an outbreak of a severe flu strain, similar to H1N1, which some speculate to be a mutation from the H1N1 swine flu virus. This virus has been known to cause bleeding of the lungs, and contains some similarities to the flu of 1918 - namely in the receptors to which the virus binds. To date, more than 400 people have died from this virus.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
a se lahko testiras ce si slucajno prebolel? kje in koliko stane?

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Presneto paničar.
bonk.gif

Če si prebolel, si prebolel, kaj boš sedaj še denar stran metal za nepomemben podatek?
Naslednje leto bo itak drug sev, npr puranje gripe
rolleyes-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko... potrebno je preveriti titer protiteles.

Če pa to dejansko naredijo kar tako, je pa drugo vprašanje... pokliči in vprašaj. Bo pa ziher drago. (reda velikosti par 100 evrov)

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
potem se pa ne bom. hec je v tem, da sem imel dober teden dni nazaj 3 dni tako zanimivo vrocinsko odisejo z bruhanjem itd. vrocino pod 39.
trebusna viroza pac, je hitro minlo.

zdaj pa mi punca pove (je imela slabe 3 tedne nazaj enako zadevo), da so eni njihovi druzinski kolegi zboleli, enaki simptomi kot pri naju dveh, a so sli k zdravniku in so bili pozitivni na h1n1.

ce sem prebolel (sicer dvomim), se je pol smiselno it cepit, glede na to, da ze imam protitelesca v telesu? jaz se bom najverjetneje sel vseeno...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Heh, dobro vprašanje...

Najcenejša in najbolj sigurna varianta je, da se pač cepiš
smile-1.gif
.

Če si prebolel, pa zagotovo ni smiselno se it cepit, saj je še tako super cepivo manj učinkovito kot dejansko prebolena bolezen.