Za 150€ kolikor stanejo bolj ugodni modeli, pač probaš...Zato vprašam. Malo me firbec, rabim ga ne, pa vem, da bi mi hitro nabiral prah v kotu.
Kar imam blizu tukaj. Večino stvari je nekje "vgrajenih":Imate kaj slik svojih izdelkov?
če so ti računalniki in tiskalniki vsaj minimalno jasni potem boš že našel uporabo, če imaš pa otroke pa sploh. prav dragi pa tudi niso večZato vprašam. Malo me firbec, rabim ga ne, pa vem, da bi mi hitro nabiral prah v kotu.
Imate kaj slik svojih izdelkov?
Jaz bi tudi sedaj, če bi kupoval še enkrat, vzel pruso. Manj izgubljenih živcev, imajo svoj slicer, svoj filament, vse je prilagojeno in kalibrirano za to...
Ender 3 pro mi jih je kar požrl, dokler nisem zmontiral bltouch, skr mini plate, steklene podlage... Pa še zdaj mi jih kdaj požre... Serijski ender je zelo naporen za uporabo, bed-a mi nikoli ni uspelo nastaviti kot je treba, motorji so pa glasni za popizdit s serijskimi driverji.
Poglej priponko 38405
Voron 2.4 v nastajanju
Poglej priponko 38406
1:5 prenos (16T na 80T) za Z os. Z os je gnana z 4. motorji, vsak kot posebej. Tak imamo true bed leveling in ne samo kompenzacijo v SW.
Poglej priponko 38407
Še pogled od zgoraj na Z-drive in linearna vodila...
Ender 3 Pro stane 180€. Prusa Mk3s skoraj 800€. Dobiš 4 Ender 3 Pro za ceno ene Pruse. Na Ender menjaš plato (z tišjimi driverji - zdaj je na voljo BTT Ender 3 Turbo z TMC2209, direktna drop-in replacement z original plato), extruder (recimo Bondtech DD posebej za Crealitiy, ki je povsem enak kot na Prusa MK3s), hotend vzameš kakšen Phaetus Dragon z ponikljano šobo (če ne tiskaš abrazivnih materialov), dodaš senzor nivoja (lahko Prusin P.I.N.D.A. 2 ali kaj drugega, induktivini/kapacitivni, ali BLtouch), trše vzmeti, PEI springsteel ploščo in si zmagal. Res edino prednsot v Prusi vidim v dual-Z drive, ki pa ga lahko tudi narediš na Ender 3. Če vržeš zraven še linearna vodila (MGN12H), pa imaš boljši tiskalnik od Pruse za pol manj cene.
Kar se tiče slicerjev, pa PrusaSlicer vsebuje profile tudi za Ender 3 in lahko Prusin slicer čisto mirno uporabljaš na Ender 3. Velik minus PrusaSlicerja so supports, ki so na Prusi smeh. TPU-ja nisem nikoli mogel printat z supporti z PrusaSlicer. Imaš še SuperSlicer, ki je fork od PrusaSlicerja in vsebuja nekaj naprednih nastavitev, ki jih Prusin slicer ne (recimo top layer ironing). Prav tako vsebuje že narejene konfiguracije za Ender 3 (Pro). Tukaj je še Cura, ki je švicarski nož med slicerji in je go-to slicer med recimo temu "naprednimi" uporabniki 3D tisklanikov (SuperSlicer je drugi). Imaš še ideaMaker, ampak ga nikoli nisem znal prav skonfigurirat oz. izdelki niso bili "on-par" z ostalimi slicerji... Simplify3D, včasih alfa in omega med slicerji, pa je itak padel daleč v povprečje, pa še plačljiv je, medtem ko so ostali free...
Pa imaš še vedno printer nametan iz vseh vetrov (s super kompomentami, ki niso poceni), kjer ti lahko vsaka stvar posebej pije živce. Tebi in mogoče še komu se da ukvarjati s tem, marsikomu pa ne.Ender 3 Pro stane 180€. Prusa Mk3s skoraj 800€. Dobiš 4 Ender 3 Pro za ceno ene Pruse. Na Ender menjaš plato (z tišjimi driverji - zdaj je na voljo BTT Ender 3 Turbo z TMC2209, direktna drop-in replacement z original plato), extruder (recimo Bondtech DD posebej za Crealitiy, ki je povsem enak kot na Prusa MK3s), hotend vzameš kakšen Phaetus Dragon z ponikljano šobo (če ne tiskaš abrazivnih materialov), dodaš senzor nivoja (lahko Prusin P.I.N.D.A. 2 ali kaj drugega, induktivini/kapacitivni, ali BLtouch), trše vzmeti, PEI springsteel ploščo in si zmagal. Res edino prednsot v Prusi vidim v dual-Z drive, ki pa ga lahko tudi narediš na Ender 3. Če vržeš zraven še linearna vodila (MGN12H), pa imaš boljši tiskalnik od Pruse za pol manj cene.