Sredi najhujše krize tuje firme podpirajo!! -nobene domovinske zavesti ne poznajo , jutri ko bodo pa domov prišli ,pa seveda k svojemu dohtarju po tablete in terapijo. -in to ne bo zavarovalnica ladje plačala ampak naša. pfuj!! izdajalci domovine!
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sredi najhujše krize tuje firme podpirajo!! -nobene domovinske zavesti ne poznajo , jutri ko bodo pa domov prišli ,pa seveda k svojemu dohtarju po tablete in terapijo. -in to ne bo zavarovalnica ladje plačala ampak naša. pfuj!! izdajalci domovine!
Noben normalen kapitan ne bo ladje v 8-metrski val pravokotno usmerilCitat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam tale ladja zihr ni prvič plula v teh morjih... valda bi to pričakovali.
Kolikor vem je glavni problem v tem da je val razbil okna in da so zaradi tega nastale posledice. Ladja na premcu kjer reže valove ne bi smela imeti oken saj so tam sile vedno velike - domnevam torej da je kapitan počival in ni opazil valov, potem pa je val zadel ladjo v bok. V usmerjenih valovih se ladjo vedno obrne v smeri valov in ji načeloma ne sme biti nič - sploh pri 8m valu.
Poleg tega so te ladje dostikrat čisto nepokretne v kakršnemkoli slabem vremenu in ostanejo privezane že ko ne sije sonce - itak luksuzno križarjenje po nemirnih vodah ne bi prineslo dobička.
Torej po mojem mnenju gre za splet okoliščin in predvsem napako posadke, ki ni pravilno reagirala oz. ni pričakovala valov.
Sj mogoče pa res nebi blo slabo , : eno križarko nafilat , pa jo zasidrat sred morja in naj valovi nardijo svoje ,da si malo proračun opomoreCitat:
Uporabnik alcyx pravi:
Kot sem reku, sej plačuješ zavarovanje [censored]. Če gre pa nekdo v tujino je pa to njegova stvar. Večina jih gre v tujino prav zaradi takih kot si ti... Vidiš 2 metra pred sabo...
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Silijo me k delu in zaradi tega zelo psihično trpim.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
To je pa zato ,ker dobro plačani ,,strokovnjaki,, slovenskih izdelkov ne razvijete!
Nimate časa ,ker na križarjenja hodite?
....ker so tako zanič , da so jih samo Kitajci pripravljeni izdelovatCitat:
razvijamo, razvijamo, samo produkcija gre vseeno na kitajsko
Citat:
Uporabnik keber pravi:
>>> ,da si malo proračun opomore
Od vas lenuhov se ravno ne bo ...
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Silijo me k delu in zaradi tega zelo psihično trpim.
Osnovno pravilo navtike je, da greš s plovilom nad val pod kotom 45 stopinj.Citat:
V usmerjenih valovih se ladjo vedno obrne v smeri valov in ji načeloma ne sme biti nič - sploh pri 8m valu.
Ne ne , s krmo pravokotno poln rikverc , tak probajte....Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Osnovno pravilo navtike je, da greš s plovilom nad val pod kotom 45 stopinj.Citat:
V usmerjenih valovih se ladjo vedno obrne v smeri valov in ji načeloma ne sme biti nič - sploh pri 8m valu.
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Noben normalen kapitan ne bo ladje v 8-metrski val pravokotno usmerilCitat:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam tale ladja zihr ni prvič plula v teh morjih... valda bi to pričakovali.
Kolikor vem je glavni problem v tem da je val razbil okna in da so zaradi tega nastale posledice. Ladja na premcu kjer reže valove ne bi smela imeti oken saj so tam sile vedno velike - domnevam torej da je kapitan počival in ni opazil valov, potem pa je val zadel ladjo v bok. V usmerjenih valovih se ladjo vedno obrne v smeri valov in ji načeloma ne sme biti nič - sploh pri 8m valu.
Poleg tega so te ladje dostikrat čisto nepokretne v kakršnemkoli slabem vremenu in ostanejo privezane že ko ne sije sonce - itak luksuzno križarjenje po nemirnih vodah ne bi prineslo dobička.
Torej po mojem mnenju gre za splet okoliščin in predvsem napako posadke, ki ni pravilno reagirala oz. ni pričakovala valov.