7 mrtvih

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dobro veš, da je razlog za obračanje na avtocesti kvečjemu neumnost. Najlažje je pa seveda iskat krivdo nekje drugje.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
še par slik

prom.nesreca2.26.8.jpg

prom.nesreca1.26.8.jpg

prom.nesreca.26.8.jpg

Vir: www.delo.si

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
ok, tukaj se omenja trojka:
Siol.net

Sicer pa sedaj berem na 24.com, da je dala neka priča izjavo, da Romun ni obračal, ampak z veliko hitrostjo zadel v nek stebriček in ga je od*ukalo na nasprotni vozni pas direkt v audija. Mogoče se bo na koncu izkazalo, da je ata vozil po predpisih in da je Roumn vanj priletel z veliko hitrostjo. vir: 24ur

Nekaj pozivajo priče s posnetki: a nista oba predora opremljena s kamerami? Ali so tudi te samo provizoriš???
uf-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Evo ti update: 502€, 80 povprečnine, 5 pik pa en mesc prepovedi.

Najbolj mi je pa smešen, da mi je polcaj kazal na radarju 87, tle piše 90, pa piše tudi, da sem opravil preizkus alkoholiziranisti, ki ga seveda nisem nikoli opravil
smile-1.gif

Sem se malenkost pozanimal pri odvetniku kako je s tem, pa je rekel, da samo zaradi tega se ne splača pritoževat, ker bo pritožba zavrnjena, imel pa bom le še večje stroške.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
ok, tukaj se omenja trojka:
Siol.net

Sicer pa sedaj berem na 24.com, da je dala neka priča izjavo, da Romun ni obračal, ampak z veliko hitrostjo zadel v nek stebriček in ga je od*ukalo na nasprotni vozni pas direkt v audija. Mogoče se bo na koncu izkazalo, da je ata vozil po predpisih in da je Roumn vanj priletel z veliko hitrostjo. vir: 24ur
V teh komentarjih piše, da so vozili v koloni 90-100km/h. Torej ata ni vozil po predpisih.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Super, pejmo pol v tujino delat pizdarije
stupid-1.gif

Pa kaj je s tabo??? Ok ata je preveč pripeljal, čeprav še nikjer nisem zasledila koliko naj bi to bilo
jezen.gif

Še ena stvar me zanima. Zaradi česa so Romuni umrli? Kakšne hude notranje poškodbe, zlomi, VRAT? Pa še to me zanima pri koliki hitrosti te mora nekdo bočno nabit, da ti vrat zlomi??? Ker vidim, da ste polni testov in raziskav, pa mi najdite še to!

Pa še nekaj. Iz smeri Golovca proti Bizoviku je AC zožana, še vedno sta pa dva pasova. Torej je peljal Audi po "prehitevalnem pasu". Zakaj ni zapeljal potem desno, če je videl kaj se pripravlja?

Kako tipično slovensko.

Bočni trk je dosti bolj nevaren kot čelni, vrat dvomim da jim je zlomilo. Problem pri tem je zgradba človeške glave. Kot veš imamo levo in desno polovico možganov. Pri bočnem trku sile premaknejo polovici narazen in pri tem pretrgajo povezave med njima. Posledica je smrt ali pa koma in potem smrt. Kar predvidevam da se je zgodilo z onima dvema ko so ju prepeljali v bolnico.
Nekako tako na zelo preprost način povedano.

Lp

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Bočni trk je dosti bolj nevaren kot čelni, vrat dvomim da jim je zlomilo. Problem pri tem je zgradba človeške glave. Kot veš imamo levo in desno polovico možganov. Pri bočnem trku sile premaknejo polovici narazen in pri tem pretrgajo povezave med njima.
Kje si pa to pobral??
Pri trku se OBE polovici gibljeta v isto smer. In ne vsaka na svojo

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
No pa smo že pri gibanju človeških možganov.
hysterical-1.gif
Ampak če logično pomisliš: misliš, da je možno, da se res zibata obe hkrati v isto smer (govorimo o močnem trku)?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
@jest5... Malo poglej, kako sunek deluje. Najprej greš sunkovito v eno smer, pa potem v drugo in nazaj v prvo... kot shaker. Poleg tega sodobno vozilo ob bočnem trku ne absorbira niti približno toliko energije kot pri čelnem.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tole pa mene tudi malo bolj zanima glede "dveh polovic možganov".

1. Zakaj bi ena polovica bolj zanihala kot druga in bi se pri tem pretrgale povezave?

2. Zakaj bi človek sploh umrl, če se pretrgajo povezave med levo in desno stranjo? (čisto resno sprašujem)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
@jest5... Malo poglej, kako sunek deluje. Najprej greš sunkovito v eno smer, pa potem v drugo in nazaj v prvo... kot shaker. Poleg tega sodobno vozilo ob bočnem trku ne absorbira niti približno toliko energije kot pri čelnem.
Torej gresta OBE polovici najprej v eno smer in nato v drugo. Ne pa vsaka po svoje...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
No pa smo že pri gibanju človeških možganov.
hysterical-1.gif
Ampak če logično pomisliš: misliš, da je možno, da se res zibata obe hkrati v isto smer (govorimo o močnem trku)?
Seveda. Čisto logično je, da se obe gibljeta enako.
Problem je, ko ena stran pritisne ob lobanjo, druga pa se tlači nanjo. Ampak gibanje bo vedno enako za obe polovici

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Bočni trk je dosti bolj nevaren kot čelni, vrat dvomim da jim je zlomilo. Problem pri tem je zgradba človeške glave. Kot veš imamo levo in desno polovico možganov. Pri bočnem trku sile premaknejo polovici narazen in pri tem pretrgajo povezave med njima.
Kje si pa to pobral??
Pri trku se OBE polovici gibljeta v isto smer. In ne vsaka na svojo

Mislim da jo pred par dnevi po TV so kazali varnost avtomobilov in zakaj je bočni trg bol nevaren kot čelni.
Vem da so po TV to dosti boljše predstavili kot pa sem jaz tu napisal...
Če najdem video ga bom prilimal sem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Sodobno vozilo najbolje absorbira trk odspredaj, tudi trk ob bok več ni tako nevaren kot v starejših avtomobilih. Je bilo pa zanimivo videt ko so avto z zadkom naprej pospešili v oviro...

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
evo vam eno in edino pravo rešitev...
kupit 2,5 tonsko nepremičnino....pa da vidim kdo se bo komu umikal in izsiljeval prednost.....

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
kupit 2,5 tonsko nepremičnino....pa da vidim kdo se bo komu umikal in izsiljeval prednost.....

Nekaj takega?

Samo 112 ton. press

5citadela2yter.jpg

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
glede na slabo prometno varnost, mislim da je čas da začnemo razmišljati o spremembah?

Ali zakonodaje ai pa ministra?

any idea?

kaj pravite pa na kamionarje.
Pred slabo uro ga je kipnil v ovinku,odneslo mu je rit(prikolico polno cementa) mimo hise prek terase in nato je podrl "vrtno" kuhinjo pod hiso.Kabina je ostala na cesti,okolica hise pa je pociscena
tongue-1.gif

A ja-bilo je pri cementarni Anhovo-ni se v nobeni kroniki
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:

Citat:
Uporabnik mitja pravi:

Nekaj takega?

Samo 112 ton. press

bo spet kaki minister odstopil
tongue-1.gif

75254818532.jpg

Tole je rešitev

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
se strinjam...prec bi tole imel za na šiht...pol pa nej en klinc nasprot po moji stran pride če ma jajca