8mi Kolač

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.080
7.739
113
Ker nam razni toniji pravijo, da nima nobene veze če je ustanovitelj i8m sedaj v vladi kot miniser iz kvote Levice. Tudi nima nobene veze, da se nika stalno pojavlja na slikah z člani te iste stranke.

Nika se fajta zgolj za splav! (in proti janši)

• Všeč mi je
Reactions: tony

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.124
7.568
113
Upam da kmalu dobimo normalno vlado, ki bo ukinila te mešalce megle in naredila red na področju korupcije, ker to ne gre nikamor več.

Tudi jaz... Res pa, da obupavam. Ker nekdo z nekaj med usesi, integriteto in sposobnostjo vodit in kaj naredit pri nas ne gre v politiko. Pri nas je rezervirana za mesalce megle in skorumpirance...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.892
8.361
113
Kdo bi preganjal, naša policija ?

Vse kar ne ureja prometa je podkupljeno iz strani politike ali mafije, verjetno pa oboje.
Dej prvo se vsaj nauci prav napisat preden take pavsalne bedarije trosis. Ce si pozabil: pri rastoderju na kozarcku kratkega je bil drzavni sekretar z MNZ - clan SDS.

Tko da bi jaz na tvojem mestu mal manj o korupciji pa menjavi vlad nabijal. Ta vlada more it ker je nesposobna. Ampak tudi ce desna pride se nekatere stvari ne bodo spremenile. V nasem prostoru je korupcija v genih - enmu nekaj sosed zrihta, drugmu stric, en enga tu pozna, drug drucga tam… nima s tem veze leva al pa desna vlada

jezek

Guru
24. jul 2008
4.466
1.912
113
V našem prostoru tudi neki žandar (morda celo krimos) dobi soglasje (če ga?) za neko dodatno dejavnost....potem pa malter-cigla....pa več davka kot plače.... Gotovo čisto običajno v zdravih državah.....

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
527
-3.594
28
Tudi jaz... Res pa, da obupavam. Ker nekdo z nekaj med usesi, integriteto in sposobnostjo vodit in kaj naredit pri nas ne gre v politiko. Pri nas je rezervirana za mesalce megle in skorumpirance...
Zakaj obupovati? kmalu bodo volitve (nekateri o predčasnih govorijo že dobra tri leta), zato se pa lahko tisti, ki menite, da imate nekaj med ušesi in sposobnosti, lahko hitro vključite v predvolilne dogodke v okviru obstoječih strank ali pa celo z ustanavljanjem svojih.

Ali pa je lažje (kot sumim) samo bentiti iz svojega zapečka, v svojem mehurčku udobnosti čez vse, ki se trudijo, da bi popravili stanje v državi, ki ni od danes ali včeraj.

Primer:
Resni sumi o zlorabi urada za preprečevanje pranja denarja v času prejšnje vlade
Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije, ki je pod drobnogled vzela sume nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, Aleš Rezar, je na novinarski konferenci predstavil nekatere pomembne ugotovitve in korake, ki jih je v zadnjem času sprejela preiskovalna komisija.

Komisija je bila ustanovljena tudi z namenom preiskave domnevnih nepravilnosti in morebitnih zlorab pooblastil v Uradu Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja (UPPD) v obdobju prejšnje vlade.
»V okviru pridobljenih informacij in izvedenih zaslišanj smo v komisiji zaznali resne sume, da je nekdanji direktor UPPD, gospod Damjan Žugelj, podatke, pridobljene od bank, prejemal tudi izven utečenih in s pravilnikom predpisanih elektronskih poti, ki zagotavljajo sledljivost in zaščito tovrstne občutljive dokumentacije,« je pojasnil Rezar.

tony

Guru
23. jul 2007
10.366
1.755
113
Pa zdi se mi, da je nekdo postavil tezo, da je Nika nesposobna, ker nima vozniške.

Pa sem moral opozoriti, da izjava bolj diskreditira njega kot Niko in vprašal zakaj se je tako zelo bojijo, če je nesposobna.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco in aljoman

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.592
4.496
113
Zakaj obupovati? kmalu bodo volitve (nekateri o predčasnih govorijo že dobra tri leta), zato se pa lahko tisti, ki menite, da imate nekaj med ušesi in sposobnosti, lahko hitro vključite v predvolilne dogodke v okviru obstoječih strank ali pa celo z ustanavljanjem svojih.

Ali pa je lažje (kot sumim) samo bentiti iz svojega zapečka, v svojem mehurčku udobnosti čez vse, ki se trudijo, da bi popravili stanje v državi, ki ni od danes ali včeraj.

Primer:
Resni sumi o zlorabi urada za preprečevanje pranja denarja v času prejšnje vlade
Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije, ki je pod drobnogled vzela sume nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, Aleš Rezar, je na novinarski konferenci predstavil nekatere pomembne ugotovitve in korake, ki jih je v zadnjem času sprejela preiskovalna komisija.

Komisija je bila ustanovljena tudi z namenom preiskave domnevnih nepravilnosti in morebitnih zlorab pooblastil v Uradu Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja (UPPD) v obdobju prejšnje vlade.
»V okviru pridobljenih informacij in izvedenih zaslišanj smo v komisiji zaznali resne sume, da je nekdanji direktor UPPD, gospod Damjan Žugelj, podatke, pridobljene od bank, prejemal tudi izven utečenih in s pravilnikom predpisanih elektronskih poti, ki zagotavljajo sledljivost in zaščito tovrstne občutljive dokumentacije,« je pojasnil Rezar.

A to že gre pod tisto predvolilno kampanijo, ko svojo nesposobnost zapakiraš v "ampak janez" PR?
Ne rabimo niti janeza, bi si pa želeli koga katerega največji domet ne bi bil dvig davkov in deljenje "našim". Marsikdaj očitno tudi čez obvoze v tujini.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.592
4.496
113
Pa zdi se mi, da je nekdo postavil tezo, da je Nika nesposobna, ker nima vozniške.

Pa sem moral opozoriti, da izjava bolj diskreditira njega kot Niko in vprašal zakaj se je tako zelo bojijo, če je nesposobna.
To da je sposobna je zagotovo dejstvo. Žal pa je sposobna le zase oz. svoj žep, na zunaj pa je to medijsko zapakirano nekako tako kot tvoji prispevki. Veliko besedičenja in 0 povedanega.
Ker slovenci od vseh teh njenih medijskih kampanij nimamo nič.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.892
8.361
113

Ampak na dejstvo da tuj kapital skozi njo vpliva na javno mnenje v RS in tudi na volitve pa si se odzval da je to tvoja intimna opcija in te pac ne moti.

vse ok, ampak to je tisti srz problema ki je vreden razprave, ne kok kil ma pa a zna vozit. Sam o tem noces razpravljat ker se s takim delovanjem (seveda dokler je s prave strani) strinjas.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in mosseero

tony

Guru
23. jul 2007
10.366
1.755
113
"Sam o tem noces razpravljat ker se s takim delovanjem (seveda dokler je s prave strani) strinjas."

Drži. Če bi mi bile všeč lego kocke, bi kupoval pa kocke, čeprav so iz tujine. Kaj naj zdaj?

Nad čemer se ti zgražaš je stvar tvojih načel, načel, ki jih ti imaš za moralna. Tega ti ne odrekam. Ampak: kot si rekel sam, ko se je nekdo spotaknil ob krimiča, ki je menda popoldanski zidar: pa si sami zrihtajte inštitut in denar od EU (Obame?). Vse je zakonito in Nika in vikend zidar.

Mislim pa, da je še bolj prav, da se najprej sprocesira tisto financiranje iz tujine ki je dejansko prepovedano (pranje denarja in tuje fin. polit. strank).

Postaviti se na stališče, da se Janeza ne da sprocesirati dokler nismo vsi proti fin. raznih (političnih?) krožkov iz tujine je biti bolj papeški od papeža. To je vpitje "zgrabite tatu!".

In še: a financiranje une SDS vplivnice iz YT pa ni financiranje iz tujine? Mene niti njeni YT honorarji ne motijo, pa ni moja intimna opcija. Ko bo njeno fin. postalo nezakonito, me bo pa motilo.

B81

22. jul 2007
38.746
11.694
113

Primer:

A popravili stanje v drzavi? Mislis ugodne davke, ki smo jih imeli, nizje fakin marze (aktualno), normalnejse zdravstvo brez še daljsih vrst, kot so danes?
Ob tem da Rezar štopa klic goloba pred komisijo?
Kaj tocno je bilo treba popravit in kaj ste dejansko popravili? Pa ne mi lepih besed naprej metat, kar imajo levi isti grdi gobec ko desni, ko je treba.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.892
8.361
113
"Sam o tem noces razpravljat ker se s takim delovanjem (seveda dokler je s prave strani) strinjas."

Drži. Če bi mi bile všeč lego kocke, bi kupoval pa kocke, čeprav so iz tujine. Kaj naj zdaj?

Nad čemer se ti zgražaš je stvar tvojih načel, načel, ki jih ti imaš za moralna. Tega ti ne odrekam. Ampak: kot si rekel sam, ko se je nekdo spotaknil ob krimiča, ki je menda popoldanski zidar: pa si sami zrihtajte inštitut in denar od EU (Obame?). Vse je zakonito in Nika in vikend zidar.

Mislim pa, da je še bolj prav, da se najprej sprocesira tisto financiranje iz tujine ki je dejansko prepovedano (pranje denarja in tuje fin. polit. strank).

Postaviti se na stališče, da se Janeza ne da sprocesirati dokler nismo vsi proti fin. raznih (političnih?) krožkov iz tujine je biti bolj papeški od papeža. To je vpitje "zgrabite tatu!".

In še: a financiranje une SDS vplivnice iz YT pa ni financiranje iz tujine? Mene niti njeni YT honorarji ne motijo, pa ni moja intimna opcija. Ko bo njeno fin. postalo nezakonito, me bo pa motilo.
Vse kar si jaz intimno zelim so isti vatli za vse. In za desno opcijo so se parlamentarne komisije ustanavljale pa histericne tiskovne konference...pa kdo je kupil delnice nova24... itd...

I8M so ustanovili tui vidni člani politične stranke levica. I8M se angažira v zvezi družbenih vprašanj, organizira kampanje in odkrito kritizira del političnega prostora. Že tu gor smo prišli do tega da se financira iz tujine. Zakaj tu ni takega halo-ja?

In ker si se ti navrgel tegale nesrecnega krimica, ki je hkrati se popoldanski zidar... To je slaba primerjava. Namrec ocitek I8M je ravno netransparentnost - pojma nimamo kdo financira spreminjanje javnega mnenja v Sloveniji. Krimic, ki bi malo popoldne zidaril pa za to potrebuje dovoljenje in pisno soglasje. Najbolj zabavno pa je, da jih ni malo, ki jih moti popoldansko zidarjenje, potem pa se izve da sef nohte popoldne ureja :valjamse::valjamse::valjamse: ...in to v poslovnih prostorih podjetja povezanega z zupanom LJ.

tony

Guru
23. jul 2007
10.366
1.755
113
"I8M so ustanovili tui vidni člani politične stranke levica. I8M se angažira v zvezi družbenih vprašanj, organizira kampanje in odkrito kritizira del političnega prostora. Že tu gor smo prišli do tega da se financira iz tujine. Zakaj tu ni takega halo-ja?"

Najboljši cvet pr. novinarstva pri nas (demokracija.si?) je nj. poslovanje prečesala z unim ta najbolj finim kovinskim glavnikom, s katerim v deželi svobodne in kapitalistično pogumne podjetniške pobude - ameriki - spravljajo uši iz glave (reveži nimajo za Lekov Milinor), pa niso mogli najti nič drugega kot to, da je denar za Nikino šolanje (kar ni delovanje 8M) - v, karikiram, tretjem kolenu šel čez roke od Soroša. In okrog tega zganjajo fovšijo.

Spotikati se ob fin. 8M je iskanje dlake v jajcu.

"To je slaba primerjava."

Primerjava je super. En krimič lahko v enem tednu dela naredi več slabega kot Nikin krožek poje burekov iz Olimpije v celem letu. In še, če popoldanske dejavnosti krimičev niso nikakor omejene (iskreno ne vem) pa ni vrag, da niso tudi oni zavezani policijskemu kodeksu. Za društva praženega krompirja (s sekcijo, ki se ukvarja z dnevno politiko na FBju) pa niti kodeksov nimamo.

Pop. dejavnost enega krimiča je torej le še bolj regulirana od enega inštituta, in če se ti zdi legitimna prva, te tudi druga ne bi smela motiti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.162
2.488
113
Pomurje
in če so fsi lopovi, bodimo še mi. pa davke ne pozabite utajevat.
ker več ko bomo utajili, manj bomo plačali. v butalah.