7 mrtvih

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
A3

NOVI AL STARI MODEL?

eto za novii model, pri 64 km bi oba preživela

ime spletne strani

Sori ampak 60 in 80 na uro je velika razlika! Če bi tip vozil 60 bi lahko ZELO ublažil nesrečo (izognil verjetno ne glede na to da je star). Avto bi prej opazil, prav tako bi bil kraj trka z BMWjem nekje drugje kot pa 100% bočno ker bi se romun v tem času že nekam premaknil. Prav tako bi se ata v Audiju lahko začel odmikati nekam stran....skratka, trk bi bil popolnoma drugačen!

Pa še posnetek crashtesta NCAP za Audi A3 2003

Verjetno bi bile prav tako smrtne žrtve, vseeno pa ne 7!

Za moje pojme sta obadva kriva, romun mogoče malo manj glede na to da je tujec in v tujini smo vsi malo bolj zbegani. Glede na to da je še romun, je toliko bolj verjetno da naredi kako neumnost več.

Bolj mi je iz moralnega vidika kriv ta 64letni ata! Glede na to da je toliko star bi moral hitrost zmanjšati in ne povečati glede na svoje vozne lastnosti. Pri 64letih tudi ne vidiš več ponoči kot sokol.
rolleyes-1.gif

saj pa je pri mojem crashu napisano na strani , da pri 64kmh ne bi bilo hujših posledic za voznika audija......on je vozil krepko preko 60

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Super, pejmo pol v tujino delat pizdarije
stupid-1.gif

Pa kaj je s tabo??? Ok ata je preveč pripeljal, čeprav še nikjer nisem zasledila koliko naj bi to bilo
jezen.gif

Še ena stvar me zanima. Zaradi česa so Romuni umrli? Kakšne hude notranje poškodbe, zlomi, VRAT? Pa še to me zanima pri koliki hitrosti te mora nekdo bočno nabit, da ti vrat zlomi??? Ker vidim, da ste polni testov in raziskav, pa mi najdite še to!

Pa še nekaj. Iz smeri Golovca proti Bizoviku je AC zožana, še vedno sta pa dva pasova. Torej je peljal Audi po "prehitevalnem pasu". Zakaj ni zapeljal potem desno, če je videl kaj se pripravlja?

Kako tipično slovensko.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tamara umiri živce in še enkrat preberi kaj sem napisal glede krivde, ti tečnoba babja
stupid-1.gif

evil.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
za romune je itak jasno, da majo malo možnosti za preživetje.....bolj me je presenetlo, ker sta v avdijo umrla oba, glede na to da sta tržla v "stoječ" avto.....

še nisi slišala za frike, ki vkradejo avto, se zaletijo v drevo in pobegnejo....just for fun!

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Tamara umiri živce in še enkrat preberi kaj sem napisal glede krivde, ti tečnoba babja
stupid-1.gif

evil.gif

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:Za moje pojme sta obadva kriva, romun mogoče malo manj glede na to da je tujec in v tujini smo vsi malo bolj zbegani. Glede na to da je še romun, je toliko bolj verjetno da naredi kako neumnost več.

Bolj mi je iz moralnega vidika kriv ta 64letni ata! Glede na to da je toliko star bi moral hitrost zmanjšati in ne povečati glede na svoje vozne lastnosti. Pri 64letih tudi ne vidiš več ponoči kot sokol.
rolleyes-1.gif

Obadva, ampak Romun malo manj?
uf-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Oba sta kriva, prvotno romun ker je obračal kjer ne bi smel in hkrati tudi naš ata ker je vozil po vsej verjetnosti prehitro (tudi glede na svoja leta in temo) in bi se lahko izognil nesreči ali pa jo omilil.
Seveda ob predpostavki da bo ugotovljena previsoka hitrost Audija.

Comprende?

Komaj čakam slik tistega BMWja 7, ker da Audi s svojimi 1350 kilogrami butne polno naloženega BMWja s 2000 kilogrami + 4potniki in vse pobije, bi rekel da ata ni ravno čisto nedolžno peljal.
Sej so kamere tam in bodo vse pokazale o kakšni brzini je govora.

Do takrat ti pa tamara predlagam da se ne vpletaš tako zelo čustveno kakor si se ravnokar ker ti škoduje
stupid-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
če mene vprašaš ata nebi smel bit kriv čist nič.

govoriti da je ata kriv je isto kakor da bi nekdo vozil po napačni strani avtoceste, ti bi se v njega zabil, pol bi ti pa govorili da si sokriv ker bi šel lahko počasnej in bi lahko omilil nesrečo...mislim,
13.gif

pač je šel prehitro - torej je kriv za prehitro vožnjo. in nič drugega

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:Do takrat ti pa tamara predlagam da se ne vpletaš tako zelo čustveno kakor si se ravnokar ker ti škoduje
stupid-1.gif

Drgač je bil BMW 320, ampak ok tut sedmica bo v redu. Ne, veš kaj. Ne vpletam se čustveno, gre mi pa na živce, ker se takoj spravite na hitrost, pa sploh noben ne ve kolk je bla. Če imate prev, se bom še kako posula s pepelom
grin1.gif

Spirit: sej ti si že navajen tečk
jezen.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ne vem, v drugem threadu se omenja sedmica.

@ares, sodnik ti lahko v tem primeru reče deljena krivda ker:

a) nisi prilagodil hitrosti voznim razmeram
b) če bi vozil po omejitvah bi se lahko izognil nesreči, torej si posledično tudi ti delno kriv za nesrečo. Prvotni povzročitelj je pa Romun, definitivno.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
zastopim spirit, sam če mene vprašaš so to popolne buče. edino kar si lahko kriv je prevelika hitrost ne pa tudi karkoli od nesreče. Stavim da je bil bmw črne barve in da ga star fotr niti vidu ni....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ksz

Če nekdo še enkrat omeni, da je tam signalizacija neustrezna, mu bom lastnoročno primazal zaušnico. Signalizacija je popolnoma ustrezna, če se le malo posvetiš TABLAM ob cesti in ne kako v gužvi prehitet dodatnih 10 ali 15 avtomobilov. Množica tistih, ki so obračali in vozili vzvratno samo, dokazuje da gre za nesposobne, neprevidne in nevarne šoferje. Tudi sam imam razbit avto, ker je nekaterim vožna po temu odseku čisto prevelik intelektualni napor.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36

kje na tistih tablah piše za katero smer se nej odločijo če hočejo pridit npr. v zagreb?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

kopirano iz 24ur.com

kaja.claude | 27.08.2007 | 09:45

Ma ljudje, pa saj ni obračal. Pripeljal je s preveliko hitrostjo skozi tunel in tik pred nama zapeljal v ta stebriček, stebriček je odbilo v najina vrata, on pa se je verjetno ustrašil in začel zavirati al kako koli že, njegov avto je dvignilo in obrnilo počez in tako je priletel v avto takoj za nama. Mi smo vozili nekje 90 - 100 na uro, on je pripeljal še več in ni obračal, ampak je njegov avto obrnilo počez. Tudi ni imel kje obračati, ker je bila na našem pasu kolona avtomobilov.

Nesreče pa ne bom komentiral.....itaq je z vsakim dnem vse bolj žalostno, kar se dogaja na cestah

Sožalje sorodnikom in prijateljem pokojnih
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
zastopim spirit, sam če mene vprašaš so to popolne buče. edino kar si lahko kriv je prevelika hitrost ne pa tudi karkoli od nesreče. Stavim da je bil bmw črne barve in da ga star fotr niti vidu ni....
Vsaj eden...... sem skoraj obupal, ko sem bral, da ja tudi ata kriv za nesrečo.....
13.gif
jao, jao...tip gre na AC obračat, p.izda, a tega ne štekate, a kaj?!

Potem lahko rečemo, da recimo, vozim po mestu 70 km/h, skoči na cesto pes, bremzam in mi v rit prileti avto....deljena krivda
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A zato je toliko vozil s KK, CE, LJ in ostalimi tablicami, ki tam vozijo v rikverc, ker ne vejo kje je Novo mesto... Še celo tukaj na forumu cel kup ljudi ne ve kje je Novo mesto in v kateri smeri je Zagreb.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A zato je toliko vozil s KK, CE, LJ in ostalimi tablicami, ki tam vozijo v rikverc, ker ne vejo kje je Novo mesto... Še celo tukaj na forumu cel kup ljudi ne ve kje je Novo mesto in v kateri smeri je Zagreb.

ne bluzi - jest ti povem razlog zakaj bi lahko romun obračal....