+8m visok val zalil potniško ladjo ranjeni Slovenc

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.148
113
Vem da občasni 8 metrski valovi na območju kjer je bila ladja niso nič posebnega ..

Trenutna situacija valov v mediteranu (na območju nesreče je trenutno svetlo-modro-zelena barva kar pomeni 4-5m valove):
WAVE000.GIF

..valovi so na odprtem morju vedno (razen v primeru neviht oz. drugih vremenskih oz tokovnih sprememb) usmerjeni. Ladja je ogromna in 8m val ji po nobeni logiki ne bi smel narediti nič! Torej ali val ni bil velik 8 metrov ampak 16, ali pa je val sekal pot ladje (oz. obratno) v čudni smeri!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam res! po datumu sodeč je točen - marec 5.2010! niso še update-ali zemljevidov.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Oče mi je šel večkrat tam in je rekel da je to čisto normalna zadeva tam...da lahko pričakuješ kaj takega.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Mal sem si prebral, pač pride do tega kot splet nesrečnih okoliščin ali napaka posadke. Kakor koli že tale potnik Krejačič, pa vse skupaj precej napihuje, če je to tale poslovni subjekt, neki propadli oblikovalec leta, je zgodba idealna samo za 24kur
bonk.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Capl, a si danes OK? Ali si spet nekaj vzel.
Ker včeraj si moral bit pod vplivom nečesa huuudo močnega... Pa upam, da odvajanje ne bo šlo iz naše zdravstvene blagajne.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zanimivo , sem podobno razmišljal o teh potnikih ,ki so se vrnili. Najprej se mi je zdelo ,ko da govorijo med polspanjem ,al ko ,da bi bli enmal retardirani , pol mi pa kapne.....pa to je ja način govora drogirašev ,ki jih srečujem vsakodnevno.
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pojd rajš na podjetniškega in razloži enmu zakaj razlika v računih za štrom , mogoče ti bo pa le uspelo eno koristno stvar naredit v tem tednu.
grims-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
itak da vejo. sej so vsi stari morski mački.
Ajde pametnjakovič: častim ti vožnjo s čolnom elan 4 s 5konjskim motorjem v metrski val pravokotno, potem pa še pod kotom.
Saj razmerja niso enaka, kar tudi ni namen. Namen ti je pokazati reakcijo plovila med plovbo pravokotno na val in plovbo pod kotom.
Če bi kdaj sedel v čolnu na morju, ne bi pametoval.
bonk.gif

edit: Da o gasu med manevrom sploh ne izgubljamo besed.

Nazadnje urejeno: